Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 84-86

Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 84-86

Ο πολύ κακός στην αμυντική του λειτουργία Παναθηναϊκός, κρατήθηκε ζωντανός από το τρίποντο και μετά από ματς.. θρίλερ πήρε την νίκη μέσα στην Πόλη επι της Γαλατασαράι με 86-84

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, αλλά ευτυχώς γι αυτόν... δεν κάηκε και πήρε την νίκη επί της Γαλατά με 86-84. 0Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν είχαν καθόλου συγκέντρωση στην αμυντική τους λειτουργία και ουσιαστικά σώθηκαν από το ρεσιτάλ τριπόντων στην τέταρτη περίοδο αν και χρειάστηκε να.. φλερτάρει με την ήττα μέχρι τέλους.

Η Γαλατασαράι προσπάθησε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού να βγάλει ενέργεια στο παιχνίδι της, αλλά ήταν δεδομένο πως δε θα μπορούσε να τη.. διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 4 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Τούρκοι με πρωταγωνιστή τον Γιανγκ ήταν κοντά στο σκορ 7-8, αλλά στη συνέχεια ανέλαβαν δράση Μπατίστα και Διαμαντίδης. Ο Ουρουγουανός σέντερ με την... συμβολή του Βλαδίμηρου Γιάνκοβις στο 5' είχαν διαμορφώσει το 9-12 και εν συνεχεία ακολούθησαν δύο τρίποντες “βόμβες” του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος “εκτίναξε” τη διαφορά στους 9 πόντους, 9-18, τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ανάλογη και η συνέχεια μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς σε άμυνα και σε επίθεση, προηγήθηκε με 16-23.

Καλός στην επίθεση, προβληματικός στην άμυνα

Αν και ο Γιάνκοβιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του, 16-25, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να χάνει τη συγκέντρωσή του, με τη Γαλατά να επιστρέφει. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι “έτρεξαν” σερί 11-0, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του “τριφυλλιού” και πήραν το προβάδισμα με 27-25 ύστερα από γκολ-φάουλ του Ζόραν Έρτσεγκ στο 13'. Ο Παναθηναϊκός όμως, σαφώς και δεν έμεινε με... σταυρωμένα χέρια και με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να συνεχίζει σε.. υψηλούς ρυθμούς βοήθησε την ομάδα του να περάσει και πάλι μπροστά με τον Νέλσον να “γράφει” το 27-31 στο 15'. Αλλά ούτε και αυτήν τη φορά οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δε μπόρεσαν να “χτίσουν” μια διαφορά ασφαλείας. Και αυτό γιατί, ενώ στην επίθεση τα πήγαιναν αρκετά καλά βρίσκοντας λύσεις με όλους τους τρόπους, στην άμυνα υπήρχαν κενά. Κενά που επέτρεπαν στους παίκτες της Γαλατά να μένουν στο ματς. Πότε ο Γιανγκ, πότε ο Πότσιους και στο τέλος ο Γκονλούμ κρατούσαν την ομάδα τους... ζωντανή με το ημίχρονο να “κλείνει” στο 38-40.

«Ζωντανή» η Γαλατά

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ και τον Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος με το.. καλημέρα έκανε το 38-43 με σουτ τριών πόντων, ενώ ο Μπατίστα έφτασε τη διαφορά στους 7, 38-45. Ο Γιανγκ συνέχιζε το... βιολί του, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 41-51 στο 23΄. όμως, ούτε αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε τη στοιχειώδη συγκέντρωση και το... σωστό μυαλό για να τη διατηρήσει και να την αυξήσει και με τους Γιανγκ και Κάρτερ να κάνουν ότι θέλουν μείωσαν και πάλι σε 49-53, με τον Αρσλάν να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση μέχρι το καλάθι των “πράσινων”. Και όσο ο Παναθηναϊκός έκανε παιδαριώδη λάθη, με πρώτο και καλύτερο τον Μπατίστα, τόσο η Γαλατά μέιωνε με τον Αρσλάν να κάνει το 54-55 και τον Έρτσεγκ το 57-57, δύο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Γιανγκ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 59-57, με το σκορ στο 30΄όμως να είναι στο 59-59.

Θρίλερ μέχρι τέλους

Το θρίλερ καλά κρατούσε και στην τελευταία περίοδο με τη Γαλατά από τη μία να βρίσκει λύσεις από.. παντού, τη στιγμή που τον Παναθηναϊκό κρατούσε ζωντανό ο Γιάνκοβιτς ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 65-67, μετά από τρισίμιση λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Ο Έρτσεγκ, όμως, στο 34' έφερε το ματς και πάλι στην ισοπαλία. Τα... τρίποντα συνέχιζαν να κρατούν τον Παναθηναϊκό, με τον Μπλουμς αυτή τη φορά να... αντιγράφει τον Γιάνκοβιτς και με δύο δικά του, συνεχόμενα τρίποντα να κάνει το 67-73. Η ζώνη δεν ήταν καλή ιδέα για το τεχνικό επιτελείο των Τούρκων, μιας και ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ πέτυχε το πέμπτο τρίποντό του και ο Μπατίστα έφτασε τη διαφορά στο +11, 67-78. Το ρεσιτάλ του Παναθηναϊκού δεν είχε... τελειωμό καθώς σειρά πήρε ο Δημήτρης Διαμαντίδης και με ένα ακόμα τρίποντο από τα 6.75 έγινε το 70-81. Η Γαλατά, πάντως, δεν έλεγε να το βάλει κάτω και με καλάθι των Έρτσεγκ και Γιανεγκ μείωσαν σε 81-84, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Μίτσοβ μείωσε σε 83-84, 15 δεύτερα πριν το τέλος, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στα 13 δεύτερα να κάνει το 83-85. Οι “πράσινοι” έκανα φάουλ πάνω στον Γιανγκ αμέσως, με τον Αμερικανό να ευστοχεί σε μία από τις δύο και στα 10 δευτερόλεπτα να γίνεται φάουλ πάνω στον Γκιστ. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού από τη μεριά του, ευστόχησε και αυτός σε μία, με τον Γιάνκοβιτς να κάνει αμέσως φάουλ και να πηγαίνει στις βολές τον Κάρτερ, αλλά αυτή τη φορά με 7 δεύτερα. Άστοχη η πρώτη, άστοχη και η δεύτερη, ριμπάουντ ο Μπλουμς και ο Παναθηναϊκός φεύγει από την πόλη νικητής με 84-86.

Δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86

Γαλατάσαραϊ (Έργκιν Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 24, Μίτσοβ 17 (1), Έρτσεγκ 19 (2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7 (1), Αρσλάν 5 (1)

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13 (3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 14 (3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Λαουάλ 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT του Onsports

Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 84-86

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/55158abda9071a993bf69f08?theme=onsports|600|700{/iframe}


Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved