Π. Αγγελόπουλος: «Νίκη ψυχής» (video)

Π. Αγγελόπουλος: «Νίκη ψυχής» (video)

Ιστορικό επίτευγμα πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς εξασφάλισε για δέκατη διαδοχική χρονιά την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα που καταφέρνει κάτι παρόμοιο, με πρώτη την Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ: «Υπερηφάνεια αισθανόμαστε. Η λέξη δικαίωση είναι για μεγαλύτερους στόχους. Δηλαδή, δικαιωμένος είσαι εάν πας στο Final Four, εάν το κατακτήσεις, εκεί αισθάνεσαι περισσότερη δικαίωση. Αλλά το απαραίτητο είναι να μπεις εκεί, όταν είσαι δέκα χρόνια στις τοπ ομάδες της Ευρώπης, μόνο εμείς και η Μπαρτσελόνα το έχουμε καταφέρει, έχεις την προϋπόθεση για να πας και για παραπάνω». Είπε ακόμα…

Για τις απουσίες βασικών παικτών του Ολυμπιακού: «Αυτό το επιτύχαμε σήμερα (26/03), με μια νίκη που θα τη χαρακτήριζα νίκη ψυχής, χωρίς βασικούς παίκτες, με το Σπανούλη και το Σλούκα εκτός, τον Πέτγουεϊ εκτός, τον Τσαϊρέλη εκτός. Αυτοί που έμειναν, δηλαδή οι μάχιμοι, τα έδωσαν όλα. Ήταν μια νίκη από αυτές που τις ευχαριστιέσαι περισσότερο. Όλοι ευχαριστιόμαστε στις νίκες που είμαστε κομπλέ, αλλά αυτή η νίκη είναι νίκη Ολυμπιακή σήμερα (26/03). Με μια ομάδα, την Εφές, που έχει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, έναν πολύ μεγάλο προπονητή, μεγάλους παίκτες, παίκτες που έπαιζαν στο ΝΒΑ, παίκτες που θα πάνε στο ΝΒΑ. Ήταν κομπλέ αυτοί και παλεύουν και αυτοί για να προκριθούν στα πλέι οφ, μην το ξεχνάμε, παλεύουν για την τέταρτη θέση».

Για το παιχνίδι που έρχεται, με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα: «Θα ξεκινήσω από την προηγούμενη αγωνιστική που χάσαμε, κι εκεί δείξαμε χαρακτήρα κι εκεί είχαμε βασικές απουσίες και παρότι χάσαμε δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για μάχη σε όποιες συνθήκες κι αν υπάρχουν. Το ίδιο, με όσους είναι καλά και υγιείς, που πιστεύω θα επιστρέψουν βασικοί παίκτες για τη Μόσχα, θα πάμε να κάνουμε και εκεί τη μάχη μας για το πλεονέκτημα έδρας».

Για το εάν θα είναι στη Μόσχα μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο Αγγελόπουλο: «Ο αδελφός μου ναι, θα είναι».

Για τη βράβευση των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Στράτου Περπέρογλου: «Με τον Ίβκοβιτς κατακτήσαμε το 2012 την Ευρωλίγκα, την πιο ανέλπιστη ίσως με τον τρόπο που έγινε, καθώς και το πρωτάθλημα. Έχει ξαναπάρει Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, είναι ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού, δεν γίνεται να επιστρέφει έστω και ως αντίπαλος και να μην τιμάς αυτόν τον άνθρωπο. Δεν γίνεται να μην τιμήσεις αυτόν τον άνθρωπο που μας πήγε στην κορυφή της Ευρώπης. Και με το Στράτο στο Λονδίνο, για εμένα ήταν και του το είπα κιόλας, ανεξάρτητα από το τι έκανε ο Λο, τι έκανε ο Σπανούλης και όλοι οι άλλοι, ο κρυφός MVP στο Final Four του Λονδίνου. Διάλεξε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, επαγγελματίας είναι, τον αγαπάμε, τον ανέλαβε ο Παπαπέτρου και τον ανέλαβε όπως έπρεπε. Ωραία είναι όλα αυτά, αλλά είναι πιο ωραία όταν συνοδεύονται από νίκες. Δηλαδή, εγώ πιο πολύ ευχαριστήθηκα αυτό το come back του Παπαπέτρου, αυτό το παιδί που ήταν τόσο άτυχο, και σήμερα (26/03) άρχισε να θυμίζει τον Παπαπέτρου που βλέπαμε στην περσινή σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ας πούμε. Δεν μου αρέσει και δεν μιλάω συγκεκριμένα για παίκτες, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μάντζαρη, ήταν συγκλονιστικός, έπαιξε και για αυτούς που έλειπε, εμένα με εντυπωσίασε ο Μάντζαρης, πραγματικά».

Για την απόδοση των παικτών που έπαιξαν και κάλυψαν και τις απουσίες: «Αυτό είναι η ομάδα. Το να καλύπτουν τις απουσίες είναι πολύ δύσκολο, δεν είναι απλό. Και αυτό που δεν σκεφτόμαστε συχνά είναι ποιους ανταγωνιζόμαστε. Δηλαδή, τα μπάτζετ που έχουν οι ομάδες που ανταγωνιζόμαστε, λέμε εμείς τώρα πάμε να κάνουμε «διπλό» στην ΤΣΣΚΑ που έχει 45 εκατ. ευρώ μπάτζετ και μας λείπει ο Σπανούλης, μας λείπει ο Σλούκας και λέμε πάμε να πάρουμε «διπλό» για να πάρουμε το πλεονέκτημα και το θεωρούμε ότι είναι κάτι απλό, το συζητάμε έτσι, δεν είναι απλό. Εάν το καταφέρουμε θα είναι επίτευγμα. Αυτοί μετά, εάν δεν το καταφέρουν, δεν ξέρω μετά τι θα κάνουν».

Π. Αγγελόπουλος: «Νίκη ψυχής» (video)



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved