Ολυμπιακός - Εφές Αναντόλου 86-75

Ολυμπιακός - Εφές Αναντόλου 86-75

Σπουδαία νίκη, που τον έστειλε και μαθηματικά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός με 86-75 επί της Εφές Αναντόλου.

Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν τα πολλά προβλήματά τους και μαζί το εμπόδιο το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Έτσι, διατηρήθηκαν στην 3η θέση του ΣΤ’ Ομίλου, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στους «8» και διατήρησαν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στους Τούρκους, αλλά με το που κατάφεραν να σκοράρουν από την περιφέρεια (ήταν πολύ άστοχοι στα πρώτα τρία δεκάλεπτοα) επί της ουσίας «καθάρισαν» και τη νίκη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 6-2, με επιτυχημένα σουτ τριών πόντων των Ντάρντεν και Μάντζαρη. Η Εφές Αναντόλου, όμως, ισορρόπησε άμεσα την κατάσταση και όχι απλώς «μάζεψε» τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ με 7-6, με ηγέτη το Σάριτς. Το «καυτό» χέρι του Τζάνινγκ, που σούταρε με επιτυχία από τα 6,75μ., έδωσε αυτοπεποίθηση στους Τούρκους και το προβάδισμα με 13-8, και πάλι όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Πρίντεζη έκαναν την ανατροπή στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (17-16).

Ο Ολυμπιακός καταναλώθηκε στη δεύτερη περίοδο σε άστοχα σουτ τριών πόντων, τη στιγμή που ο Μπιέλιτσα βρήκε τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του (17-22). Ο Παπαπέτρου με τον Όλιβερ δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν και «κράτησαν» τον Ολυμπιακό στο ματς (27-27 στο 15’), ενώ ο Χάντερ του έδωσε και πάλι την πρωτοπορία (31-28). Ωστόσο, ο Περπέρογλου και ο Κρστιτς «ξεκόλλησαν» την ομάδα τους (32-35), η οποία -όπως και ο Ολυμπιακός- πήρε πολλά σουτ από την περιφέρεια, χωρίς όμως επιτυχία. Νευρικότητα και λάθη, με τους Πειραιώτες να έχουν ήδη έξι στο πρώτο μέρος, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τους δύο αντιπάλους εν όψει του δεύτερου μέρους, με το ημίχρονο να λήγει με 35-35, ύστερα από μία εύστοχη βολή του Ντάνστον.

Η «μάχη» σώμα με σώμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Το πρώτο τρίποντο του Ερτέλ έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους (46-50), για να τον μιμηθεί ο Μπιρκάν και να διατηρηθεί η Εφές Αναντόλου σε θέση οδηγού στο 27’ (49-53). Δεν άλλαξε η κατάσταση μέχρι και το 30’, το οποίο έληξε με μικρό προβάδισμα των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ιδανικά ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είδε το Γιάννη Παπαπέτρου να τρίποντη βόμβα να βάζει «φωτιά» στο ΣΕΦ (56-57). Με τον κόσμο ιδιαίτερα εκδηλωτικό και το Λαφαγέτ να παίρνει… μπροστά ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το 59-57 στο 32’, ανακτώντας προσωρινά τον έλεγχο. Ωστόσο, τα πολλά αμυντικά κενά του δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει ασφάλεια.

Οι δύο αντίπαλοι συμβάδισαν και πάλι στο σκορ, με τον Παπαπέτρου να αποτελεί αξιόπιστη λύση για την ομάδα του (62-62 στο 33’ και 70-66 δύο λεπτά αργότερα), με τους Τούρκους να μένουν «ζωντανοί» κυρίως από τη γραμμή των βολών. Το νέο τρίποντο, από το Λαφαγέτ αυτή τη φορά, έστειλε τον Ολυμπιακό στο + 7 (73-66), αλλά η Εφές Αναντόλου δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί και με τον Μπατούκ μείωσε εκ νέου, 73-69 στο 36’. Η έξοδος του Λαφαγέτ, που τραυματίστηκε, δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Λοτζέσκι έστειλε τους γηπεδούχους στο 80-71, δύο λεπτά πριν από τη λήξη, ενώ ο Πρίντεζης επί της ουσίας «κλείδωσε» την κατάκτηση της νίκης (83-75). Με καλάθι και φάουλ ο Λοτζέσκι απλώς διαμόρφωσε το τελικό 86-75.

Περισσότερα σε λίγο...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports

Ολυμπιακός - Εφές Αναντόλου 86-75

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5514384ca9071a993bf69f06?theme=onsports{/iframe}


Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved