Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες» (video)

Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες» (video)

Η άμεση επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται αύριο (26/03, 21.45) στο ΣΕΦ την Εφές Αναντόλου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Μετά την εντός έδρας ήττα τους από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την εκτός από τη Λαμποράλ Κούτσα στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέραν του νικηφόρου κόντρα στην τουρκική ομάδα, γεγονός που παραδέχθηκε και ο 47χρονος τεχνικός στη σημερινή (25/03) συνέντευξη Τύπου: «Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Παίζουμε αύριο (26/03) πολύ σημαντικό παιχνίδι με μια ομάδα που μας νίκησε στον πρώτο γύρο. Πρόκειται για παιχνίδι πολύ σημαντικό, γιατί προερχόμαστε από δύο ήττες συνεχόμενες και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια, να είμαστε μαχητικοί και να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε ποια είναι η Εφές, ποιους παίκτες έχει και πώς παίζει. Θέλουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και να κερδίσουμε. Να τα δώσουμε όλα πρέπει. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να μας βοηθήσει». Είπε ακόμα…

Για τους τραυματίες: «Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία κανενός παίκτη. Πάνω από όλα προέχει η υγεία του έμψυχου δυναμικού μας. Δεν θέλουμε να μπει κάποιος που δεν θα είναι έτοιμος, ώστε να έχουμε κάποια υποτροπή. Γίνεται αγώνας δρόμου από το ιατρικό επιτελείο. Σπανούλης και Σλούκας κάνουν κάποια κομμάτια της προπόνησης, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να παίξουν. Θα δούμε».

Για το πρόβλημα στα ριμπάουντ κι αν αυτό συμβαίνει λόγω της απουσίας του Μπρεντ Πέτγουεϊ: «Είναι όλα μαζί αυτά που λέτε. Γιατί το αμυντικό, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ είναι συνεργασία ολόκληρης της ομάδας. Ασφαλώς όταν σου λείπει ένας παίκτης όπως ο Πέτγουεϊ, όπως είπατε, είναι ένας παίκτης με έφεση στα ριμπάουντ. Χρειάζεται συγκέντρωση για να πάρεις καλύτερη θέση και να πας πιο γρήγορα στην μπάλα».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Όπως λέτε ο Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Αυτό το ξέρουν όλοι και είναι αναμφισβήτητο. Προσπαθούμε να παίξουμε με τρόπο τέτοιον ώστε να καλυφθεί το κενό του. Με τη Λαμποράλ, αναλύοντας το παιχνίδι, είδα πως είχαμε βεβιασμένες προσπάθειες, αλλά είχαμε και σουτ που δεν μπήκαν. Με χαμηλά ποσοστά απέξω έχεις και μειωμένες πιθανότητες να κερδίσεις. Και στη Λαμποράλ και σε όλα αυτά τα τελευταία παιχνίδια χρησιμοποιούμε κάποια σχήματα με παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά μαζί. Έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μας, αυτό φέρνει μια διαφορετικότητα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αλλά όσο περνάει ο καιρός θεωρώ πως η ομάδα θα παίζει και καλύτερα».

Για την κατάσταση της Εφές Αναντόλου: «Η Εφές στο τελευταίο διάστημα έχει κάνει κάμψη και σίγουρα θεωρώ πως θα μπουν δυνατά και μέσω της άμυνάς τους θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν εκτός ρυθμού. Από την άλλη, το παιχνίδι πλέον είναι περισσότερο στον Ερτέλ σε σχέση με τον πρώτο γύρο που μόλις είχε πάει και ήταν λίγα παιχνίδια μαζί τους. Το παιχνίδι πηγαίνει περισσότερο στα χέρια του. Σε ό,τι αφορά σε εμάς, ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε θα καταστρώσουμε το επιθετικό πλάνο μας, για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας μας».

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Κωνσταντινούπολη: «Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μέχρι το 27’ ήμασταν μαζί στο σκορ. Έκαναν ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου και μετά εμείς χαθήκαμε αμυντικά και επιθετικά. Δεν πρέπει να τους δώσουμε παιχνίδι στη ρακέτα, ούτε το post up του Περπέρογλου στο low post, ώστε να μην τους δώσουμε ευκαιρίες να σκοράρουν μέσα από τη ρακέτα ή να δημιουργήσουν».

Για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν άλλοι παίκτες λόγω της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη: «Και στα τελευταία παιχνίδια γίνεται αυτό. Βγήκαν κι άλλοι παίκτες μπροστά και πήραν πρωτοβουλίες. Στο παιχνίδι με τη Λαμποράλ είχαμε τα ελεύθερα σουτ και τα πήραμε, απλώς δεν μπήκαν. Όλοι οι παίκτες μας είναι ικανοί να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι και θα γίνει, αν και νομίζω ότι το κάνουν ήδη».

Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες» (video)



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved