Ευρωλίγκα: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 74-73 (photos)

Ευρωλίγκα: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 74-73 (photos)

Στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» σταμάτησε ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα με 74-73 από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι Πειραιώτες πλήρωσαν στο φινάλε τις κακές επιλογές τους στην επίθεση, ενώ έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό πως καταναλώθηκαν σε διαδοχικά άστοχα σουτ τριών πόντων, όταν το σκορ ήταν 68-66, δεχόμενοι παράλληλα σερί πόντων από το Μάικ Τζέιμς που ήταν ασταμάτητος και σχεδόν μόνος του «καθάρισε» το ματς (72-68). Πολύτιμες λύσεις έδωσε και ο Ντέιβιντ Μπερτάνς. Ο Γιώργος Πρίντεζης «κουβάλησε» την ομάδα του, αλλά στο τέλος έχασε δύο βολές (με το σκορ στο 74-73) και στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Όλιβερ Λαφαγέτ που είχε έως εκείνο το σημείο 2/2 αστόχησε σε τρίποντο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Βασίλη Σπανούλη, Μπρεντ Πέτγουεϊ και Μιχάλη Τσαϊρέλη, που δεν ακολούθησαν καν την αποστολή στη Βιτόρια, ενώ καταβεβλημένος εξαιτίας ίωσης έπαιξε ο Μπράιαν Ντάνστον.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από τη Βιτόρια κι έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του να παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας, εν όψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Με την ήττα τους από τη Λαμποράλ Κούτσα οι Πειραιώτες εγκατέλειψαν τη συνύπαρξή τους με τις Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της κατάταξης του ΣΤ’ Ομίλου και πλέον χρειάζονται μόνο νίκες στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές, για το πλεονέκτημα. Οι Βάσκοι, από την πλευρά τους, «έπιασαν» την Εφές Αναντόλυ στην 4η θέση και συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «8». Ο Γιώργος Πρίντεζης τελείωσε με 15 πόντους, εφτά ριμπάουντ και μία ασίστ, ενώ 14 πόντους με τρία ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο είχε ο Οθέλο Χάντερ και οκτώ πόντους, μαζί με τρία ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ, ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Στους 17π. «σταμάτησε» ο Τζέιμς, έχοντας επίσης έξι ριμπάουντ, πέντε κλεψίματα και δύο ασίστ.

Πιο δημιουργικός και εύστοχος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να εκμεταλλεύονται τη φροντ λάιν τους και να έχουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι με τον Ντάνστον... ορεξάτο ξέφυγαν γρήγορα με 8-2, αλλά οι Βάσκοι βρήκαν λύσεις με τον Μπερτάνς, ισορρόπησαν την κατάσταση (16-13 στο 6’), δεν είχαν όμως περισσότερες επιλογές απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού (19-23 στο φινάλε της πρώτης περιόδου). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα γλίτωσε τα... χειρότερα χάρη στην εμμονή των γηπεδούχων από τα 6,75μ., από όπου ήταν εξαιρετικά άστοχοι (1/5). Οι παίκτες του Ίμπον Ναβάρο, πάντως, εκμεταλλεύτηκαν τα διαδοχικά λάθη των «ερυθρόλευκων» και μείωσαν σε 30-29 στο 17’, αλλά οι Πρίντεζης και Χάντερ έδωσαν και πάλι λύσεις και κράτησαν το προβάδισμα για την ομάδα τους μέχρι το ημίχρονο (36-38).

Με τις άμυνες να έχουν την τιμητική τους στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός κατάφερε με το Λαφαγέτ να διακρίνεται σε εκτέλεση και δημιουργία να πετύχει ένα μικρό ξέσπασμα και να ξεφύγει στο σκορ (46-50 στο 27’, 47-52 στο 28’), αλλά ο Σαν Εμετέριο από τα 6,75μ. δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να οικοδομήσουν διαφορά ασφαλείας (53-55 στο 30’). Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου δέχθηκε δύο διαδοχικά τρίποντα και επιμέρους σκορ 10-1, το οποίο διαμόρφωσε το εις βάρος του 63-59. Ωστόσο, η είσοδος του Πρίντεζη έφερε λύσεις κοντά στο καλάθι και οι Πειραιώτες με σερί 7-0 έγραψαν στο 36’ το υπέρ τους 66-63. Ωστόσο, ο Τζέιμς με εννέα διαδοχικούς πόντους (πέντε εκ των οποίων «άνετοι», από βολές), απόρροια των λαθών των «ερυθρόλευκων», κι ένα πολύτιμο κλέψιμο επανέφερε την… τάξη για τη Λαμποράλ Κούτσα (72-68 στο 38’), για να έρθει το δίποντο-μαχαιριά του Μπερτάνς (74-71), ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Ακολούθησε η αστοχία του Πρίντεζη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στα 40’’ και το χαμένο τρίποντο της νίκης του Λαφαγέτ, για να φύγει ο Ολυμπιακός ηττημένος από τη Βιτόρια.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Σούλγκα (Ουκρανία).
Δεκάλεπτα: 19-23, 36-38, 53-55, 74-73.
Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άνταμς, Τζέιμς 17 (1), Άιβερσον 5, Κοσέρ 13 (1), Σενγκέλια 5 (1), Τιγί 5, Μπέγκιτς 6, Σαν Εμετέριο 8 (2), Μπερτάνς 15 (3).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 14, Ντάντσον 4, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 7 (2), Μάντζαρης 4, Λαφαγέτ 8 (2), Ντάρντεν 3 (1), Λοτζέσκι 7 (1).

Διαβάστε ακόμα...
Ολυμπιακός: Με… Σπανούλη στη Βιτόρια (photo)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης από τη Βιτόρια μέσα από το live του Onsports…

Ευρωλίγκα: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 74-73 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/550c6a610db687ae067555ec?theme=onsports{/iframe}


Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved