Ευρωλίγκα: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83 (photos)

Ευρωλίγκα: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83 (photos)

Σημαντική νίκη, που τον διατηρεί στην κορυφή του ΣΤ’ Ομίλου στο Top 16 της Ευρωλίγκας, πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Αρμάνι Μιλάνο με 84-73.

Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν ούτε στο «Mediolanum Forum». Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου ξεπέρασαν τα πολλά προβλήματά τους και, μαζί, το εμπόδιο του συγκροτήματος του Λούκα Μπάνκι κι έφθασαν στις οκτώ νίκες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Δημήτρη Κατσίβελη και Δημήτρη Αγραβάνη, είδε όμως πέντε παίκτες του να είναι «διψήφιοι», με κορυφαίο όλων το Βασίλη Σπανούλη που είχε 14 πόντους, οκτώ ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα ριμπάουντ. Ο Οθέλο Χάντερ συνείσφερε 14π. και έξι ριμπάουντ, ο Μπράιαν Ντάνστον είχε 12π. και επίσης έξι ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης τελείωσε με 13π., εφτά ριμπάουντ και μία ασίστ. Από τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 24 πόντους, που είχε και τρία ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένο στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-2 και 13-4 στο 5’, έχοντας 6/8 δίποντα και αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να συμπληρώσουν ήδη τέσσερα λάθη στο ματς. Ο Βασίλη Σπανούλης, μάλιστα, με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στο 15-4, ενώ με διαδοχικούς πόντους από το Γιώργο Πρίντεζη και τον Μπράιαν Ντάνστον οι Πειραιώτες άνοιξαν την ψαλίδα στο +13 (9-22). Με καλάθι και φάουλ ο Μάρσον Μπρουκς μάζεψε την κατάσταση στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που άνηκε στους φιλοξενούμενους (12-22). Οι Ιταλοί δεν απέφυγαν τα λάθη και στη δεύτερη περίοδο, βελτίωσαν όμως τα ποσοστά τους στα δίποντα και με την αγωνιστική άνοδο του Τζο Ράγκλαντ, σε συνδυασμό με καθοριστικά καλάθια από τον Τσερέλα, μπήκαν ξανά δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης (25-26). Η απάντηση από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήρθε διά χειρός Βαγγέλη Μάντζαρη, που με σουτ από την περιφέρεια έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του (25-29), ενώ ο Βασίλης Σπανούλης και ο Οθέλο Χάντερ αποκατέστησαν αμέσως μετά την… τάξη (27-37). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +10 (32-42), με τους γηπεδούχους να καταναλώνονται σε διαδοχικά άστοχα τρίποντα (2/11) και τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο του ματς.

Άλλαξε η κατάσταση στο δεύτερο μέρος, καθώς το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι μπήκε δυνατά και με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να το οδηγεί επιθετικά έριξε τη διαφορά στο -3 (42-45). Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του. Σερί πόντων από Σπανούλη και Πρίντεζη έστειλαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (46-54). Η Αρμάνι Μιλάνο δεν το έβαλε κάτω και αυτή τη φορά με το Σαμάρντο Σάμιουελς προσπάθησε να χτυπήσει εκ νέου την ελληνική ομάδα, και πάλι όμως οι Σπανούλης και Πρίντεζης δήλωσαν «παρών», για το +10 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο (56-66). Παρά τα λάθη τους, οκτώ συνολικά, οι Πειραιώτες διατηρήσαν τον έλεγχο με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα και καλή κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου. Η Αρμάνι Μιλάνο ξέμεινε από λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας τους μέχρι και το φινάλε. Στο 37’ βρέθηκαν να προηγούνται με +12 (65-78) και, παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Ιταλών να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης (70-78), ο Ματ Λοτζέσκι τους… τελείωσε μια και καλή τα λιγοστά όνειρα που είχαν για την ανατροπή (70-81, στο 39’). Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με ποσοστό ευστοχίας 63% στα δίποντα, συν 7/20 τρίποντα, ενώ είχαν και 22 ασίστ, διπλασίασες από την ιταλική ομάδα.

Δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83.
Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράνγκλαντ 9 (1), Μπρουκς 17 (1), Τζεντίλε 24, Τσερέλα 4, Μέλι, Κλέιζα 5 (1), Έλεγκαρ, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμουελς 4, Μος 3 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 14, Ντάνστον 12, Σπανούλης 14 (3), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (2), Λαφαγέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports…

Ευρωλίγκα: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54f9f1fa8564210109eede12?theme=onsports{/iframe}


Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved