Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στην νίκη, 81-77, με τους Λαμόνικα Πατέρνικο και Κόλτσενιτς να βλέπουν μόνο… «κυανέρυθρα», τον Νέλσον να γίνεται μοιραίος και τον κόσμο να δίνει ρεσιτάλ ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα

Σε έναν αγώνα πραγματική γιορτή για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ οι Λαμόνικα, Πατέρνικο και Κόλτσεντσιτς έκαναν ότι μπορούσαν για να κλέψουν την νίκη από τον Παναθηναϊκό και στο τέλος τα… κατάφεραν. Οι «πράσινοι» παρά τα… όργια των διαιτητών πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά 14 δεύτερα πριν το τέλος ο Νέλσον υπέπεσε σε διπλό λάθος και ο πίνακας έγραψε, 77-81, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να αποθεώνουν την ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι, δείχνοντας από τις πρώτες κιόλας φάσεις ότι ήξερε πολύ καλά τι.. ζήταγε. Αν και ο Γκιστ άνοιξε το σκορ με σουτ τριών πόντων η συνέχεια για τους «πράσινους» ήρθε μέσα από τη ρακέτα. Ο Μπατίστα λίγο πριν τη συμπλήρωσε τριών λεπτών αγώνα με τέσσερις πόντους του από το «ζωγραφιστό» έκανε το 7-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα Γκιστ και Μπατίστα με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 11-6. Εκεί όμως ο Αμερικανός του «τριφυλλιού» χρεώθηκε με το δεύτερο προσωπικό του φάουλ, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τον αποσύρει. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δούλευε… ρολόι, με τους «πράσινους» να μοιάζουν απόλυτα διαβασμένοι στα πικε εντ ρολ των Καταλανών, αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ σε δύο φάσεις κατάφεραν να βγάλουν την έξτρα πάσα και να μειώσουν σε 11-9. Ο Διαμαντίδης… ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό από το 11, ενώ ο Φώτσης με πέντε συνεχόμενους πόντους άνοιξε εκ νέου τη διαφορά σε 20-14, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με φόλοου στην εκπνοή του δεκαλέπτου «έγραψε» το 21-16.

Είχε ρυθμό, είχε λύσεις

Αντίθετα με το πρώτο δεκάλεπτο, στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καθόλου καλά. Ο Ναβάρο ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε της αντεπίθεσης της ομάδας του. Στα πρώτα τρία λεπτά οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του «τριφυλλιού» και με σερί 2-9 προηγήθηκαν με 23-25, με τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην επίθεση να μη μπορούν να βρουν λύσεις. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στο παρκέ τον Γκάνι Λαουάλ ο οποίος άρχισε τις… πτήσεις και με τέσσερις πόντους του έδινε και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 29-28, στο 15’ τη στιγμή που ο Ναβάρο έμοιαζε… ασταμάτητος (11 από τους 28 πόντους της ομάδας του). Οι εναλλαγές στην πρωτοπορία του σκορ συνεχίστηκαν, με τον Σλότερ να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο (οι φιλοξενούμενοι τον έπαιζαν απίστευτη άμυνα) και να κάνει το 32-30, τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

«Σφαγιαστική» διαιτησία

Τα τελευταία 180 δευτερόλεπτα, όμως, ήταν πάρα πολύ κακά για τον Παναθηναϊκό, μιας και η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να «χτυπήσει». Οι «πράσινοι» στην επίθεση είχαν πολύ κακές επιλογές, ενώ έκανα και πολλά… παιδικά λάθη. Την ίδια ώρα ο Αμπρίνες δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα στον Γιάνκοβιτς και από… αγωνιστικής απόψεως ήταν ο λόγος που η Μπαρτσελόνα «έτρεξε» σερί 0-10 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 32-42. Όμως, υπήρχαν και εξωαγωνιστικοί λόγοι που η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει αέρα 10 πόντων. Η γκρίνια, η μουρμούρα και οι διαμαρτυρίες του Τσάνβι Πασκουάλ από την πρώτη φάση του αγώνα, φαίνεται πως έπιασαν τόπο, μιας και οι διαιτητές της αναμέτρησης στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου «σφύριζαν» λες και ήταν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι Λαμόνικα, Πατέρνικο και Κόλιενσιτς τα έβλεπαν όλα… κυανέρυθρα και σφύριζαν μόνο στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το βιολί τους οι διαιτητές

Η επιθυμία του Παναθηναϊκού να γυρίσει το ματς ήταν έκδηλη από την πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου αλλά αυτό το στοιχείο ήταν.. παγίδα για τους «πράσινους». Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς από τη μία δεχόντουσαν εύκολα καλάθια, από την άλλη όμως έκαναν επίθεση με… πλάνο. Ο Μπατίστα έπαιρνε τη μερίδα του… λέοντος και με τη συνδρομή του Σλότερ με ένα καίριο τρίποντο ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 43-49 στο 25’ με τους διαιτητές να… συνεχίζουν τα δικά τους και να στερούν τη δυνατότητα από τον Παναθηναϊκό να μειώσει ακόμα περισσότερο, ανακαλύπτοντας φάουλ του Μπατίστα σε πεντακάθαρο κλέψιμο του Ουρουγουανού. Τα… όργια των διαιτητών όμως φαίνεται πως.. πείσμωναν τους «πράσινους» με τον Γκιστ να καρφώνει με μανία και να μειώνει σε 45-49. Η αποστολή του «τριφυλλιού» γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη μιας και οι τρεις διαιτητές ήταν αποφασισμένοι να… τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα, για χατίρι της Μπαρτσελόνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου ο Νέλσον μείωσε με γκολ-φάουλ σε 52-55, αλλά Η Μπαρτσελόνα «έκλεισε» το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 5 πόντους, 52-57.

Θρίλερ μέχρι τέλους

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία στα τελευταία δέκα λεπτά έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Οι «πράσινοι» τροφοδοτούσαν συνεχώς Γκιστ και Μπατίστα οι οποίοι φόρτωσαν με φάουλ τους Καταλανούς, με τον Ουρουγουανό να κάνει το 54-57. Οι διαιτητές όμως συνέχιζαν να είναι… προκλητικοί και προφανώς επειδή αισθάνθηκαν τύψεις προς τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να σκοράρει με.. βήματα και εν συνεχεία χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς επειδή ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Οι Καταλανοί κατάφεραν να προηγηθούν με 58-65, αλλά ο Φώτσης μείωσε στο 34’, σε 60-65, κρατώντας τον Παναθηναϊκό ζωντανό. Η Μπαρτσελόνα όμως κέρδιζε και τις… κόντρες και με τρίποντο του Ντόελμαν κατά τύχη η διαφορά πήγε στους 8 πόντους, με τον Διαμαντίδη να απαντάει άμεσα, σε 63-68. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μειώσει, αλλά ο Ναβάρο με τρίποντο έκανε το 67-75, όμως οι «πράσινοι» είχαν και πάλι την απάντηση, με τον Σλότερ 70-75. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Καταλανούς, ο Γκιστ με 1:34 πριν το τέλος έκανε το 73-75. Ντόελμαν και Φώτσης κάνουν το 74-77, 57 δεύτερα πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει την άμυνα και τον Νέλσον να… «σκοτώνει» την ομάδα του αφού με διπλό λάθος ουσιαστικά έδωσε την νίκη στη Μπασρτσελόνα 14 δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 21-16, 32-42, 52-57, 77-81

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9 (3), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 14 (2), Μπατίστα 16, Μπλουμς, Λαουάλ 4

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 21, Χεζόνια, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 17 (3), Σατοράνσκι 7, Πλάις 15, Τόμας 2, Όλεσον, Λάμπε, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT του Onsports.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54f887178564210109eedc81?theme=onsports|600|700{/iframe}


Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved