Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 73-70 (photos)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 73-70 (photos)

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει νικητής από τη «Μενόρα Μιβτατσίμ Αρένα», 73-70, αλλά διατήρησε το +7 του πρώτου αγώνα και έχει το πλεονέκτημα επί των Ισραηλινών

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει με το… διπλό από τη «ΝΟΚΙΑ ΑΡΕΝΑ», αλλά τα λάθη στην επίθεση και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ου στέρησαν τη δυνατότητα. Όμως, το τελικό 73-70, επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Μακάμπι, κάτι που στο ταμείο μπορεί να αποδειχθεί…. χρυσάφι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολύ ενέργεια στο «NOKIA ARENA» αλλά κάποιες λάθος και επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση δεν του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει τα ηνία του αγώνα. Με πολύ καλή άμυνα, αλλά αστοχία και βεβιασμένες επιλογές στην άλλη άκρη του γηπέδου, οι «πράσινοι» είδαν τη Μακάμπι να προηγείται με 6-4 ύστερα από τρίποντο του Σμιθ, αλλά ο Παναθηναϊκός με 4 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό από τους Μπατίστα και με φοβερό κάρφωμα του Γκιστ πέρασε μπροστά με 6-8. Ο Τάιους αφού έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Μπατίστα έκανε το 8-8, με τη Μακάμπι να κερδίζει το… μομέντουμ και με τον Αλεξάντερ να αναλαμβάνει δράση προηγήθηκε με 14-8. Ο Διαμαντίδης έβαλε τέλος στην αστοχία της ομάδας του από τη γραμμή του τρίποντου και με το 1/7 έγινε το 14-11. Ο Παππάς με την είσοδό του στο παρκέ έδωσε αέρα στην ομάδα του «τριφυλλιού» με τον πολύ καλό Τζέιμς Γκιστ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 16-17, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Κοέν όμως, που μετράει στη Euroleague 1 πόντο μέσο όρο, με 6 πόντους από ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο έκανε το 22-17.

«Πληρώνει» τα λάθη του

Ανάλογο το σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο με τους Οχαγιόν και Τάιους να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το σερί της Μακάμπι σε 10-0. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περάσουν κάτι λιγότερο από τρία λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Φώτση να κάνει το 26-19 στο 13’. Ο Παππάς συνέχιζε να οδηγεί τους συμπαίκτες του 28-21, αλλά ο Παναθηναϊκός έχανε συνεχόμενες ευκαιρίες να κατεβάσει τη διαφορά με τους Ισραηλινούς να τις εκμεταλλεύονται και να περνούν μπροστά 30-21. Στο 15΄ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος όμως δε μπόρεσε να βοηθήσει μοιάζοντας να μην έχει καταφέρει ακόμα να εγκλιματιστεί. Ο Παππάς ήταν η μόνο πηγή κινδύνων για τη Μακάμπι με τους Ραντλ και Πάργκο να ανοίγουν τη διαφορά και πάλι στους 9 πόντους, 38-27. Μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ο Γιάνκοβιτς είχε καταφέρει να ρίξει τη διαφορά, με σουτ τριών πόντων, 38-30, ενώ ο Νίκος Παππάς έχασε την ευκαιρία στην τελευταία φάση να μειώσει ακόμα περισσότερο.

Βλάντο, Παππάς και… ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει εντυπωσιακά στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν ακόμα πε5ρισσότερο την άμυνά τους, «ξεκουρδίζοντας» τους Ισραηλινούς και στην επίθεση, απλά βρήκαν το.. χέρι τους. Με δύο τρίποντα του Γιάνκοβιτς και ένα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 43-41 και ουσιαστικά επέστρεψε για τα καλά στο ματς. Και αν μέχρι το σημείο αυτό ο Γιάνκοβιτς έδωσε… ασφάλεια στην ομάδα του η συνέχεια ανήκε στον Νίκο Παππά. Ο Σλότερ με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 48-46 στο 27, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ με μεγάλα καλάθια και κρίσιμες άμυνες διαμόρφωσε το 54-52 που ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Το… έδωσε

Στο τελευταίο δεκάλεπτο αν και ο Οχαγιόν με τρίποντο έκανε το 57-52, ο Φώτσης απάντησε άμεσα σε 57-55 και λίγο αργότερα ο Μποχωρίδης με ένα τρίποντη βόμβα έκανε το 59-58. Οι «πράσινοι» έχασε συνεχόμενες ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά με αποτέλεσμα ένα τρίποντο του Οχαγιόν και ένα καλάθι από τον Σμιθ η Μακάμπι να κάνει το 64-58, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Η αντίδραση του «τριφυλλιού», όμως, ήταν άμεση και με πολύ ωραία φάση του Γιάνκοβιτς κοντά στο καλάθι και μεγάλο τρίποντο του Φώτση στον αιφνιδιασμό ο Παναθηναϊκός μείωσε και πάλι, αυτή τη φορά στον ένα πόντο, 64-63. Η Μακάμπι βρήκε και πάλι λύσεις και στο 37΄κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα 5 πόντων, 68-63, αλλά ο Γκιστ έβρισκε και πάλι τη λύση 68-65. Ένα λεπτό πριν από το τέλος με το σκορ στο 69-65, ο Γιάνκοβιτς έχασε απίστευτο καλάθι εξ επαφής, τη στιγμή που οι «πράσινοι» χάριζαν… ριμπάουντ. Η Μακάμπι με το σκορ στο 71-66 έβγαλε και την άμυνα που ήθελε πάνω στον Σλότερ, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ από τις βολές έκανε το 71-68, με το χρονόμετρο να έχει 20,2 δευτερόλεπτα. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει το… κλέψιμο, αλλά ο Πάργκο τελικώς πήγε στη γραμμή των βολών με 14,9 δεύτερα να απομένουν και έκανε το 73-68..

Δεκάλεπτα: 22-17, 38-30, 54-52, 73-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκάι Γκούντες): Πάργκο 16 (1), Χέινς 2, Σμιθ 7 (1), Ραντλ 6, Λίνχαρντ 4, Τάιους 10, Κοέχν 8 (1), Οχαγιόν 10 (2), Αλεξάντερ 10

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1),  Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 16 (4), Φώτσης 8 (2), Παππά 15 (2), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 12, Μπατίστα 2, Μπλουμς, Λαουάλ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE CHAT του Onsports.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 73-70 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ef4fcc8564210109eed5bd?theme=onsports|600|700{/iframe}


Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved