Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός 59-65

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός 59-65

Με μια μεγάλη ανατροπή ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -11, στο Βερολίνο και επικράτησε της Άλμπα με 59-65, με τους ψηλούς του «τριφυλλιού» να… οργιάζουν

Ο Παναθηναϊκός αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήγαινε ολοταχώς για… αυτοκτονία, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και έπειτα «καθάρισε» την αναμέτρηση. Η απόφαση του Ιβάνοβιτς να ρίξει στο παρκέ τον Φώτση στο «3» και ψηλούς τους Γκιστ και Μαυριοκεφαλίδη του… βγήκε για τα καλά με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το -11 και να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 59-65.

Αμυντικά ο Παναθηναϊκός, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε καταφέρει να «οδηγήσει» το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Πίεζε τους Γερμανούς, τους ανάγκαζε να πηγαίνουν σε μεγάλες επιθέσεις, «βραχυκυκλώνοντας» ουσιαστικά τη δημιουργία τους. Επιθετικά, όμως, οι «πράσινοι» στο πρώτο… πεντάλεπτο δεν ήταν καθόλου καλοί, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 3-3 με τρίποντα των Χάμοντς και Μποχωρίδη.
Αμέσως μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός άρχισε να λειτουργεί επιθετικά όπως ήθελε και με τον Γιάνκοβιτς να το παίρνει… πάνω του και με δύο βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 5-10. Όμως στο τελευταίο δίλεπτο οι Γερμανοί «έτρεξαν» σερί 8-0 προηγήθηκαν με 13-10, αλλά ο Έι Τζέι Σλότερ που πέρασε στο παρκέ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, με μεγάλο τρίποντο έκανε το 13-13.

Τραγικό δεκάλεπτο

Παρά την ώθηση που πήραν οι «πράσινοι» από τους πέντε συνεχόμενους πόντους του (13-15 με τον Νέλσον), δε μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρουσιάστηκαν επιπόλαιο στα τελειώματά τους, αλλά και στα αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους για έξτρα επιθέσεις. Αποτέλεσμα αυτών, ένα νέο σερί των Γερμανών, με τον Τάμπου να κάνει το 19-15. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε τελείως ασύνδετος στην άμυνά του και συνέχιζε να... χαρίζει επιθέσεις. Ο Ρέντινγκ εξέθεσε δύο συνεχόμενες φορές τον Νέλσον (23-17 στο 15’), ενώ λίγο αργότερα ο ραντόσεβιτς με το που πέρασε στο παρκέ πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους και «έγραψε» το 29-20, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια το μόνο που είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει σε 29-22.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει μόλις 9 πόντους, εκ των οποίων οι 5 από τη γραμμή των βολών. Επίσης οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο μέρος με 23 ριμπάουντ, 10 επιθετικά τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε συνολικά 11.

Το γύρισε ο Λουκάς

Το παιχνίδι αν και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, μείωσε σε 29-27 στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, χάλασε πάλι το… μυαλό του στην άμυνα και βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους. Ραντόσεβιτς και Μακλίν είχαν συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του Παναθηναϊκού, ενώ ο Κινγκ στο 26’ με σουτ τριών πόντων έκανε το 41-31. Οι «πράσινοι» για τα επόμενα δύο λεπτά κατάφεραν να κρατήσουν την Άλμπα χωρίς καλάθι, αλλά και εκείνοι από τη μεριά τους δε βρήκαν σκορ. Στο σημείο αυτό ο Ιβάνοβιτς επέλεξε να περάσει τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ και με 4 συνεχόμενους πόντους του Έλληνα σέντερ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 42-35. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς παρά το ότι δε σταμάτησαν να… χάνουν τα ριμπάουντ, κατάφεραν να ανατρέψουν ολοκληρωτικά την κατάσταση. Πως; Με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη, με τον τελευταίο να κάνει το 44-43, ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Έπαιξε με τη φωτιά

Το 45-45 του τρίτου δεκαλέπτου δεν ήταν ότι… καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, αφού στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με ένα ξέσπασμα του Τζέιμς Γκιστ και ένα τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 6 πόντων, 45-51. Ο τραυματισμός (αποδείχθηκε επιπόλαιος) του Γιάνκοβιτς, έφερε τον Φώτση σε θέση «3», ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με ένα ακόμα καλάθι έγραψε το 46-53. Το βράδυ γινόταν όλο και καλύτερο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Φώτσης ως… σμολ φόργουορντ με σουτ τριών πόντων έκανε το 50-58, 4 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και… καπάκι έστειλε τη διαφορά στο +11, με νέο τρίποντο, 50-61. Η απάντηση των Γερμανών ήταν άμεση και με σερί 5-0 μείωσαν σε 55-61. Στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης έχασε την μπάλα και έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Ρέντινγκ ο οποίος με δύο βολές μείωσε ακόμα περισσότερο σε 57-61. Τα λάθη διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να παίζει με 3 ψηλούς και τους Νέλσον και Γιάνκοβιτς. Ο Νέλσον προσέθεσε έναν ακόμα πόντο στο… σακούλι της ομάδας του και ο Ρένφρο μείωσε με δύο βολές σε 59-62. Ο Ιβάνοβιτς πέρασε στο παρκέ και τον Διαμαντίδη ο οποίος… δώρισε την επίθεση στους Γερμανούς και στη συνέχεια ο Φώτσης πήρε μεγάλο ριμπάουντ και με μία στις δύο βολές στα 33 δεύτερα έκανε το 59-63. Οι «πράσινοι» έβγαλαν και την επόμενη άμυνα στα 22 δεύτερα και 6 δεύτερα μετά ο Διαμαντίδης έκανε το 59-65 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Δεκάλεπτα: 13-13, 29-22, 45-45, 59-65

Άλμπα Βερολίνου (Σάσα Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ 2, Κινγκ 3 (1), Τάμπου 2, Βάργκας 2, Μπάνιτς 6, Ρέντινγκ 11 (2), Ρένφρο 10, Χάμοντς 3 (1), Μακ Λιν 11, Ραντόσεβιτς 9

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 9 (2), Νέλσον 6, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 5, Μπατίστα 6, Μπλουμς 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT του Onsports.

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός 59-65

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54d503cf60b0248179cf55d2?theme=onsports|600|700{/iframe}


Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved