Ντε Κολό: «Σπουδαίο να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Ντε Κολό: «Σπουδαίο να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Σημαντικό, αλλά και εύκολο, είναι για έναν παίκτη να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σύμφωνα με το Νάντο Ντε Κολό.

Ο Γάλλος γκαρντ της ρωσικής ομάδας κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκας για το μήνα Ιανουάριο. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου δήλωσε χαρούμενος για την προσωπική διάκρισή του, η οποία ήρθε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, αλλά κι έχοντας πολύ καλούς συμπαίκτες. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του τίτλου του MVP το μήνα Ιανουάριο: «Είναι η πρώτη φορά που επιλέγομαι ως MVP του μήνα και προφανώς αυτό είναι πολύ καλό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με την ομάδα και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου σε κάποια παιχνίδια τον Ιανουάριο. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα».

Για την εμπειρία του από την πρώτη σεζόν του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι σπουδαίο να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουμε καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Είναι εύκολο να παίζω με αυτούς, επειδή όλοι μπορούν να κάνουν κάτι καλό στο παρκέ και να βοηθήσουν την ομάδα να νικήσει. Είναι πολύ καλό να ξέρω ότι κάθε φορά όλοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι παίκτες του παρκέ. Όλοι μπορούν να σκοράρουν, αλλά και να κάνουν κι άλλα πράγματα, οπότε αυτό είναι σπουδαίο».

Για τον τραυματισμό του Σόνι Ουίμς: «Όταν είχαμε τραυματισμούς, όπως αυτός που συνέβη πρόσφατα στο Σόνι Ουίμς, ήταν σημαντικό για κάθε παίκτη να κάνει βήμα μπροστά και να δώσει περισσότερη δύναμη στην ομάδα. Αυτό εμείς το κάναμε όλοι μαζί. Παίζω καλύτερα επειδή η ομάδα παίζει καλύτερα».

Για τη νίκη τους στην παράταση επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: «Δεν είναι ποτέ εύκολη η αρχή στο Top 16. Δεν έχει σημασία τι έκανες πριν, είναι ένα νέο πρωτάθλημα και όλοι ξέρουν ότι η φάση των «16» είναι πραγματικά δύσκολη. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μας στο Top 16, εκτός έδρας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην Τουρκία και ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Θυμάμαι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά επιστρέψαμε, παίξαμε ομαδικά και κερδίσαμε στο τέλος».

Για τη νίκη τους επί της Εφές Αναντόλου: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα παιχνίδι σαράντα λεπτών, κάτι που μας είπαν πολλές φορές οι προπονητές μας. Χρειάζεται να παίζουμε για σαράντα λεπτά και περισσότερα από αυτά και κάποιες φορές δεν ξεκινάμε καλά. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα και το καταφέραμε. Δεν μας έπιασε πανικός στην επίθεση. Θυμάμαι πως παίξαμε πολύ επιθετικά στην άμυνα κι αυτό μας έδωσε ώθηση στην επίθεση. Γυρίσαμε την μπάλα και οικοδομήσαμε διαφορά. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μας δίχως το Σόνι Ουίμς. Δεν είναι εύκολο να παίζουμε χωρίς το Σόνι, αλλά μείναμε πιστοί στους κανόνες μας. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και πρέπει να μένουμε στο πλάνο μας».

Για το θετικό αποτέλεσμά τους απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα και το ρεκόρ παραγωγικότητάς του: «Παιχνίδια σαν αυτό θα έχεις μία ή δύο φορές στη ζωή σου. Πρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή. Ξεκίνησα το παιχνίδι με 2-3 εύκολα σουτ και λέι απ και ύστερα από αυτά οι συμπαίκτες μου μού έδιναν την μπάλα στο κατάλληλο σημείο κι έβαζα τα σουτ. Προσπάθησα να μην κάνω κατάχρηση στα σουτ. Απλώς προσπάθησα να είμαι ελεύθερος».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved