Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη πρόκληση με ΤΣΣΚΑ Μόσχας» (video)

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη πρόκληση με ΤΣΣΚΑ Μόσχας» (video)

Ως μεγάλη πρόκληση, για τον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε το εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Την αήττητη ρωσική ομάδα θα υποδεχθεί αύριο (05/02, 21.45) στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, για την 6η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου τέθηκε ο 47χρονος τεχνικός, που παραδέχθηκε: «Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πρόκληση, ένα ματς με πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα αήττητη, με 15 νίκες, που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Θεωρώ πως έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε κι εμείς την αξία μας. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει. Η άμυνά μας θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα μας βάλει ο αντίπαλός μας, που έχει παίκτες πολλούς και γεμάτους ταλέντο. Το ίδιο και η επίθεσή μας, ώστε να είμαστε παραγωγικοί. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το ματς. Θέλουμε να αποτελέσει το σύμμαχό μας, τον έκτο παίκτη μας και να μας βοηθήσει». Είπε ακόμα…

Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε αγώνας πρωταθλήματος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (31/01-01/02): «Βοήθησε ότι δεν είχαμε ματς, βοήθησε να ξεκουραστούμε λίγο, είχαμε τρία παιχνίδια σε εφτά ημέρες με ταξίδια ενδιάμεσα, ξεκουραστήκαμε και διορθώσαμε κάποια πράγματα και θεωρώ πως μας βοήθησε αυτό, ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για την τακτική κόντρα στη ρωσική ομάδα: «Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει, όπως πάντα, να κάνει το παιχνίδι του. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παλέψουμε για κάθε φάση, αυτό κάνουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να βγάλουμε τα πλεονεκτήματά μας και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους κάνοντας το παιχνίδι μας».

Για τη φημολογία περί ενδεχόμενης μεταγραφής: «Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ που κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Μου δίνετε την ευκαιρία με την απάντησή μου να δώσω μια ξεκάθαρη άποψη και να σταματήσει η παραφιλολογία εδώ, γιατί μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και από τους έξι ξένους μας. Και οι έξι προσπαθούν για την ομάδα, τους βρήκα στην ομάδα, αλλά ύστερα από τρεις μήνες μπορώ να πω ότι προσπαθούν απίστευτα πολύ για να βοηθήσουν την ομάδα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Δεν θέλω να έχουμε δύο ομάδες, δηλαδή άλλη για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη. Είμαι κατά τέτοιων σχεδιασμών. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει χημεία και ομοιογένεια, διακριτούς ρόλους και δεν θέλω να έρθει ένας παίκτης που θα χαλάσει την ισορροπία της ομάδας και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους παίκτες μας, δεν θα πάρουμε παίκτη. Ειλικρινά, με προβληματίζει ιδιαίτερα το πώς βγήκε κάτι τέτοιο πριν από έναν τόσο σημαντικό αγώνα».

Για το υλικό της ομάδας του, φέτος: «Και στους Έλληνες παίκτες έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη, όλοι οι παίκτες μας είναι ικανοί να κάνουν το καλύτερο δυνατό, είτε Έλληνας είτε ξένος. Το λέω και στους ίδιους τους παίκτες, ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει, μπορεί με το σκοράρισμα, με μια καλή άμυνα, με μια καλή πάσα ή ένα ριμπάουντ. Αυτό το κάνουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε, να βελτιώνουμε την ομαδικότητά μας, το καλό μας παιχνίδι, το ομαδικό παιχνίδι».

Για τη δυναμική της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ασφαλώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ισχυρή ομάδα, είναι φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να διεκδικήσεις ό,τι μπορείς από το παιχνίδι. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, θέλουμε να δώσουμε μαχητικότητα και να δείξουμε πόσο σκληροί είμαστε ως ομάδα».

Για το πώς θα περιοριστεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Υπάρχει «κλειδί» για να περιοριστεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλετε να το πω δημόσια; Έχει πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες, εκείνο που έχει σημασία είναι να προσέξουμε τη δημιουργία και να δώσουμε έμφαση σε αυτό. Μόνο αυτό μπορώ να πω».

Για το εάν οι ψηλοί του Ολυμπιακού έχουν έξτρα κίνητρο κόντρα στον Κάιλ Χάινς: «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, όλοι σεβόμαστε το Χάινς και για την προσφορά του και για την αξία του. Όλοι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, προσπαθούμε για το καλύτερο και όχι για το κάτι παραπάνω. Να κάνουμε το παιχνίδι μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Τίποτα παραπάνω».

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη πρόκληση με ΤΣΣΚΑ Μόσχας» (video)



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved