Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 86-77

Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 86-77

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… καυτός και με όρεξη να… δαγκώσει τους Τούρκους από την αρχή, προηγήθηκε με 25 πόντους, αλλά τα λάθη στο τέλος έριξαν τη διαφορά μόλις στους εννιά, 86-77

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τις… δυσκολίες των απουσιών του, αλλά και εκείνες που προσπάθησε να του.. θέσει η Γαλατά. Αυτό για 35 λεπτά όπου οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 25 πόντους. Στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού όμως, οι «πράσινοι»… θόλωσαν, έδωσαν δικαιώματα και οι Τούρκοι κατάφεραν νε μειώσουν με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την νίκη με 86-77.
Αν και το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν… άστοχο έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, στη συνέχεια οι «πράσινοι» έκαναν το τρίποντο… το μεγάλο τους «όπλο». Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο πρώτο τρίλεπτο προηγήθηκαν με 6-3 (δύο τρίποντα από Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς και ένα από τον Μίτσοβ) και έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ανάλογη και η συνέχεια, με την ευστοχία του Παναθηναϊκού να… δένει με την πολύ καλή του άμυνα και στο 5’ ο Μπατίστα να δίνει διαφορά 8 πόντων στην ομάδα του, 13-5. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, με πολύ καλή ενέργεια του Μποχωρίδη, ο Έλληνας παίκτης πέρασε πολύ άνετα τον Αρόγιο και έφτασε μέχρι το καλάθι, κάνοντας το 15-7. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Νέλσον να αξιοποιεί τον Μπατίστα ο οποίος στο τελευταίο λεπτό έκανε το 19-11. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά στην τελευταία επίθεσή τους, με τον Ιβάνοβιτς να ρίχνει στο παρκέ τέσσερις γκαρντ και τον Φώτση για να βρει το μακρινό σουτ, αλλά η επίθεση δεν βγήκε.

«Καυτός» Μπλουμς

Φανταστικός ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και έκανε ότι ήθελε τη Γαλατά. Με τον Γιάνις Μπλουμς να «βομβαρδίζει» από παντού και τους «πράσινους» να παίζουν απίστευτη άμυνα, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 11-2 και προηγήθηκαν με 30-13. Κάτι περισσότερο από… καταλυτικός στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού ο ΝτεΜάρκους Νέλσον που έδινε συνεχώς ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Μέχρι το 15΄οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 30-18 και κάπου εκεί έγινε η φάση του… αγώνα. Αρχικά ο Τζέιμς Γκιστ «φιλοδώρησε» με μία απίστευτη τάπα τον Κάρτερ και στον αιφνιδιασμό ο Νέλσον προσπάθησε να.. καρφώσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού ο κάρτερ τον… σταμάτησε και στη συνέχεια μετά από εκπληκτική πάσα άλει ουπ του Αρόγιο κάρφωσε στο καλάθι του «τριφυλλιού» και έκανε το 32-20.

Το βιολί του ο Λετονός

Παρά τη μίνι… αντίδραση των παικτών του Αταμάν, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μπλουμς ήταν «καυτός» και τα… έβαζε με όλους τους τρόπους και από παντού με τον Γκιστ να είναι εκείνος που στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, έφτασε την διαφορά στους 15 πόντους και στο 42-27.

Μαέστρος ο Γιάνκοβιτς

Στο ίδιο μήκος… κύματος και το τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να παίζει με πολύ υψηλά στάνταρ συγκέντρωσης. Μετά από ένα ακόμα τρίποντο του Φώτση, 45-27, η.. μπαγκέτα πέρασε στα χέρια του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ο οποίος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» δημιουργούσε συνεχώς με αποκορύφωμα τις δύο συνεχόμενες φάσεις που σέρβιρε έτοιμα καλάθια στον Μπατίστα. Μάλιστα ο Ουρουγουανός τη δεύτερη φορά κάρφωσε με μανία και τρόπο εντυπωσιακό με το δεξί χέρι, κάνοντας το 50-29. Ο Γιάνκοβιτς «διάβαζε» εξαιρετικά κάθε φάση και στο 25’ με δύο βολές έκανε το 57-32. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει τον έλεγχο του ματς, με τον Νέλσον να συνεχίζει στα χνάρια του… Γιάνκοβιτς και τους «πράσινους» να… διαβάζουν με μοναδική ευχέρεια την κάθε φάση. Ο Γκιστ λίγο πριν από τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα έκανε το 63-42, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 65-46.

Σόου μέχρι… τέλους

Οι… υπερβολικές και άνευ ουσίας διαμαρτυρίες του Αταμάν προς τους διαιτητές του έφεραν ως… αναμνηστικό μία τεχνική ποινή, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει μία στις τρεις βολές (συνοπολογίζοντας και τις βολές του φάουλ που κέρδισε ο Νέλσον), αλλά ο Διαμαντίδης στη μπόνους επίθεση με σουτ τριών πόντων έκανε το 72-50. Ο Παναθηναϊκός δε σταματούσε με τίποτα. Έπειτα από πολύ καλή άμυνα, ο Γιάνκοβιτς έφυγε στον αιφνιδιασμό και με πάσα πίσω από την πλάτη βρήκε τον Φώτση που κάρφωσε και έκανε 74-50. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στον αγώνα έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του, 79-63 στο 37’), κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, για να μην κλείσει ακόμα περισσότερο η διαφορά. Παρά το τάιμ άουτ η διαφορά κατέβηκε ακόμα περισσότερο, ένα λεπτό αργότερα, 79-68. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει επιθετικά και ο Γκονλούμ έκανε το 79-70, 90 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Διαμαντίδης επανέφερε άμεσα τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, 81-70 με τη Γαλατά όμως να έχει αναθαρρήσει και να φεύγει από το ΟΑΚΑ ηττημένη με 86-77, ύστερα από τρίποντο του Μπλουμς στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 19-11, 42-27, 65-46, 86-77

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10 (1), Διαμαντίδης 14 (4), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 11, Μπλουμς 16 (4)

Γαλατάσαραϊ (Εργκίν Αταμάν): Κάρτερ 12 (1), Γιανγκ 6, Μίτσοβ 16 (2), Έρτσεγκ 4, Γκονλούμ 12, Πότσιους 9 (2), Μάριτς, Αρόγιο 4, Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 8 (2)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 86-77

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54cbb80237febab84663f47a?theme=onsports{/iframe}


NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved