Ευρωλίγκα: Εφές Αναντόλου - Ολυμπιακός 84-70 (photos)

Ευρωλίγκα: Εφές Αναντόλου - Ολυμπιακός 84-70 (photos)

Την πρώτη ήττα του στο Top 16 της Ευρωλίγκας υπέστη στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, χάνοντας με 84-70 από την Εφές Αναντόλου.

Οι Πειραιώτες έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους και μοιραία ηττήθηκαν από την τουρκική ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Στο τέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν και διαφορά στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ευστοχούν σε μακρινά σουτ. Με συνολικά δεκαπέντε λάθη και πολλά αμυντικά κενά ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, που είχαν μόλις 13/35 δίποντα και πολλά χαμένα ριμπάουντ. Η Εφές Αναντόλου είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο όλων τον Ντοντάι Ντρέιπερ με 14. Ο Στράτος Περπέρογλου έμεινε στο παρκέ για 18.20’, έχοντας οκτώ πόντους και τρία ριμπάουντ. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόλις δύο πόντους, με 2/2 βολές, 0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα, αλλά και τρία λάθη. Ο Οθέλο Χάντερ τελείωσε με 12 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ από 11 πόντους έβαλαν Βαγγέλης Μάντζαρης και Όλιβερ Λαφαγέτ.

Πόντο πόντο κινήθηκαν οι δύο αντίπαλοι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Ο Ολυμπιακός με κάρφωμα του Ντάνστον προηγήθηκε με 4-2, αλλά το τρίποντο του Περπέρογλου έφερε τους γηπεδούχους στο +4 (8-4). Από την περιφέρεια «χτύπησε» και ο Μάντζαρης, για το 9-8 υπέρ της ομάδας του, με το Χάντερ με κάρφωμα να στέλνει τη διαφορά στους έξι πόντους (10-16). Η Εφές Αναντόλου, όμως, εκμεταλλεύτηκε την άνοδο του Κρστιτς και μείωσε στον πόντο στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (17-18). Δεν άλλαξε η κατάσταση στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι πήραν άμεσα τα «ηνία» στο σκορ, με τον Μπιέλιτσα (21-20), διαδοχικά τρίποντα από το Λαφαγέτ και το Λοτζέσκι όμως δεν επέτρεψαν στην τουρκική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ (27-26). Οι Πειραιώτες, μάλιστα, συνέχισαν να χτυπούν από τα 6,75μ. Με το Μάντζαρη διαμόρφωσαν το υπέρ τους 37-33 και, ξανά με το Λαφαγέτ, έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με τρεις πόντους (37-40).

Το δυναμικό ξεκίνημα του Λάσμε και η συνδρομή του Περπέρογλου στη δεύτερη περίοδο έφερε την Εφές Αναντόλου σε θέση «αφεντικού». Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν τον έλεγχο και όχι απλώς πέρασαν μπροστά, με 44-43, αλλά και «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας (55-48), με τον Μπαλμπάι να μπαίνει κι εκείνος στην εξίσωση του σκοραρίσματος. Το κάρφωμα του Ντάνστον στο φινάλε του δεκαλέπτου «μάζεψε» τη διαφορά (57-52), με τον Ολυμπιακό όμως να μην μπορεί να βρει ρυθμό ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Το γεγονός αυτό πλήρωσε στην τελευταία περίοδο, που οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Ντρέιπερ ξέφυγαν με 64-52, στο 32’, αναγκάζοντας το Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η κατάσταση, όμως, δεν άλλαξε, με τον Ντρέιπερ να εξακολουθεί να σκοράρει, για το 67-54, και τους Πειραιώτες να μη δείχνουν να μπορούν να αντιδράσουν. Ο 47χρονος τεχνικός κάλεσε ξανά τους παίκτες του στον πάγκο, αλλά ούτε αυτή τη φορά έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Ο Ερτέλ και ο Τζάνινγκ με σερί τριπόντων άνοιξαν την ψαλίδα στο +18 (73-55), στο 35’, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το ματς. Εξάλλου, τα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα αναφορικά με το νικητή.

Δεκάλεπτα: 17-18, 37-40, 57-52, 84-70.
Εφές Αναντόλου (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4), Κρστιτς 13, Λάσμε 12, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 6, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγέτ 11 (3), Ντάρντεν 7 (1), Λοτζέσκι 7 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

Ευρωλίγκα: Εφές Αναντόλου - Ολυμπιακός 84-70 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ca7a9637febab84663f211?theme=onsports{/iframe}


Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved