Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 83-65

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 83-65

Ο Παναθηναϊκός αν και πάλεψε για 30 λεπτά στο τέλος δεν άντεξε και γνώρισε βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 83-65 - Αλητεία Καμπάτσο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν έκανε χωρίς λόγο κίνηση... κατς στον Διαμαντίδη

Ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν και η Ρεάλ έδειξε να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Όμως από το 30’ και μετά οι «πράσινοι» δεν άντεξαν, λύγισαν στο βάρος των απουσιών και γνώρισαν την ήττα από τη Ρεάλ με 83-65
Οι απουσίες του Παναθηναϊκού έδωσαν τη δυνατότητα στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ρίξει, για πρώτη φορά, τον βασίλη Χααραλαμπόπουλο στην πεντάδα της ομάδας του. Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, αφού ο Ρέγες δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Εστέμπαν Μπατίστα και στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης το σκορ ΄γηταν 8-5. Ο Ρέγες είχε 6 πόντους, τη στιγμή που ο σέντερ του «τριφυλλιού» είχε χάσει αρκετές επιθέσεις. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβρισκαν λύσεις μόνο μακριά από το καλάθι, με τον Ιβάνοβιτς να περνάει στη θέση του Μπατίστα, τον Τζέιμς Γκιστ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και «οδηγούσε» τον Παναθηναϊκό με όλους τους… τρόπους, εκμεταλλευόμενος τον Γκιστ ο οποίος με κάρφωμα και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το 10-9. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με.. μπαράζ τριπόντων, με τον Φώτση να μειώνει σε 15-12 στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Γιουλ στην τελευταία φάση έπιασε στον.. ύπνο τους «πράσινους» και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 20-14.

Λάθη επί λαθών…

Ο Ρούντι βρήκε τον δρόμο και έξω από τα 6.75 μέτρα κάνοντας το 23-14 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, με τη διαφορά να πηγαίνει και στους 9 πόντους, 25-16. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έβρισκε συνεχώς τους τρόπους να μείνει κοντά στο σκορ σε ένα παιχνίδι που πήγαινε σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Ο Γκιστ άρχισε να σηκώνει το επιθετικό βάρος για την ομάδα του και μείωσε με τρίποντο σε 29-24, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Νοτσιόνι απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, 32-24, στο 15’. Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα περισσότερο, στο 32-26, με τον Γιάνις Μπλουμς να είναι «ζεστός» και με ένα ακόμα τρίποντο να «γράφει» το 36-29 στο 18’. Οι φιλοξενούμενοι, παρ’ όλα αυτά, έκαναν εύκολα το λάθος δίνοντας τη δυνατότητα στους Μαδριλένους να συντηρούν την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει κι άλλο αφού ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ του Νοτσιόνι στον Φώτση οι «πράσινοι» δεν σκόραραν ούτε από τη γραμμή των βολών, ούτε και στην μπόνους επίθεση, με το ημίχρονο να «κλείνει» στο 39-29.

Το γύρισε αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε παρκέ αποφασισμένη να εδραιώσει την κυριαρχί της. Με τρίποντο του Γιουλ, μάλιστα, δύο λεπτά από την επανέναρξη του αγώνα οι Μαδριλένοι ξέφυγαν με 13 πόντους, 44-31. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» παρά τα συνεχόμενα λάθη τους δεν έχασαν την… επαφή και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Το 46-34 στο 23 έγινε 46-42 με τους Σλότερ και Νέλσον να… δίνουν απίστευτη ενέργεια στον Παναθηναϊκό, στο 25. Και μέσα στο επόμενο λεπτό οι «πράσινοι» με νέα παιδικά λάθη κατάφεραν να… χτίσουν ότι γκρέμιζαν και η Ρεάλ πήρε και πάλι διαφορά 10 πόντων, 52-42, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» κάπου εκεί… έχασαν την ευκαιρία τους αφού με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα η διαφορά είχε φτάσει τους 12 πόντους, 60-48.

Δεν άντεξε στο τέλος

Το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν ότι χειρότερο για τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να έχουν πολύ κακές επιστροφές και να δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες της Ρεάλ για εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να πάνε το σκορ στο 66-50. Ο Παναθηναϊκός είχε… λυγίσει από τις απουσίες του με τη διαφορά να φτάνει και στους 22 πόντους, στο 35’, 74-52. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, όπου στο τελευταίο λεπτό ο Καμπάτσο πήγε να βάλει φωτιά στο ματς, αφού με μια ελληνορωμαική λαβή χτύπησε πολύ άσχημα τον Διαμαντίδη. Οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν άμεσα, οι διαιτητές χρέωσαν το αντιαθλητικό φάουλ και το ματς έληξε με 83-65.

Δεκάλεπτα: 20-14, 39-29, 60-48, 83-65

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 2, Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Καμπάτζο, Ματσιούλις, Ρέγες 18, Ροντρίγκεθ 10, Αγιόν, Κάρολ 8 (2), Γιουλ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT Onsports.

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 83-65

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54c128dfba9d80d436f9effe?theme=onsports|600|700{/iframe}


Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved