Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά στο τέλος έκανε… δώρο στη Μπαρτσελόνα τη νίκη με 80-76 για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16

Γι’ ακόμα μία φορά ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» κι έδειξε ικανός να κάνει τη ζημιά στη Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πάλεψαν, δεν «λύγισαν» από την απίστευτη ευστοχία του Χουέρτας στην τρίτη περίοδο κι επανήλθαν για να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος. Τα συνεχόμενα λάθη στο τελευταίο λεπτό όμως, δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να φύγουν με την τεράστια νίκη από την Βαρκελώνη. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε μόλις μία βολή.

Ιδανικό ξεκίνημα αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και δεν επέτρεψαν στους «μπλαουγκράνα» να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Αντίθετα, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα η ομάδα του «τριφυλλιού» έγινε το αφεντικό με επιθετική αιχμή τον Τζέιμς Γκιστ. Με τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ μάλιστα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στο 7’ (16-6). Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν αιφνιδιαστεί και οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς συνέχιζαν να εκτελούν από τα 6.75.
Στη δεύτερη περίοδο, η Μπαρτσελόνα επιδίωξε ν’ αντιδράσει και το κατάφερε στο 12’ (22-19), όμως η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Παναθηναϊκό. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον πάτησε το παρκέ, έδωσε λύσεις και οι «πράσινοι» έκαναν επιμέρους σκορ 16-3 μέχρι το 18’, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να προηγηθούν ξανά με δέκα πόντους διαφορά (35-25), έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Γιάνις Μπλουμς. Στα τελευταία λεπτά όμως, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχασαν τη συγκέντρωσή τους κι επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να βρει εύκολα λύσεις, φέρνοντας το ματς στα ίσια στο τέλος του πρώτου μέρους (37-37).

Στο… κυνήγι του Χουέρτας

Το κακό είχε και συνέχεια για τους «πράσινους» που… χτυπήθηκαν από την ευστοχία του Μαρσελίνιο Χουέρτας, στο δεύτερο μέρος. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ τιμώρησε την αμυντική ολιγωρία των «πράσινων» καθώς με πέντε συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στη Μπαρτσελόνα (54-44) στο 36’. Μετά το αρχικό σοκ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να μείνει μέσα στο ματς. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν πίσω με 63-56, με τον Χουέρτας να φτάνει στους 22 πόντους έχοντας 6/6 τρίποντα σε αυτή την περίοδο.

Το πάλεψε και το… έδωσε

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να κάνει τη… ζημιά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Με τρίποντο του Γκιστ η απόσταση με τους Καταλανούς έκλεισε (65-61) στο 33’, ωστόσο το σκορ πήγαινε σε υψηλά επίπεδα. Οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδινε πολύτιμες λύσεις με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να συνεχίζει με αξιώσεις τη μάχη του. Η τρίποντη βόμβα του Αντώνη Φώτση στο 36΄ έφερε τους «πράσινους» σε απόσταση… αναπνοής στο 36’ (72-70). Στα τελευταία λεπτά έγινε η προσπάθεια για την ολική επαναφορά. Στο 39’ ο Νέλσον μείωσε στον έναν (77-76), ωστόσο τα τέσσερα λάθη σε ένα λεπτό κι ένα καλάθι και φάουλ που σημείωσε Ντόελμαν στέρησαν από τον Παναθηναϊκό ένα τεράστιο «διπλό».

Δεκάλεπτα: 14-20, 37-37, 63-56, 80-76

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 12(1), Χεζόνια 11(3), Χουέρτας 22(6), Αμπρίνες 11(1). Σατοράνσκι 2, Πλάις, Τόμας 4, Όλεσον 5(1), Τζάκσον, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 9.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 8(2), Νέλσον 16, Μαυροκεφαλίδης 7(1), Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 11(3), Μπατίστα 9(12 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 3(1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα στο LIVE CHAT του Onsports.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54b0236ebb9b5b221db20683?theme=onsports|600|700{/iframe}


O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved