Παναθηναϊκός - Μακάμπι: 83-76

Παναθηναϊκός - Μακάμπι: 83-76

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους από τους Ισραηλινούς έκανε μια μεγάλη ανατροπή και πήρε την νίκη με 83-76 με τον Τζειμς Γκιστ να κάνει.. πλάκα στην ομάδα του… λαού

Με τον Τζειμς Γκιστ να είναι… από άλλο πλανήτη και να κάνει ότι θέλει τους παίκτες της Μακάμπι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Top-16. Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 14 πόντους, με τον Γκιστ να κάνει… όργια στην τελευταία περίοδο, πραγματοποίησαν μια τεράστια ανατροπή και πήραν μια απίστευτης σημασίας νίκη με 83-76. Το 2014 έφυγε με τον καλύτερο τρόπο και το 2015 έρχεται με πολλές… υποσχέσεις.

Από το ξεκίνημα του αγώνα τα στοιχεία της αναμέτρησης και από τις δύο πλευρές, ήτα ξεκάθαρα. Η Μακάμπι προσπαθούσε να τρέξει το παιχνίδι και να παίξει πάνω από το στεφάνι με τον Τάιους, ενώ ο Παναθηναϊκός «χτυπούσε» συνεχώς μέσα στη ρακέτα. Είτε με τον Μπατίστα, είτε με τον Γιάνκοβιτς που πόσταρε όποτε είχε ευκαιρία, ακόμα και με τον Φώτση. Τα τελειώματα των παικτών του «Τριφυλλιού», όμως, δεν ήταν καλά και σε συνδυασμό με την αστοχία του Σλότερ, η Μακάμπι στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν μπροστά στο σκορ με 6-12.
Η τακτική των γηπεδούχων παρέμεινε η ίδια ακόμα και όταν μπήκε στο ματς ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να «χτυπήσει» τον πρώην «πράσινο» και τα κατάφερε, με τον Εστέμπαν Μπατίστα. Την ίδια ώρα ο Νέλσον έδινε άλλον… αέρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και μετά το 8-15 του Λίνχαρτ στο 7’, ο Γκιστ με σουτ τριών πόντων έκανε το 15-17 και το δεκάλεπτο «έκλεισε» με το σκορ στο 15-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιβάνοβιτς στα πρώτα 8 λεπτά είχε αλλάξει τους 4 από τους 5 παίκτες της ομάδας του, αφήνοντας στο παρκέ μόνο τον Έι Τζέι Σλότερ ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει καλά το ματς.

Τραγική άμυνα

Το πρώτο δίλεπτο στη δεύτερη περίοδο ήταν πολύ κακό για τον Παναθηναϊκό με τον Τάιους να κάνει τη… ζημιά μέσα στην ρακέτα και να δίνει προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του, 16-25. Άμεση η αντίδραση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός επέμενε να «χτυπάει» μέσα από το «ζωγραφιστό», αλλά οι κακές περιστροφές του στην άμυνα και οι… ανύπαρκτες επιστροφές του στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στη Μακάμπι να «τρέξει» σερί 3-13, από την έναρξη της δεύτερης περιόδου και να πάρει διαφορά 14 πόντων στο, 18-32, στο 13΄.

Το σερί και το κρεσέντο

Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε. Άμεσα και έντονα. Οι «πράσινοι» με τους Νέλσον και Διαμαντίδη στην ίδια πεντάδα ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους. Με τους Σλότερ και Μπατίστα να βρίσκουν καλάθια… ψυχολογίας, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 27-35, στο 15 και από εκεί και έπειτα έπιασε δουλειά η περιφέρεια. Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδης και Νέλσον «πυροβόλησαν» κατά… σειρά, από τα 6,75 μέτρα με τους «πράσινους» να μειώνουν σε 39-41 στο τελευταία λεπτό και ουσιαστικά να φέρνουν το ματς στα ίσια.

Έβαλαν το… χεράκι τους και οι διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με ακόμα μικρότερη διαφορά ή και να προηγείται αλλά οι διαιτητές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποφάσεις των Μπελόσεβιτς, Ανκαραλί και Λάτισεφς… σήκωσαν το ΟΑΚΑ στο πόδι, αφού και οι τρεις έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρες παραβάσεις των Ισραηλινών με τη Μακάμπι να το εκμεταλλεύεται και να προηγείται με 39-43.

Φάνηκε αποφασισμένος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν… αφηνιασμένοι και με δύο κλεψίματα και ισάριθμα καλάθια από Μπατίστα και Νέλσον το σκορ έγινε 43-43. Η Μακάμπι είχε όμως πολλές λύσεις και με τον Λίνχαρτ, απάντησε, με δύο τρίποντ και προηγήθηκε με 43-49. Ο Μπατίστα έδινε σκορ στην ομάδα του και ο Νέλσον μετά από πολύ όμορφη ομαδική φάση μείωσε σε 48-49. Ο Οχαγιόν εξέθεσε τους αμυντικούς του «τριφυλλιού» και με 5 σερί πόντους έκανε το 48-54, με τον Σλότερ να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο και να μειώνει και πάλι στους 3 πόντους, στο 25΄.

Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός μπορεί να διάβαζε σωστά τις καταστάσεις και να έβρισκε τις λύσεις, το… θέμα του όμως ήταν στην άμυνα. Η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού»… έμπαζε, με τη Μακάμπι να βρίσκει εύκολα τον τρόπο για να κάνει ένα ακόμα σερί και να προηγηθεί με 54-64 στο 29’. Οι «πράσινοι» είχαν ζωή… ακόμα και με δυο καλές άμυνες, με τη τελευταία να φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Διαμαντίδη (και γκολ-φάουλ από τον αρχηγό) μείωσαν σε 60-64 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Γκιστ από άλλο… πλανήτη

Ακόμα και στην αρχή της τελευταίας περιόδου η Μακάμπι έδειχνε να έχει τα ηνία του αγώνα. Ο Τζειμς Γκιστ, όμως, ανέβαζε ρυθμούς και σε άμυνα και σε επίθεση και με δικε΄ς του προσπάθειες ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 65-68 στο 33΄. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Μακάμπι ήρθε και ο Σλότερ και με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια, 68-68, 5:43 λεπτά πριν το τέλος. Και ακριβώς πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 70-68. Ο Πάργκο έκανε άμεσα το 70-70 με τον Παναθηναϊκό να χάνει το ένα ριμπάουντ πίσω από το άλλο και να… παίζει με την τύχη του. Ο Γκιστ όμως ήταν παντού δίνοντας συνεχώς λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Νέλσον και Μπατίστα έκαναν το 74-70 αλλά ο Λίνχαρτ μείωσε σε 74-73 με ένα ακόμα τρίποντο. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έχασαν δύο ευκαιρίες με Σλότερ και Διαμαντίδη από τα 6.75, αλλά ο Γκιστ δήλωσε και πάλι παρών και ενώ απέμενε 1:23 έκανε το 76-73. Ο Σλότερ έκανε το 78-75, ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα και ο Διαμαντίδης έκανε το 80-75 στα 14,7 δεύτερα πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 15-19, 39-43, 60-64, 83-76

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 15 (3), Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης, Νέλσον 12 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 11 (2), Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 16, Μπλουμς

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκάι Γκούντες): Πάργκο 8, Χέινς 9 (2), Ραντλ 18, Λίνχαρντ 18 (4), Τάιους 14, Κοέν, Οχαγιόν 7 (1), Λάντεσμπεργκ 2, Σχορτσανίτης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα μέσα από το LIVE CHAT του Onsports.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι: 83-76

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54a2f87073251cd5368297d2?theme=onsports|600|700{/iframe}


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved