Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-80

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-80

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα με 80-67 και πληρώνοντας ουσιαστικά το πολύ άσχημο ξεκίνημά του - Απειλή για βόμβα στο ΟΑΚΑ διέκοψε το ματς για περίπου 50 λεπτά

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική φάση της Euroleague ο Παναθηναϊκός, αφού δε μπόρεσε να κάμψει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 80-67 αναγκάζοντας τους «πράσινους» να γνωρίσουν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους. Πάντως αν και βαθμολογικά αδιάφορο το ματς δύσκολα θα ξεχαστεί, αφού από τη μία ο ΝτεΜάρκους Νέλσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ υπήρξε και απειλή για… βόμβα. Ντεμπούτο  στην Euroleague και για τον Αντώνη Κόνιαρη ο οποίος 1:15 πριν το τέλος πέρασε στο παρκέ και γνώρισε την αποθέωση. Μια απειλή που στο τέλος αποδείχτηκε φάρσα, με το παιχνίδια να διακόπτεται για περίπου 50 λεπτά.

Οι «πράσινοι» αν και μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο παρκέ, και προηγήθηκαν με 6-4, με τους Παππά και Γιάνκοβιτς να ηγούνται των προσπαθειών, στη συνέχεια έμοιαζαν να… θολώνουν στο επιθετικό κομμάτι. Αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να εκμεταλλευτούν τις κακές επιθέσεις του «τριφυλλιού» και με τρίποντο του Χεζόνια να «τρέξουν» σερί 0-7 και να προηγηθούν με 6-11. Στο σημείο αυτό, 4:21 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ τον ΝτεΜάρκους Νέλσον ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Προβληματικός στην επίθεση

Η συνέχεια, όμως, ήταν το ίδιο άσχημη για τον Παναθηναϊκό με τη Μπαρτσελόνα να ανοίγει ακόμα περισσότερο τη διαφορά ανενόχλητη. Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ παράλληλά ήταν και πολύ άστοχοι. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκαν με 6-17, ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε από τη γραμμή των βολών με τον Νίκο Παππά, ύστερα από ένα γεμάτο πεντάλεπτο… αφλογιστίας, 8-17. Μάλιστα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε ρίξει στο παρκέ ένα… ιδιαίτερο σχήμα με τον Γκιστ στο «4» και ψηλούς Φώτση και Μαυροκεφαλίδη. Ο Τόμας έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα σέντερ να παίρνει προσπάθειες και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 10-21.  

Σημάδια αντίδρασης

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να προσπαθεί πολύ σκληρά στην άμυνα και να του βγαίνουν οι φάσεις, ενώ στην επίθεση βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας. Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης βρέθηκαν ελεύθεροι, δε… λάθεψαν και οι «πράσινοι» μείωσαν σε 15-21 στο 13’.

Τραγικά άστοχος με 7/29 εντός πεδιάς

Το επόμενο τετράλεπτο ήταν... εφιαλτικό για τους γηπεδούχους οι οποίοι «βραχυκύκλωσαν» και πάλι στην επίθεση, πέτυχαν μόλις ένα τρίποντο με τον Γιάνις Μπλουμς, ενώ στην άμυνα δε μπορούσαν να ακολουθήσουν. Χουέρτας και Λάμπε έκαναν ότι ήθελαν με τη διαφορά στο 16’ να είναι στους 14 πόντους, 18-32. Όσο ο Παναθηναϊκός «έσπαγε» τα καλάθια δε μπορούσε να αλλάξει τίποτα, παρά το ότι προσπαθούσε στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 23-40 έχοντας πάρα, πάρα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Με 5/22 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 7/13 βολές ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να δημιουργήσει προβλήματα στη Μπαρτσελόνα.

Η βόμβα του έκανε… καλό

Η διακοπή λόγω της… απειλής για τοποθέτηση βόμβας φαίνεται πως έκανε καλό στον Παναθηναϊκό ο οποίος μπήκε με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» με πολύ δύναμη στην άμυνα, έπαιρναν ώθηση για την επίθεση και από τη στιγμή που άρχισαν να βρίσκουν το χέρι τους στην επίθεση, έθεταν άλλα δεδομένα στον αγώνα. Μάλιστα στο 25΄με τρίποντο του Φώτση η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους, 38-47.  Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει να «διαβάζει» τις φάσεις, ο Νέλσον σιγά-σιγά έδειχνε τι μπορεί να κάνει και στο 27 ο Αντώνης Φώτσης με πολύ ωραίο κάρφωμα «έγραφε» το 42-51. Ο Αμερικαός γκαρντ στην πρεμιέρα του έδωσε μεγάλη βοήθεια στους «πράσινους» οι οποίοι γυρνούσαν πολύ σωστά τη μπάλα και ο Γκιστ με τρίποντο μείωσε ακόμα περισσότερο 47-53 με τον Τσάβι Πακσουάλ να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ. Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με κάποια λάθη στην άμυνα, η «Μπάρτσα» ξέφυγε και πάλι, 47-60.

Το τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου έμελλε να είναι καθοριστικό, μιας και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δε μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 63-47. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους,  αλλά δε μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση με τους Καταλανούς να επικρατούν με  80-67.

Δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Χουέρτας 17 (2), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοφ, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 4.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-80

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5494682af301096709230342?theme=onsports|600|700{/iframe}


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved