Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64-59

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64-59

Ίδρωσε ο Ολυμπιακός μέχρι να καταφέρει να κάμψει με 64-59 την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, για την κατάκτηση της κορυφής στον όμιλό του.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν στις λεπτομέρειες των Σέρβων, σε ένα κακό ποιοτικά ματς, και συμπληρώνοντας οκτώ νίκες σε εννέα αγώνες τους στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στο Δ’ Όμιλο. Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε και πάλι στη διάθεσή του τους τραυματίες, Γιώργο Πρίντεζη και Γιάννη Παπαπέτρου.

Νευρικές εμφανίστηκαν και οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, δεν απέφυγαν τα λάθη, ενώ ο Πειραιώτες τα… έσπασαν από την περιφέρεια. Μοιραία βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν στο σκορ, 4-0 στο 3’, με το πρώτο καλάθι τους να επιτυγχάνεται από το Βασίλη Καββαδά. Οι Σέρβοι ξέφυγαν με 9-2 και 16-8, πριν οι Πειραιώτες με τρίποντο του Όλιβερ Λαφαγέτ, το πρώτο τους στο εναρκτήριο ημίχρονο (τελείωσαν με μόλις 2/11), μειώσουν σε 16-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο, με το Λούκα Μίτροβιτς να δίνει στο 15’ «αέρα» έξι πόντων στην ομάδα του (18-24), τη στιγμή που ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα, κλείνοντας το εικοσάλεπτο με δεκατρείς πόντους και πέντε ριμπάουντ, συν δύο κλεψίματα.

Ο Ολυμπιακός πήρε μπροστά μόνο όταν «ζεστάθηκε» ο συνήθης ύποπτος, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ισοφάρισε με 2/2 βολές στο 19’, για πρώτη φορά στο ματς, ενώ με τρίποντό του στην αμέσως επόμενη επίθεση έδωσε το προβάδισμα με 27-25 στους γηπεδούχους. Ωστόσο, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς «απάντησε» άμεσα, για το 28-27 υπέρ των Σέρβων στο ημίχρονο. Ο αρχηγός τελείωσε το πρώτο μέρος με οκτώ πόντους,, με 2/6 σουτ εντός παιδιάς και 3/4 βολές, δύο ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με το Βασίλη Σπανούλη να διαμορφώνει το 29-28, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να αποτελεί σταθερή αξία διατήρησαν το ισχνό προβάδισμά τους (29-31). Με κακό θέαμα και διαδοχικές άστοχες επιθέσεις  συνεχίστηκε το ματς μέχρι το 27’, με τις δύο ομάδες να κινούνται πόντο πόντο (33-33). Ο Λούκα Μίτροβιτς, χτυπώντας από την περιφέρεια, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Σέρβους στο 29’ (38-43), την ώρα που οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούν να καταναλώνονται σε κακές επιθετικές επιλογές και τρίποντα που δεν έβρισκαν στόχο (42-48 το σκορ, στο τέλος της τρίτης περιόδου).

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι α ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο και με καλάθια των Όλιβερ Λαφαγέτ και Οθέλο Χάντερ έκλεισαν τη διαφορά στο 48-47, ενώ ο Κώστας Σλούκας με λέι απ στον αιφνιδιασμό έκανε την ανατροπή (53-52 στο 35’). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, και πάλι δεν τα έχασαν και με το Νίκολα Κάλινιτς ξαναπήραν τα «ηνία» (55-57, ένα λεπτό μετά). Με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει ήδη φθάσει τα 21 λάθη και τον Κώστα Σλούκα να συνεχίζει να ευστοχεί ο Ολυμπιακός έφερε και πάλι την αναμέτρηση στη γραμμή της αφετηρίας της (57-57), πριν ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο και φάουλ «καθαρίσει» τη νίκη με τρίποντο (60-57, ενάμισι για το τέλος). Αυτή τη φορά το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς ξέμεινε από λύσεις, για να έρθει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και να το… αποτελειώσει από την περιφέρεια (63-57).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64-59

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/548b31fd2abcb02e579f50c6?theme=onsports|600|700{/iframe}


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved