Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 87-72

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 87-72

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 87-72, πήρε στα χέρια του το εισιτήριο για τη συνέχεια της Euroleague και δείχνει φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα

Ο Παναθηναϊκός με την απίστευτη συμβολή των 15.000 φίλων του, που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, επικράτησε της Μπάγερν πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό 87-72 και πήραν και μαθηματικά το εισιτήριο για το Top-16, τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, δε συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, χαλαρώνοντας μόνο στο τέλος του αγώνα. Και όλα αυτά με τον Εστέμπαν Μπατίστα να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο με πολιτικά.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν «καυτό» έξω από τα 6,75 με τους Σλότερ και Γιάνκοβιτς να βρίσκουν το δρόμο και να οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο 6-4, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να προσπαθεί να παίξει στα ίσια τον Τζον Μπράιαντ. Ο Σαβάνοβιτς στη συνέχεια.. έπιασε δουλειά και με 4 προσωπικούς του πόντους, δημιούργησε προβλήματα στον Φώτση και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 6-8. Στα επόμενα 6:30, όμως, ο Παναθηναϊκός πέρασε… χειροπέδες στους Γερμανούς και με τον Μαυροκεφαλίδη να βρίσκει το χέρι του, από τη στιγμή που ο Μπράιαντ δεν έβγαινε να τον μαρκάρει στα πέντε μέτρα οι «πράσινοι» ξέφυγαν. Αρχικά το 6-8 έγινε 14-8 στο 7΄ενώ το δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους προηγούμενος με 18-12, με το σερί του Παναθηναϊκού να φτάνει το 12-4, με πρωταγωνιστή τον Τζειμς Γκιστ.

Αφόρητη πίεση από τη Μπάγερν

Ο Χέικο Σάφαρτζικ ανέλαβε δράση με την επανέναρξη του αγώνα και με 6 δικούς του πόντους άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Οι Γερμανοί στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας σε 20-18. Ο Παππάς όμως, από πλευράς Παναθηναϊκού, είχε δείξει από την πρώτη του επαφή με τη μπάλα πως είναι σε πολύ καλό βράδυ, τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά. Οι παίκτες του Πέσιτς προσπάθησαν να πιέσουν… αφόρητα το κατέβασμα της μπάλας, με τον Μποχωρίδη όμως και τον Παππά να κάνουν πολύ καλή δουλειά και τον Ράιτ στο 13’ με απίστευτο κάρφωμα να κάνει το 25-20.

Στα ίσα το ματς

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Παππάς με πολύ ωραίο καλάθι έκανε το 29-23, με τον Παναθηναϊκό να συναντά μεν δυσκολίες, να έχει επιβάλλει δε τον ρυθμό του. Στο επόμενο δίλεπτο, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να… πνίγεται στην πίεση της Μπάγερν, η οποία με τον ΜακΚάλεμπ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες «έτρεξε» σερί 2-8 και έφερε το ματς στα ίσια, 31-31, δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Τους έβαλε στη θέση τους ο Παναθηναϊκός

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στα επόμενα δύο λεπτά, έβαλε τις… βάσεις της νίκης-πρόκρισης. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με το ίδιο… νόμισμα τους αντιπάλους τους και με σερί 14-3, πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 44-33, με τον Φώτση να πετυχαίνει τρίποντο.. μαχαιριά και τον Έι Τζέι Σλότερ να βάζει… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Χαρακτηριστικό του μυαλωμένου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και της συγκέντρωσης που επεδείκνυαν στο παιχνίδι τους οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πως τελείωσαν το ημίχρονο με μόλις… μηδέν λάθη στο ενεργητικό τους.

Το τελείωσαν νωρίς οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και στο δεύτερο ημίχρονο με τους «πράσινους» να.. κρύβουν τη μπάλα. Η ταχύτητα και η ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν απίστευτη και σε συνδυασμό με το πολύ καλό επιθετικό διάβασμα των φάσεων η διαφορά ανέβαινε ολοένα και περισσότερο. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ούτε κόντρα στον Στίματς, ενώ ο Γιάνκοβιτς το είχε πάρει πάνω του και με πολύ ωραία προσπάθεια έφτασε μέχρι το καλάθι της Μπάγερν και έκανε το 53-35. Λίγο αργότερα ο Μαυροκεφαλίδης έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20, 55-35 στο 24’. Η Μπάγερν στη συνέχεια προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά όσο μπορούσε, 61-45, αλλά ο Παππάς με τρίποντο στο 29΄έκανε το 64-45, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 65-51.

Χαλάρωσε, αλλά… κέρδισε

Στην τελευταία περίοδο η υπογραφή του Φώτση ήταν… πεντακάθαρη, αφού ο Έλληνας παίκτης αρχικά κάρφωσε τη μπάλα μετά από πολύ ωραία συνεργασία με τον Ράιτ, ενώ στη συνέχεια με τρίποντο από τα 9 μέτρα στο πρόσωπο του Γιάγκλα έκανε το 70-54. Οι «πράσινοι» στα επόμενα δύο λεπτά, έμοιαζα να χάνουν τη συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα να δώσουν… δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΜακΚάλεμπ με τρίποντο διεύρυνε το σερί της ομάδας του σε 0-7, με τη Μπάγερν να μειώνει σε 70-61 στο 35΄. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού όμως δεν έχαναν το ματς με τίποτα και με τον Διαμαντίδη στο 38΄έκαναν το 80-65 και τον Φώτση ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το 83-65 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο παρκέ και ο Χαραλαμπόπουλος με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 87-72.

Δεκάλεπτα: 18-12, 44-33, 65-51, 87-72.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 17 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13 (1), Φώτσης 14 (3), Παππάς 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 2, Μπλουμς, Ράιτ 6

Μπάγερν Μονάχου (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Μακ Κάλεμπ 15 (1), Σαφάρτσικ 5, Μίσιτς 7 (1), Στάιγκερ, Μπένζινγκ 14 (2), Τζέντοβιτς, Στίματς 5, Ζίπσερ 2, Σαβάνοβιτς 13, Ιντμπίχι 2, Γιάγκλα, Μπράιαντ 9

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 87-72

{livechat}1279454{/livechat}


NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved