Τουρόβ - Παναθηναϊκός 69-79

Τουρόβ - Παναθηναϊκός 69-79

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας με 79-69 της Τουρόβ στην Πολωνία, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να σημειώνει ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στην Πολωνία και επικράτησε στο… ρελαντί της Τουρόβ με 79-69 και πλέον την άλλη εβδομάδα υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» από τώρα την πρόκρισή του στο Top-16. Στην αποψινή πρώτη εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού», κορυφαίοι ήταν οι Τζέιμς Γκιστ, Νίκος Παππάς και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος σημείωσε ρεκόρ πόντων, με τους 21 που σημείωσε.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση χωρίς την απαιτούμενη… συγκέντρωση στην άμυνα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της Τουρόβ να βρουν εύκολους πόντους. Ο Σλότερ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον Τέιλορ ο οποίος ήταν και ο παίκτης που «οδήγησε» την ομάδα του στο 9-3 στο 3΄, με τον Παναθηναϊκός σιγά-σιγά να βγάζει ενέργεια και με τρίποντο του Διαμαντίδη να μειώνει σε 11-8 στο 5’. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 13-8, αλλά κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός… ξύπνησε.

Με κινητήριους μοχλούς τους Νίκο Παππά και Λουκά Μαυροκεφαλίδη οι «πράσινοι» έκαναν σερί 0-12 και πήραν το προβάδισμα με 13-20, αφήνοντας για σχεδόν τρία λεπτά τους αντιπάλους τους χωρίς πόντο. Ο Έλληνας γκαρντ οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, ενώ την ίδια στιγμή έδινε πολλές λύσεις στην επίθεση, όπως και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Η ομάδα του Ραίκοβιτς βρήκε λύσεις από τα… χέρια του Κιελίνσκι, ο οποίος με δύο τρίποντα μείωσε σε 16-20, αλλά ο Τζειμς Γκιστ έδωσε και πάλι αέρα 8 πόντων στην ομάδα του, 16-24, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 22-25.

Ξέφυγε μία και καλή

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μειώνουν στον έναν πόντο, 24-25, αλλά όσο ο Παππάς οργάνωνε το παιχνίδι του «τριφυλλιού» ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» καθοδηγούσε άψογα τους συμπαίκτες του και με τις βοήθειες του Γκιστ το σκορ πήγε στο 29-37. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να βάζει στέρεες βάσεις για την επικράτηση, ενώ ο Γιάνις Μπλουμς με τον… γνωστό του τρόπο, έξω από τα 6.75 μέτρα πήγε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 34-44, ένα λεπτό πριν το… 33-44 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Σταθερά μπροστά οι «πράσινοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα, μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού των Πολωνών, αλλά στην επίθεση δεν έβγαζε την ενέργεια που θα ήθελε ο Ιβάνοβιτς, Γκιστ συνέχιζε το.. βιολί του και με τις.. πινελιές του Μπατίστα ο Παναθηναϊκός συντηρούσε σχετικά εύκολα την διαφορά των 10 πόντων, 40-50, στο 25΄.

Έξω ο Διαμαντίδης

Μετά από 25 συνεχόμενα λεπτά παρουσίας στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης κάθισε στον πάγκο, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να περνάει για πρώτη φορά στον αγώνα. Η άμυνα του «τριφυλλιού» γινόταν όλο και πιο… Παναθηναϊκή και ο Τζέιμς Γκιστ με φοβερό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 42-54. Ο Μαυροκεφαλίδης εκμεταλλευόταν το γεγονός πως ο Τζιγκεράνοβιτς δε μπορούσε να τον ακολουθήσει με τίποτα και πουθενά, με τον Έλληνα παίκτη να κάνει το 47-60, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Μαυροκεφαλίδης και Παππάς έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στην Τουρόβ, με τον Έλληνα σέντερ να μην έχει αντίπαλο μέσα και έξω από το «ζωγραφιστό» (έφτασε τους 21 πόντους με τρίποντο) και το σκορ να πηγαίνει στο 55-74, με τον Παππά να… χορεύει ασταμάτητα την άμυνα των Πολωνών. Μάλιστα στο 34’ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Κόλινς και έκανε από τη γραμμή των βολών το 55-76, ενώ Μαυροκεφαλίδης και Ράιτ αφού έκρυψαν την μπάλα ο Αμερικάνος κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο και «έγραψε» το 55-78. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με το τελικό 69-79 να έρχεται λόγω της χαλαρότητας της ομάδας.

Δεκάλεπτα: 22-25, 33-44, 51-61, 69-79

Τουρόβ (Ραΐκοβιτς): Κόλλινς 6, Κιούλιγκ 11, Κιλίνσκι 11(1), Κάρολακ 2, Γιάραμαζ, Γκοσποντάρεκ, Ντίλεβιτζ, Μολντοβεάνου 5, Νίκολιτς 6, Τέιλορ 13, Ράιτ 13, Ζιγκεράνοβιτς 2

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 6, Παππάς 14(1), Μαυροκεφαλίδης 21(1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 16(3),Μπατίστα 4, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 5

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

Τουρόβ - Παναθηναϊκός 69-79

{livechat}1278961{/livechat}


Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved