Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-76

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-76

Συνέχεια στην αήττητη πορεία του στη φετινή Ευρωλίγκα έδωσε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας και τη Βαλένθια στο ΣΕΦ με 77-76.

Οι Πειραιώτες έκαναν το «έξι στα έξι» στην κανονική διάρκεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στο Top 16. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους, ενώ είχε ακόμα εφτά ασίστ και δύο ριμπάουντ. Ο Μπράιαν Ντάνστον τελείωσε με 14 πόντους, συν έξι ριμπάουντ, και ο Τρεμέλ Ντάρντεν με 11 πόντους και τρία ριμπάουντ. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Ματ Λοτζέσκι, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Κατσίβελης. Από τους ηττημένους, οι Πάου Ρίμπας, Βλάντιμιρ Λούτσιτς και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είχαν από 16 πόντους.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τους Ισπανούς και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, καθώς με τρίποντο του Λούτσιτς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 8-4 στο3’. Με τον Ντάρντεν ψύχραιμο από τη γραμμή των βολών δεν άργησε η ισοφάριση (10-10), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 26-21, με τρίποντο του Σπανούλη. Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τους Ντάρντεν και Ντάνστον ξέφυγαν με 40-28, η Βαλένθια όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Διαδοχικοί πόντοι του Σάτο κατέβασαν τη διαφορά αρχικά στο 40-33 κι εν συνεχεία στο 44-38’, ενώ ο Ρίμπας με λέι απ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου, 45-40. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (22-11), υπέπεσαν όμως σε αρκετά λάθη, συνολικά εφτά. Ντάστον, Σπανούλης και Ντάρντεν οδήγησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, ενώ οι Ρίμπας και Σάτο κράτησαν «ζωντανή» την ομάδα τους στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντάνστον να διαμορφώνει το 47-40, αλλά σερί τεσσάρων πόντων από τον Ντούμπλεβιτς πάγωσε το ΣΕΦ στο 24’ (47-47), αναγκάζοντας το Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, στην προσπάθειά του να αλλάξει το ρυθμό του ματς. Ο Ρίμπας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 49-47 στο 25’, αλλά δύο διαδοχικά καρφώματα από τους Πέτγουεϊ και Χάντερ αποκατέστησαν άμεσα την… τάξη (53-49). Η Βαλένθια, όμως, αντέδρασε και πάλι. Λούτσιτς και Ντούμπλιεβιτς άνοιξαν την ψαλίδα στο +4 (54-58), δίνοντας και ψυχολογικό προβάδισμα στους Ισπανούς, που ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 60-54.

Δύο κλεψίματα του Νέντοβιτς, που μεταφράστηκαν σε τέσσερις πόντους του ίδιου, έφεραν τη Βαλένθια στο +10 με την έναρξη της τέταρτης περιόδου (54-64). Σε… κολαστήριο μετατράπηκε ξαφνικά το ΣΕΦ, με τους φιλάθλους να σπρώχνουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην ανατροπή. Από τη γραμμή των βολών βρήκε αρχικά τη λύση ο Ολυμπιακός, για να μειώσει σε 67-63, ενώ το τρίποντο του Αγραβάνη κι εν συνεχεία του Λαφαγέτ έφεραν τα πάνω-κάτω (71-70 στο 37’). Ο Ντούμπλιεβιτς με τρίποντο έδωσε και πάλι ελπίδες στη Βαλένθια (73-75), αλλά ο Σπανούλης τον μιμήθηκε στην επόμενο επίθεση, 76-75 με μόλις 25’’ να απομένουν.  Το ματς οδηγήθηκε στις βολές, με το Ρίμπας και το Σπανούλη να έχουν από 1/2 βολές, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Σε λίγο περισσότερα...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-76

{livechat}1278938{/livechat}


Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved