«Μπορούμε να νικήσουμε»

«Μπορούμε να νικήσουμε»

Τo… μέταλλο να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει η Σιένα, σύμφωνα με τον Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Βήμα».

Ένας από τους πλέον παρεξηγημένους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο 32άχρονος Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ανέλυσε την παρεξήγηση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ιταλική ομάδα. Αναλυτικά, τα όσα είπε…

Για τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (89-41) στον πρώτο προημιτελικό στο ΣΕΦ: «Προτού ακόμη αρχίσει η σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό πίστευα ότι θα ήταν πολύ σκληρή. Είχα όμως την πεποίθηση ότι μπορούσαμε να τον αποκλείσουμε και να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ, παρά το μειονέκτημα έδρας. Είναι μια ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά χωρίς σπουδαία ισορροπία στο παρκέ. Διαθέτει πολλούς παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Το μοναδικό στοιχείο όπου υπερείχαν ήταν η εμπειρία. Όλα τα άλλα ήταν υπέρ μας. Δεν σας κρύβω ότι μας εξέπληξαν στο πρώτο ματς. Αρκετοί από τους συμπαίκτες μου δεν έχουν πολλές εμπειρίες και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Καθίσαμε λοιπόν και μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Συμφωνήσαμε ότι παρά το μείον 48 μπορούσαμε να κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι και να επιστρέψουμε στη Σιένα για να τα δώσουμε όλα. Το πιστέψαμε και είδαμε την προσπάθειά μας να δικαιώνεται».

Για τη δήλωσή του πως χάρηκε για τον αποκλεισμό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ πριν λίγο καιρό τον είχε κατηγορήσει για έλλειψη πατριωτισμού μετά την παραίτησή του από την Εθνική Σερβίας: «Ξέρω πολύ καλά τι είπα. Οι δηλώσεις μου για τους προπονητές της Εθνικής δεν έγιναν για να επιτεθώ ευθέως στον Ντούντα, που είναι θρύλος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και θα σας πω κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι: ο μακαρίτης ο αδερφός του, ο Πίβα, ήταν αυτός που με βοήθησε στα πρώτα βήματά μου στο μπάσκετ, όταν ήμουν 15 ετών. Τρέφω μεγάλο σεβασμό, λοιπόν, στον Ντούντα. Με ενόχλησε όμως η συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα μου όταν πήγαμε να κάνουμε σουτάκια στο ΣΕΦ τη Δευτέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι. Άρχισε να ουρλιάζει γιατί δεν φύγαμε στις 11 ακριβώς. Ήταν έντεκα κι ένα λεπτό, αλλά ήταν συμπεριφορά αυτή; Όλοι οι Ιταλοί παίκτες τρομοκρατήθηκαν. Αυτά δεν μου αρέσουν. Ξέρω καλά τους Σέρβους προπονητές, ότι θα προσπαθήσουν να σε κερδίσουν με κάθε τρόπο. Η συμπεριφορά του ήταν ο μοναδικός λόγος που με έκανε να πω ότι χάρηκα που αποκλείστηκε από το Φάιναλ Φορ».

Για τη ρήξη του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Ευρωμπάσκετ 2005: «Σε όλη μου τη ζωή νιώθω την αδικία στο πετσί μου. Ποτέ όμως δεν ασχολήθηκα με αυτά, ποτέ δεν ζήτησα από δημοσιογράφους να γράψουν κάτι καλό για εμένα. Ήξερα τι είχα κάνει, τι είχε συμβεί, όλοι το ήξεραν και για αυτό μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος. Κάθε φορά που φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας τα έδινα όλα για την ομάδα. Ειλικρινά όλα αυτά τα άσχημα που λέει ο κόσμος για εμένα με κάνουν πιο δυνατό. Από την άλλη, ο Ομπράντοβιτς ποτέ δεν είπε ότι ο Γιάριτς κατέστρεψε την ομάδα. Ούτε βέβαια βγήκε να με υπερασπιστεί, αλλά ποτέ δεν με υπέδειξε και ως υπαίτιο για την αποτυχία. Με τον Ομπράντοβιτς είχαμε μια διαφωνία τις ημέρες των αγώνων, αλλά δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Είναι, αν όχι ο κορυφαίος, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη. Εκείνη η περίοδος ήταν φρικτή για όλους. Πολλοί από εμάς κάναμε μήνες ολόκληρους να ξαναβρούμε τον ύπνο μας».

Για το αν πίστευε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα: «Ειλικρινά η επικράτηση ου Παναθηναϊκού δεν με εξέπληξε. Και δεν με εξέπληξε γιατί έχει έναν προπονητή που είναι ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας και έχει οδηγήσει την ομάδα σε αρκετά Φάιναλ Φορ. Επιπροσθέτως, έχουν ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, με κορυφαίο τον Διαμαντίδη, που είναι το μυαλό της ομάδας, και έχουν εξαιρετική χημεία παίζοντας πολλά χρόνια μαζί. Είναι δυνατή ομάδα που βρήκε την ισορροπία της την κατάλληλη στιγμή».

Για το αν βολεύει τη Σιένα ο τίτλος του αουτσάιντερ στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό: «Οι ταμπέλες δεν μου λένε κάτι. Το ζητούμενο είναι να πάμε προετοιμασμένοι για να δώσουμε έναν πολύ σκληρό ημιτελικό απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από τη δική μας, που έχει κατακτήσει πέντε φορές τον ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ η Σιένα καμία. Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε πολύ ο ένας στον άλλον, είμαστε ομάδα με διαφορετικό μέταλλο από αυτό που είχαμε πριν από ένα μήνα και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε όχι μόνο τον Παναθηναϊκό του κόουτς Ομπράντοβιτς, αλλά οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το αν με τις εμφανίσεις του κέρδισε ξανά τον σεβασμό: «Για ένα πράγμα νιώθω πολύ τυχερός. Έχω μια οικογένεια η οποία με στηρίζει σε ό,τι κάνω στη ζωή μου. Είναι κοντά μου και κάθε μέρα ξέρω σε ποιον μπορώ να βασιστώ. Βλέπουν πόσο προσπαθώ ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο όπου βρισκόμουν. Δουλεύω πολύ σκληρά και για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Και θα τελειώσω την καριέρα μου ως πρωταθλητής. Το ξέρω αυτό. Είμαι ευγνώμων στη Σιένα που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης και αν τους κερδίσουμε θα είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Αν συμβεί αυτό, μόνο τότε θα πω ότι ξανακέρδισα τον σεβασμό».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved