Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 63-57

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 63-57

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Ολυμπιακός έκανε το «δύο στα δύο» στη φετινή Ευρωλίγκα, κερδίζοντας στο ΣΕΦ τη Λαμποράλ Κούτσα με 63-57.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο Δ’ Όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, μπροστά στο κοινό τους που δεν ήταν πολύ, αλλά ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικό. Ο προερχόμενος από τραυματισμό Δημήτρης Αγραβάνης όχι απλώς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά έδωσε και αρκετές μάχες στη ρακέτα, με το Γιώργο Πρίντεζη να είναι εκτός αποστολής, όπως και οι Τρεμέλ Ντάρντεν, Γιάννης Παπαπέτρου και Σέντρικ Σίμονς. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους, ενώ είχε ακόμα τέσσερα ριμπάουντ, ισάριθμα κλεψίματα, δύο ασίστ, αλλά και τρία λάθη.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα κυρίως από το Σενγκέλια, που και έκανε ζημιά στην επίθεση και φόρτωσε νωρίς με φάουλ το Μπρεντ Πέτγουεϊ (0-4). Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς βρήκαν λύσεις διά χειρός Σπανούλη και Μάντζαρη και πέρασαν μπροστά με 12-7 στο 7’, ενώ με τους Χάντερ και Ντάνστον η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 17-7, με τους Βάσκους να έχουν κολλήσει στην πιεστική άμυνα των Πειραιωτών. Δύο λεπτά χωρίς καλάθι έμειναν αμφότερες οι ομάδες στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν ο Ντάνστον και Λοτζέσκι εκτελέσουν για το 21-10. Το τρίποντο του Όλιβερ Λαγαγέτ έφερε στο +12 τον Ολυμπιακό (24-12 στο 14’), με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και τους Βάσκους να… σπάνε τα καλάθια, με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Διαδοχικοί πόντοι του Σαν Εμετέριο και τρίποντο του Πέρκινς έκλεισαν προς στιγμήν την ψαλίδα στο τρίποντο (26-23), οι Πειραιώτες όμως εκμεταλλεύτηκαν τα «δώρα» των βολών και έστειλαν ξανά τη διαφορά στο +7 (30-23). Το σκορ του ημιχρόνου διαμόρφωσε με απίστευτο τρίποντο ο Πέρκινς (30-26).

Διστακτικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στο δεύτερο μέρος, με το Μάντζαρη να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι ύστερα από τρία λεπτά! Ωστόσο, η επιθετική δυστοκία της Λαμποράλ Κούτσα την ανάγκασε να παρακολουθεί από απόσταση -έστω και μικρή- τον αντίπαλό τους, μην μπορώντας να κάνει την ανατροπή (33-28 στο 23’ και 38-33 δύο λεπτά αργότερα). Όχι, όμως, για πολύ. Όταν οι Βάσκοι άρχισαν να σκοράρουν από την περιφέρεια ξεκίνησαν και τα προβλήματα για τους Πειραιώτες, με το τρίποντο του Σαν Εμετέριο να παγώνει το φαληρικό στάδιο (40-41). Σλούκας και Σπανούλης κλήθηκαν και πάλι να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά (44-43), πριν οι ψηλοί του Ολυμπιακού μεταφέρουν ξανά το ματς μες στη ρακέτα, για το 48-45 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Παρά τα πολλά λάθη των Πειραιωτών οι παίκτες του Μάρκο Κρέσπι συνέχισαν να έχουν άσχημες επιθετικές επιλογές και πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι αντίπαλοί τους για να κρατηθούν μπροστά (52-48 στο 34’), παρότι η απόδοσή τους ήταν μέτρια. Επιθετικά, ο Ματ Λοτζέσκι γλίτωσε την ομάδα του (58-55), που είχε μεγάλα κενά και στερήθηκε το καλό περιφερειακό σουτ (μόλις 4/17 τρίποντα). Στα 39.2’’ πριν από το φινάλε ο Μπράιαν Ντάνστον «κλείδωσε» τη νίκη, διαμορφώνοντας το 61-55, καθώς οι Βάσκοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν στη συνέχεια ήταν να αστοχήσουν σε τρίποντο και να κάνουν φάουλ στο Βασίλη Σπανούλη, που με 2/2 βολές έστειλε τη διαφορά στο +8 (63-55), με 23’’ να απομένουν. Το κάρφωμα το Σενγκέρλια απλώς διαμόρφωσε το τελικό 63-57.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 30-26, 48-45, 63-57.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 1, Χάντερ 9 (7ριμπ.), Ντάνστον 10 (6ριμπ.), Σπανούλης 9 (6λ., 2ασ.), Σλούκας 3 (1), Αγραβάνης 4 (7ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 15 (1).

Λαμποράλ Κούτσα (Κρέσπι): Ουάιτ, Άιβερσον 8, Κοζέρ 5 (1), Σενγκέλια 11 (1), Πέρκινς 7 (2), Χάμιλτον, Τιγί 4, Σαν Εμετέριο 14 (4), Ερτέλ, Τζόνσον, Μπέρτανς 8 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς μέσα από το live του Onsports

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 63-57

{livechat}1270589{/livechat}


Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved