Διαμαντίδης: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Διαμαντίδης: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Munchen Mercure» και αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, στη συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου, αλλά φυσικά και στον αγώνα με τους Βαυαρούς

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης:

- Σε αποκαλούν ''Άνθρωπο-Διαμάντι'', ''3D'', ''Χταπόδι'' και ''Spider-Man'' λόγω, ακριβώς, των αμυντικών σου ικανοτήτων. Αλήθεια, ποιό από όλα αυτά τα παρατσούκλια είναι το αγαπημένο σου;

''Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά! Για την οικογένειά μου, τους συγγενείς μου, τους φίλους μου και τους φίλους του Παναθηναϊκού είμαι μόνο ο Δημήτρης''.

- Η κατάκτηση της Euroleague είναι ρεαλιστικός στόχος για τον Παναθηναϊκό, φέτος;

''Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα νέο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν και το ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή. Η ομάδα έχει στο ρόστερ πολλούς νέους παίκτες, πολλούς νέους Έλληνες παίκτες. Ο μεγάλος στόχος μας είναι να βάλουμε αυτά τα παιδιά στο κλίμα και τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού προκειμένου να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μας βοηθήσουν στο μέλλον. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα''.

- Η γνώμη σου για την Μπάγερν Μονάχου;

''Η Μπάγερν διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα, μολονότι συμμετέχει μόλις για δεύτερη χρονιά στην Euroleague. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ένας οργανισμός με το brandname και το μέγεθος της Μπάγερν προωθεί το άθλημά. Όλος ο κόσμος ξέρει την Μπάγερν Μονάχου στο ποδόσφαιρο ως ένα πολύ οργανωμένο κλαμπ. Το ίδιο θέλει να πετύχει στο μπάσκετ. Επαναλαμβάνω, διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα που αξίζει τον σεβασμό μας''.

- Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Μπάγερν τα επόμενα χρόνια;

''Ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μπάγερν Μονάχου έχει δώσει θετικά δείγματα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά που γίνεται εκεί. Σίγουρα μπορεί να γίνει κάτι καλό στο άμεσο μέλλον''.

- Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι η κινητήριος δύναμη του Παναθηναϊκού ενώ η Μπάγερν έχει τον Ούλις Χένες, ο οποίος ''τρέχει'' το μπασκετικό πρότζεκτ. Η παρουσία τους αποτελεί εχέγγυο για μια μακροχρόνια επιτυχία;

''Θεωρώ τον κύριο Χένες ως μια σπουδαία προσωπικότητα ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι εμπλέκεται με το μπάσκετ. Τώρα όσον αφορά την οικογένεια Γιαννακόπουλου, μπορώ να πω ότι εκτός από τα χρήματα που επενδύουν κάθε χρόνο, αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα διαθέτει οικογενειακό κλίμα κι αυτό επιβεβαιώνεται με την ποιότητα, την δουλειά του προπονητή και τα θετικά αποτελέσματα''.

- Παρακολουθείς αγώνες ποδοσφαίρου; Έχεις εικόνα της Μπάγερν;

''Είναι αλήθεια, παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Η Μπάγερν είναι κολοσσός, ένας απόλυτα πετυχημένος οργανισμός, με εκατομμύρια φιλάθλους σε όλοτον κόσμο''.

- Συμμετέχεις σε διάφορα κοινωνικά πρότζεκτ, κάτι που δεν κάνουν πολλοί σταρ του αθλητισμού. Ποιοί είναι οι στόχοι σου;

''Αυτό που με οδηγεί είναι η αγάπη μου για το μπάσκετ και η ευχαρίστηση να βλέπω τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό. Μαζί με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Κώστα Χαραλαμπίδη ''τρέχουμε'' κάποια καινοτόμα προγράμματα, με έμπειρους προπονητές ώστε να διδάξουμε τα βασικά του μπάσκετ στα παιδιά''.



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved