Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός 81-75

Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός 81-75

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μπάγερν με 81-75 στο Μόναχο, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της σεζόν

Ο Παναθηναϊκός αν και απέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ότι μπορούσε να φύγει από το Μόναχο με το «διπλό» στο τέλος, πλήρωσε τα αμυντικά του κενά, αλλά και την αστοχία του σε κρίσιμες επιθέσεις και γνώρισε την πρώτη ήττα της σεζόν. Η Μπάγερν με ηγέτη τον Σαβάνοβιτς που είχε 20 πόντους πήρε μια σπουδαία νίκη.

Με μια τρίποντη «βόμβα» από τα 8,5 μέτρα ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είπε «καλησπέρα» στο ματς, ανοίγοντας λογαριασμό, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Αντώνης Φώτσης με ένα ακόμα τρίποντο έγραψε το 0-6. Στα επόμενα τρεισήμισι λεπτά, όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε τη ζωή του… δύσκολη, αφού με πολύ κακές επιλογές στην επίθεση επε΄τρεψε στους Γερμανούς να «τρέξουν» σερί 9-0 και να προηγηθούν με 9-6. Οι «πράσινοι» παίζοντας μόνο με το τρίποντο δε μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να κάνουν σχεδόν τέσσερα λεπτά για να ξανασκοράρουν. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς κέρδισε το αντιαθλητικό φάσουλ από τον Μπενζίν και με δύο βολές έκανε το 9-8. Ο Σζαβάνοβιτς δημιουργούσε προβλήματα στην ρακέτα του Παναθηναϊκού (12-8, με τον μπατίστα στο 7΄να σκοράρει το πρώτο δίποντο του Παναθηναϊκού και να κάνει το 12-10. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτ;ς ήταν ο παίκτης που «οδηγούσε» τους «πράσινους» με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 17-16.

Τους πήρε… αμπάριζα ο Μπατίστα

Η έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου βρήκε τη Μπάγερν σε πολύ καλή κατάσταση με τον Σαβάνοβιτς να δείχνει σε πολύ καλό βράδυ και να είναι ο παίκτης που διαμόρφωσε το 23-18 υπερ της ομάδας του στο 13’. Ο Παναθηναϊκός όμως με τρίποντο του Μπλουμς και πολλές βοήθειες από τον Εστέμπαν Μπατίστα έκανε σερί 0-7 και οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα με 23-25 στο 14’. Όμως οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εμφάνισαν και πάλι στο παιχνίδι τους τα… κενά διαστήματα και έδωσα το δικαίωμα στους παίκτες του Πέσιτς να πάρουν ξανά τα ηνία του αγώνα. Ο Σαβάνοβιτς συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα πάνω στον Γκιστ, ενώ ο Γκαβέλ άνοιγε τον ρυθμό και ο Μίσιτς έδινε και πάλι το προβάδισμα στη Μπάγερν με 32-27 στο 18’. Το τελευταίο δίλεπτο όμως ανήκε στον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να περνάνε την μπάλα στον Μπατίστα και με έξι πόντους του Ουρουγουανού και ένα buzzer beater του Σλότερ ο Παναθηναϊκός πήρε οκτώ σερί πόντους και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 32-35.

Σιγουριά ο Γιάνκοβιτς

Και στην τρίτη περίοδο όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε όπως θα ήθελε. Αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να πάρουν αμέσως και πάλι το προβάδισμα και με τον Τζέντζοβιτς να συνδέεται με το καλάθι του Παναθηναϊκού και η Μπάγερν να προηγείται με 42-39 στ 23’. Το «τριφύλλι» είχε και πάλι λύσεις και με την πάροδο του χρόνου έβρισκε ρυθμό. Γιάνκοβτς και Φώτσης «έγραφαν» από την περιφέρεια, 42-44, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα, ενώ ο Σλότερ με μίνι ξέσπασμα και ο Φώτσης με γκολ-φάουλ στο 27’ έκανε το 49-55. Οι παίκτες του Πέσιτς συνέχισαν να «μάχονται» εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναθηναϊκού και ο Γιάγκλα με δύο βολές έκανε το 55-55, ενώ ο Στίματς στο 29’ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 57-55, ανεβάζοντας το γερμανικό σερί σε 8-0. Ο Γιάνκοβιτς είναι σε πολύ καλό βράδυ και αυτήν τη φορά και με 4 σερί πόντους κάνει το 57-59 που είναι και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Τα εύκολα φάουλ που έκανε ο Παναθηναϊκός στην αρχή της περιόδου ήταν καθοριστικά καθώς σε συνδυασμό με την αστοχία του «τριφυλλιού» στην επίθεση έδωσε το δικαίωμα στη Μπάγερν να προηγηθεί με 68-61 στο 34’. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με μεγάλα καλάθια των Σλότερ και Φώτση μείωσε σε 70-68, αλλά ο Τζέτζοβιτς απάντησε άμεσα, 73-68 στο 37’, ενώ ο Σαβάνοβιτς μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 38’ με ένα ακόμα τρίποντο, 76-68. Ο Παναθηναϊκός έχασε τις ευκαιρίες που είχε για να μειώσει σε αντίθεση με τον Σαβάνοβιτς ο οποίος πετυχαίνοντας το πέμπτο τρίποντό του έκανε το 79-70, με τον Φώτση να «γράφει» το τελικό 81-75.

Δεκάλεπτα: 17-16, 32-35, 57-59, 81-75

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Σαφάρτζικ 3(1), Μίσιτς 4, Στάιγκερ, Μπενζίν, Τζέτζοβιτς 14(2), Στίματς 11, Σαβάνοβιτς 20(5), Γκαβέλ 13, Ιντμπιχι, Τέιλρο, Γιάγκλα 10(1), Μπράιαντ 6

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 13(1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 17(1), Φώτσης 15(4) Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ 2, Μπατίστα 18, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα στο LIVE του Onsports.

Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός 81-75

{livechat}1270535{/livechat}


Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved