«Δεν θα κατέβουν»

«Δεν θα κατέβουν»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τόνισε ότι οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στo Final Four.

Ο Έλληνας σέντερ της ισραηλινής ομάδας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» και τόνισε ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο οι ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ παρουσιάζονται αποφασισμένοι να μην πάρουν μέρος στο Final Four της Βαρκελώνης, αν δεν γίνει κάτι με την ημέρα του τελικού που συμπίπτει με Εθνική εορτή για την χώρα.

«Δεν ξέρω, περιμένουμε την απόφαση της Ευρωλίγκας. Από όσο ξέρω είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν αν δεν αλλάξει κάτι. Το καταλαβαίνω. Είναι μια μέρα πολύ σημαντική για το Ισραήλ και όλοι πενθούν για όσα έχουν γίνει. Είναι περίεργη κατάσταση. Το καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι, περιμένω να δούμε», είπε αναφορικά με το θέμα ο «Big Σόφο».

Ο διεθνής σέντερ, ρωτήθηκε για την εμπειρία του στο Ισραήλ, και τόνισε: «Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα. Όλοι αναφέρονται στη Μακάμπι, είναι η ομάδα που εκπροσωπεί στο Ισραήλ την Ευρώπη και στο διάστημα που είμαι στην ομάδα έχω καταλάβει γιατί τι λένε «η ομάδα του λαού». Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που συναναστρεφόμαστε με κόσμο. Στα πέντε χρόνια με τον Ολυμπιακό δεν έχω περάσει τόσες στιγμές. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, τη διοίκηση και θέλει να είναι κοντά της».

Όσο για το πώς υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι της Μακάμπι τον ίδιο, επισήμανε: «Ο κόσμος αγκαλιάζει τους παίκτες, δεν είναι επιφυλακτικοί και δεν περιμένουν να δείξεις κάτι στο γήπεδο. Ήταν αρκετά δεκτικοί και με βοήθησε ο κόσμος να προσαρμοστώ πολύ εύκολα στο Ισραήλ. Ο κόσμος της Μακάμπι είναι μπασκετικός και αγαπάει τα πάντα γύρω από αυτή».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι κάνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, απάντησε: «Το θέμα είναι ότι νιώθω πάρα πολύ καλά. Είμαι σε καλή κατάσταση, προπονούμαι συνέχεια, κάτι που δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχω χάσει προπονήσεις. Βρίσκομαι συνέχεια στο γήπεδο, δεν έχω να κάνω κάτι άλλο, έχω την ευκαιρία να συγκεντρωθώ και να ασχολούμαι με θέματα προπόνησης και μπάσκετ. Με βοήθησε και ο προπονητής μου, με πλησίασε όπως κανείς άλλος».

Για το πώς τον βοήθησε ο Μπλατ, ο Σχορτσανίτης υπογράμμισε: «Είναι ο τρόπος του, ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο παρκέ, ο τρόπος που μιλάει. Είναι διαφορετικός από ό,τι είχα συνηθίσει. Όταν ήρθα να υπογράψω μου εξήγησε την κατάσταση, μου είπε ότι κάποια πράγματα θα είναι δύσκολα και ότι έχω να αποδείξω πράγματα στο Ισραήλ. Ήταν ευθύς μαζί μου. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι το κλίμα στην ομάδα που βοήθησε πολύ, όλοι προσπαθούμε για την ομάδα και δίνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το τι άλλαξε ο ίδιος στην συμπεριφορά του, ανέφερε: «Υπάρχει μια ηρεμία. Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να διαβάσω και να καταλάβω τι λένε οι δημοσιογράφοι. Έχω μια άνεση, αλλά όσο να ναι, ό,τι και να λένε δεν έχει σημασία. Επαγγελματίες είμαστε, πληρώνουμε τα λάθη μας και χαιρόμαστε τις επιτυχίες μας»,

Ενώ για τα προγνωστικά του εν όψει Βαρκελώνης, συμπλήρωσε: «Είναι ένα Final Four και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Τόσο ο ημιτελικός όσο και ο τελικός μπορούν να πάνε σε κάθε πλευρά. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνεις όλη την χρονιά, αλλά εκείνο το παιχνίδι και το τι θα κάνεις σε αυτό, αυτή είναι η σημασία. Όπως λέει και ο Μπλατ, σημασία έχει να παίζεις όσο πιο δυνατά μπορείς να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο και όταν αισθάνεσαι ότι έχεις κουραστεί και δεν μπορείς άλλον, να δώσεις κάτι ακόμα. Δεν έχουν σημασία οι τακτικές, έχει σημασία ποιος το θέλει περισσότερο. Εκεί θα κριθούν οι μάχες, ποιος δουλεύει περισσότερο και ποιος το θέλει περισσότερο».

Για τις σειρές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σχολίασε: «Μετά το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και όπως έπαιξε ο Διαμαντίδης, δεν πίστευα ότι δε θα περάσει ο Παναθηναϊκός, με το Διαμαντίδη σε αυτή την κατάσταση ανεβαίνουν όλοι οι γύρω του δύο επίπεδα. Εγώ το έλεγα ότι θα περάσει ο Παναθηναϊκός αν και διαφωνούσαν οι συμπαίκτες μου. Δεν περίμενα όμως να έχει τέτοια κατάληξη η σειρά του Ολυμπιακού με τη Σιένα. Δεν το περίμενα ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι. Για μπρέικ δεν ήμουν τόσο σίγουρος αλλά περίμενα ότι θα πάρει τα παιχνίδια στην έδρα του. ήταν σοκ μετά το τρομερό πρώτο παιχνίδι που έκαναν».

Για το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων το καλοκαίρι και τη συμπεριφορά τους προς αυτόν, συμπλήρωσε: «Ήταν ένα κίνητρο να δουλέψω περισσότερο και να σοβαρευτώ σε ό,τι αφορά τη δουλειά μου. Πάντα υπάρχει λόγος που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Μόνο καλό μου έχει κάνει η εμπειρία αυτή. Για τον Ολυμπιακό μόνο καλά λόγια έχω να πω, για τους προέδρους την ομάδα, τον κόσμο τους συμπαίκτες μου. Ειδικά οι Αγγελόπουλοι με έχουν βοηθήσει πολύ και τους ευχαριστώ».

Παράλληλα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είπε πως δεν μίλησε ποτέ με τον Παναθηναϊκό: «Σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό δεν είχα μπει για να πω ότι με προσπέρασε. Δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα. Εκείνη την περίοδο ήμουν στην Αμερική, μετά ήρθα για την Εθνική αλλά με άνθρωπο του Παναθηναϊκού δεν ήρθα σε επαφή για να πω ότι με προσπέρασαν».

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αυτό που γίνεται δεν το περίμενα. Το πρωτάθλημα είναι μια περίεργη φάση που δε περίμενα. Δε θα ήμουν απόλυτος λέγοντας ότι δε θα γυρνούσα. Θα γυρνούσα αλλά όχι με αυτή την κατάσταση που υπάρχει τώρα».

Στη συνέχεια, ο Σχορτσανίτης πρόσθεσε: «Το καλύτερο που μου έκαναν στην Μακάμπι, είναι ότι με έκαναν να καταλάβω κι εγώ ότι είμαι ένας από τους δώδεκα που παίζουν και δεν είμαι κάτι διαφορετικό που χρειάζεται ειδική μεταχείριση»,

Για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες ομάδες, υποστήριξε: «Φέτος πρώτη φορά με κλείνουν τόσο πολύ, μου έκαναν και τέσσερα άτομα παγίδα! Το καλό είναι ότι καταφέρνω να αποδώσω καλά και πασάρω στους συμπαίκτες μου. Κάνω ένα βήμα παραπάνω στο παιχνίδι μου και βελτιώνομαι».

Τέλος, σε αναφορά του στην Εθνική, τόνισε: «Ο σκοπός μου αυτός είναι. Η Εθνική έχει και νέο προπονητή τον Ηλία Ζούρο, είναι μια καινούρια κατάσταση. Να τελειώσει η χρονιά και μετά θα κοιτάξουμε την Εθνική».



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved