«Πάμε να το πάρουμε»

«Πάμε να το πάρουμε»

Ο Μίλοβαν Ράκοβιτς είναι αισιόδοξος για τη συμμετοχή της ομάδας του στο Final-4 της Ευρωλίγκας και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο σέντερ της Σιένα, μίλησε στην «Sportski Zurnal» για την ομάδα του, τους συμπαίκτες του, τους αγώνες με τον Ολυμπιακό και την πεποίθησή του πως η πρωταθλήτρια Ιταλίας μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των play off της Ευρωλίγκας τόνισε: «Ο Ολυμπιακός χτίστηκε στην αρχή της σεζόν για να φτάσει στο Final-4. Έχει έναν κορυφαίο προπονητή και πολύ καλούς παίκτες, αλλά ξέραμε τι να περιμένουμε. Αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι δεν μπορεί να το εξηγήσει κανένας. Απλώς ήταν μία κακή μέρα για όλους τους παίκτες μας. Δεν είχα χάσει ποτέ με τόσο μεγάλη διαφορά, ούτε στα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ. Ήταν μία ιστορική ήττα. Όμως ίσως ο Ολυμπιακός να έκανε εκεί το μεγαλύτερο λάθος του. Δεν περίμενε πως θα αντιδράσουμε τόσο δυναμικά.

Και μετά το δεύτερο ματς πιθανώς να πίστευαν πως απλώς έτυχε να κερδίσουμε. Δείξαμε όμως και στη Σιένα την αξία μας και προκριθήκαμε δίκαια στο Final-4. Ανασυνταχτήκαμε άμεσα, ξεχάσαμε την ήττα του πρώτου αγώνα και αντιμετωπίσαμε διαφορετικά το δεύτερο ματς. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα σύνολο με τόσο σπουδαίους παίκτες, αλλά τα καταφέραμε. Θα μιλάμε για τα επόμενα 20 χρόνια για αυτή την πρόκριση. Πρώτη φορά στη ζωή μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Σιένα είναι μια μικρή πόλη, όλοι είναι σαν μια οικογένεια και δεν τους απογοητεύσαμε. Οπαδοί μας ήρθαν ακόμη και στα αποδυτήρια για να μας συγχαρούν».

Για την παρουσία της ομάδας του στο φετινό Final-4 της Ευρωλίγκας υπογράμμισε: «Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε ως εδώ. Η ομάδα είναι καινούρια, αλλά γρήγορα απέκτησε χημεία. Κάθε παίκτης είναι 100% αφοσιωμένος σε αυτή και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Σε κάθε αγώνα υπάρχει κι ένας νέος πρωταγωνιστής στην επίθεση, ενώ στην άμυνα όλοι βοηθούν εξίσου. Προσωπικά δεν ονειρευόμουν πως θα έφτανα τόσο μακριά. Ήρθα στη Σιένα αποκλειστικά και μόνο για να λάβω μέρος στην Ευρωλίγκα και την καλή δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στο σύλλογο. Δεν περίμενα να φτάσω να παίζω στο Final-4 της κορυφαίας διοργάνωσης. Όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία και την εκμεταλλευτήκαμε. Είναι ένα όνειρο και μου δίνει επιπλέον κίνητρο».

Για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final-4: «Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Η πρόκριση στο Final-4 είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλουμε περισσότερα. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά όχι εφησυχασμός στην ομάδα. Πάμε στη Βαρκελώνη για να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά στην ιστορία της η ομάδα μας. Ίσως είναι στη μοίρα μας να αντιμετωπίζουμε ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι ήταν άτυχος και αποκλείστηκε νωρίς, αλλά φέτος διανύει από τις καλύτερες χρονιές του. Ότι και να πω για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι λίγο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά. Δεν θέλω να δώσω προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες, γιατί δεν έχουμε αναμετρηθεί ξανά φέτος. Πάντως ανυπομονώ».

Τέλος για τους συμπαίκτες του Μάρκο Γιάριτς και Μπο ΜακΚάλεμπ, δήλωσε: «Ο Μάρκο είναι φοβερός τύπος. Τον γνώρισα όταν ήρθε στην ομάδα, αλλά συνεργαζόμαστε πολύ καλά και αυτό φέρνει αποτελέσματα στην ομάδα. Ο ΜακΚάλεμπ είναι πλέον υγιής, αλλά του λείπει λίγο η αυτοπεποίθηση. Έμεινε για καιρό εκτός γηπέδων και δούλευε κυρίως χωρίς την μπάλα. Όμως θα είναι έτοιμος στο Final-4».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved