«Η πιο πετυχημένη ομάδα»

«Η πιο πετυχημένη ομάδα»

Το ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια υποστήριξε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο τεχνικός του Περιστερίου και άλλοτε παίκτης των «πράσινων», μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΈΡΑ-ΣΠΟΡ» και επισήμανε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από το ξεκίνημα της περιόδου «δούλεψε» πάνω στην μερική ανανέωση της ομάδας και στην ικανότητα που της προσέδωσε να μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, ενώ τόνισε ότι το «τριφύλλι» ήταν διαβασμένο σε κάθε λεπτομέρεια και έβαλε άλυτα προβλήματα στο τεχνικό τιμ των Καταλανών.

«Καταπληκτικά τα παιχνίδια. Η σειρά ανέβασε την αδρεναλίνη, αλλαγές συναισθημάτων, σε κρατάει κολλημένο και αν δεν υποστηρίζεις μια από τις δύο ομάδες, απολαμβάνεις τα παιχνίδια. Καλύτερα που ήταν τώρα γιατί είδαμε τέσσερα παιχνίδια και όχι ένα ημιτελικό ή τελικό», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Εγώ το είπα από το πρώτο παιχνίδι που είδα την τακτική στην τηλεόραση. Έχει διαβάσει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, ανέσυρε μια αμυντική διάταξη από τα παλιά, ένας man to man και μια ζώνη με προσαρμογές, αλλά το παίζει διαφορετικά. Είχε στο μυαλό του πράγματα από το καλοκαίρι. Για να παίξεις αυτό το πράγμα, πρέπει να έχεις πολύ ψηλά γκαρντ και αθλητικούς ψηλούς. Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε παίκτες το καλοκαίρι, κατάφερε να εφαρμόσει το σχέδιο που είχε».

Για τις διαφορές του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρσι τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι χειρότερος από πέρσι αλλά είναι σε μια διαδικασία μικρής ανανέωσης. Χρειάζεται αυτό για να μένει σε ψηλό επίπεδο και να διεκδικεί τους τίτλους. Δεν έχει την περσινή ποιότητα αλλά μένει στις σκέψεις του προπονητή του, να μπορεί να κάνει τις εναλλαγές και τις συνεργασίες που θέλει. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο Ομπράντοβιτς ετοίμαζε τις αλλαγές και το είχε πολύ καιρό στο μυαλό του. το Μάρτιο αυτές οι ομάδες βγάζουν αυτά που έχουν ετοιμάσει όλο τον καιρό, γιατί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν για αυτές».

Ενώ για τη «φανέλα» των «πρασίνων», συμπλήρωσε: «Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα πια. Το DNA έχει αλλάξει, είναι φανερό, είναι μια ομάδα που δεν την ήθελε αντίπαλο η Μπαρτσελόνα. Με όποιον άλλο και να έπαιζε, θα ήταν τώρα final four».

Σε ερώτηση για το τι πήγε στραβά για τους «μπλαουγκράνα», ανέφερε: «Η Μπαρτσελόνα δεν έχει τον Πιτ Μάικλ, ιδιαίτερα στον αιφνιδιασμό αλλά και στο χαμηλό ποστ. Τους έλειπαν αυτά, αλλά ο Παναθηναϊκός με τα μεγάλα μις ματς που έδινε δεν απειλήθηκε γιατί δεν υπήρχαν τα γρήγορα πόδια του Μάικλ. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με τεράστιο προσωπικό ταλέντο. Αλλά αυτό είναι παγίδα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει βάλει το σκεπτόμενο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα. Δε διαβάζει που έχει αδυναμίες ο άλλος και να χτυπήσει. Να έχεις πέντε μικρούς προπονητές στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός αυτό κάνει, χρόνια τώρα. Διαβάζουν οι παίκτες του το παιχνίδι. Στο «5 εναντίον 5», ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του και η Μπαρτσελόνα δε μπόρεσε να το αντιμετωπίσει αυτό».

Για την τακτική του Παναθηναϊκού, ο Πεδουλάκης συμπλήρωσε: «Ο Ζοτς τους ανάγκασε να πάνε σε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ή θα έπαιζε ο Γκριμάου ο Σάδα και αυτοί που δεν είναι καλοί επιθετικοί αλλά καλοί αμυντικοί, οι θα παίξουν Λάκοβιτς, Ναβάρο κλπ. που συμβαίνει το αντίστοιχο. Τους εγκλώβισε όμως με τη ζώνη και τους παίκτες που δε σκοράρουν εύκολα, τους άφησε. Όταν μπαίνουν παίκτες που δε θέλει ο Ομπράντοβιτς, χτυπάνε συνέχεια στη δημιουργία με αυτούς. Τους έβαζε διαρκώς διλλήματα και προβλήματα. Για αυτό τα ματς πήγαν κλειστά γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει το βαθύ ρόστερ των παλαιότερων ετών, αλλά είναι ομάδα».

Για τον Καλάθη επισήμανε: «Για μένα χτίζει ο Παναθηναϊκός, κάνει ανανέωση. Ο Καλάθης για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικός. Είναι ένα παιδί «φτεροπόδαρο», που έκανε πολλά πράγματα. Θέλει να παρουσιάσει κάτι καινούριο ο Ομπράντοβιτς, ψάχνει ότι αθλητικό υπάρχει σε γκαρντ και ψηλό για να μη χαλάσει τις ισορροπίες και γι αυτό το καλοκαίρι δεν πήρε κοντό γκαρντ. Ο Ναβάρο είναι «φτεροπόδαρος» και μόνο ένας ανάλογος μπορούσε να τον κυνηγήσει. Ο Καλάθης το έκανε αυτό και επίσης, βοήθησε πολύ το Δημήτρη στο κατέβασμα της μπάλας, τον ξεκούρασε έτσι. Όλο το χρόνο έπαιζε με ενάμιση πλέι μέικερ, τώρα παίζει με δύο. Σίγουρα τώρα ο Καλάθης θα είναι καλύτερος, ακούει, παίζει, βλέπει τι γίνεται και ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή που την έφερε σε πέρας. Θα παίζει περισσότερο τώρα, είναι προφανές».

Συμπληρώνοντας για την δουλειά που κάνει ο Παναθηναϊκός: «Είναι άλλες οι σχολές. Υπάρχουν προπονητές που παίζουν ελεύθερα, δουλεύουν στο ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχουν προπονητές σαν το «Ζοτς» που μαθαίνει μπάσκετ στα παιδιά του. Τους κάνει προπονητές. Θέλει όμως χρόνο, ένα και δύο χρόνια, αλλά ότι θέλει να βγάλει στους παίκτες, τους το κάνει συνήθεια».

Όσο για το ποιος ξεχώρισε από τη σειρά κόντρα στην «Μπάρτσα», υποστήριξε: «Εγώ θα έλεγα ότι τα επτά παιδιά που παίζουν πάρα πολύ, ήταν ισότιμοι. Αυτοί που τράβηξαν τα περισσότερα, είναι ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ. Μεγάλη ταλαιπωρία, ο Μπατίστ έκανε τα πάντα, κυνήγαγε τα γκαρντ, έκανε πικ εν ρολ, ξανά κυνήγαγε, ήταν εξουθενωτικός. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να έχει αθλητικά παιδιά που αντιλαμβάνονται καλά το μπάσκετ, γιατί υπάρχει πλάνο που έλεγε αθλητικότητα και περιστροφές στην άμυνα. Το πλάνο ήταν να βάλουν τον Πασκουάλ σε δίλλημα, στο οποίο δε βρήκε λύση και έτσι ηττήθηκε».

Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Μου αφήνει μια πικρή γεύση που δεν πήγαν και οι δύο ομάδες κάτι που θα σήμαινε και μια ομάδα σίγουρα στον τελικό. Πίστευα στο κίνητρο, γιατί ο Ολυμπιακός θέλει τίτλους σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που έχει πάρει τα πάντα. Μετά το πρώτο παιχνίδι, πήγε η σειρά στην δύναμη και ο Ολυμπιακός δεν ανταποκρίθηκε. Η Σιένα του άφησε τα σουτ στο «4», ο Σπανούλης δεν ήταν σε καλή κατάσταση και επειδή ο Ολυμπιακός περιμένει στη δημιουργία από αυτόν, δεν τα κατάφερε».

Ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Η σειρά των παιχνιδιών δε μου άρεσε, αυτό είναι που μου μένει στο φινάλε. Η Σιένα ήταν ομάδα, ο Ολυμπιακός χτίζεται. Θεωρούσα ότι θα έχει κίνητρο, ο Ολυμπιακός χτίζεται και έχει πολύ δρόμο που είναι τρεις, τέσσερις ομάδες. Θέλει πολύ δρόμο για να αποκτήσει τη δική τους σταθερότητα».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved