Ιτούδης: «Πάμε για το τρόπαιο»

Ιτούδης: «Πάμε για το τρόπαιο»

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο Final-4 της Ευρωλίγκας και όπως ήταν φυσικό ο Δημήτρης Ιτούδης έβαλε ψηλά τον πήχη, καθώς στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» για την πρόκριση των «πρασίνων» σε βάρος της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο. Ο Ιτούδης ανέφερε αρχικά για το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα είχε την ταμπέλα με τον τίτλο του φαβορί: «Δικαίως μπήκαν οι ταμπέλες αυτές. Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί, είναι μία πλήρης και γεμάτη ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και είναι καλά προπονημένη. Ήταν από την αρχή της σεζόν φαβορί ακόμα και να κερδίσει το τρόπαιο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πίστη που υπάρχει από το τεχνικό επιτελείο στο ρόστερ της ομάδας: «Πιστέψαμε στην ομάδα μας και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να κερδίσουμε τη σειρά. Ήμασταν πολύ καλοί και στα τέσσερα παιχνίδια και σε τομείς πολύ σημαντικούς που κρίνουν ένα παιχνίδι που κρίνεται στον πόντο. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ από μία ομάδα που διαθέτει κορμιά και παίκτες που έχουν πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα. Ήμασταν συνολικά καλύτεροι, βρήκαμε μαρκαρίσματα, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο. Το σημαντικό είναι οι παίκτες να ξέρουν πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή τη σειρά και είχαμε πει από την αρχή ότι δεν περισσεύει κανείς και αυτό αποδείχτηκε στην πορεία».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει στο παρκέ αυτό που έπρεπε, ενώ δεν είχε κάνει κάποια σπουδαία προσθήκη, όπως έγραφε ο Τύπος: «Με την πάροδο των χρόνων έχουμε αποδείξει ότι το σύστημα που κερδίζει είναι «η ομάδα πάνω από όλα». Οι παίκτες που έχουν παίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έπρεπε να τοποθετήσουν τις ατομικές τους ικανότητες στο σύνολο. Δεν είναι εύκολο. Μπορεί να υπάρξουν και κρίσεις, αλλά και την επιτυχία και την αποτυχία ο Παναθηναϊκός ξέρει πως να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Κάθε προπόνηση είναι μία πρόκληση για όλους τους παίκτες».

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε κάποιον παίκτη; «Το είπε και ο Ζέλικο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο. Υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία με τη διοίκηση και τον κόσμο. Υπάρχει και ο στρατηγός που αποφασίζει. Το σύστημα έχει αποδείξει ότι δουλεύει καλά. Αισθανθήκαμε την πίεση λόγω αποτελεσμάτων και το πώς έπαιζε η ομάδα όχι από το τι έλεγε ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Πρέπει στην ομάδα να κρατήσεις μία ισορροπία στην ομάδα. Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα. Στηρίζουμε τις επιλογές μας και κάθε μία από αυτές την έχουμε σκεφτεί πολύ καλά».

Για τη συνέχεια όμως είπε: «Δεν έχει τελειώσει κάτι, η σεζόν συνεχίζεται, δεν έχουμε πάρει τίτλους ακόμα. Είμαστε στο δρόμο αυτό αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα κάτι».

Για τη Σιένα που θα είναι επόμενος αντίπαλος δήλωσε: «Έχουμε να κάνουμε με μία Σιένα που είναι μεγάλη ομάδα. Χάνοντας έναν αγώνα με 50 πόντους από τον Ολυμπιακό, τον νίκησε μετά τρεις φορές. Ξέρει να διαχειρίζεται μία κρίση. Είναι σκληρή ομάδα και ξέρει να κερδίζει. Για να κάνεις μία νίκη χρειάζεσαι ταλέντο και η Σιένα απέδειξε ότι το έχει».

Τέλος, για την ανάλυση της ιταλικής ομάδας υπογράμμισε: «Θα το δούμε με «X και Ο», όπως λέμε εμείς οι προπονητές. Πρέπει να δούμε και την άμυνα και την επίθεση, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πως θα αντιδράσουμε στους προβληματισμούς που θα μας βάλει η Σιένα. Πάμε να κερδίσουμε έναν τίτλο, οι προσδοκίες είναι υψηλές και δεν μας εφησυχάζει το γεγονός ότι απλά φτάσαμε στο Final-4. Ο Μακάλεμπ θα είναι έτοιμος μετά από ένα μήνα και αυτός είναι ένας ακόμη προβληματισμός».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved