«Οι παίκτες μου είναι ήρωες»

«Οι παίκτες μου είναι ήρωες»

Στους παίκτες του έδωσε τα εύσημα για άλλη μια φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα.

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω, είναι να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και αυτά που πέτυχαν στα τέσσερα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Καταρχήν επειδή πριν αρχίσει αυτή η σειρά πίστευαν μέσα τους, ήταν έτοιμοι και τα έδωσαν όλα για να πάνε στο φάιναλ φορ. Αυτό είναι ομαδική δουλειά και όλη η δόξα ανήκει στους παίκτες», ήταν τα πρώτα λόγια του «Ζοτς» στη συνέντευξη Τύπου, όπου φρόντισε για άλλη μια φορά να υμνήσει την ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πρόσθεσε: «Αγωνιστήκαμε εξαιρετικά και στα τέσσερα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και το να διατηρήσει κανείς την αυτοσυγκέντρωση του για επτά μέρες και τέσσερα παιχνίδια, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Εμείς το κάναμε και παίξαμε εξαιρετικά.

Πάντα συνηθίζω να λέω ότι το κίνητρο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να ξεκινάμε έτσι από το πρώτο δευτερόλεπτο, όπως ξεκινήσαμε στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη που χάσαμε με έναν πόντο διαφορά. Εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε, παίξαμε πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος που πάμε για άλλη μια φορά στο φάιναλ φορ».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφορικά με τις πιθανότητες που είχε για πρόκριση ο Παναθηναϊκός, συμπλήρωσε: «Σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από αυτά τα παιχνίδια, μου έγινε η ερώτηση ότι δεν έχουμε κερδίσει κανένα σημαντικό παιχνίδι. Η απάντησή μου ήταν ότι κανείς δεν μας έχει κερδίσει. Η μεγαλύτερη διαφορά που χάσαμε ήταν εκτός με την Κάχα, με επτά πόντους, και στα παιχνίδια που χάσαμε οι πιθανότητες να κερδίσουμε ήταν μεγάλες.

Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που συζητήσαμε με τους παίκτες. Ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας για να καταφέρουμε να κερδίσουμε, όπως το κάναμε.

Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Είχαν τη δυνατότητα να δείξουν σε όλη την Ευρώπη πως απολαμβάνουμε το μπάσκετ εδώ.

Μετά από αυτά τα παιχνίδια κάποιοι παίκτες είναι κουρασμένοι πάρα πολλοί. Είναι καλό το ότι έχουμε ένα μήνα πριν από το φάιναλ φορ. Έτσι ώστε να δούμε τα προβλήματα που έχουμε μέσα στην ομάδα.

Στη διάθεσή μας αυτό το μήνα υπάρχουν και παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος που θα μας προετοιμάσουν για το φάιναλ φορ. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε με τη Σιένα, θα πάμε εκεί με την φιλοδοξία να κερδίσουμε και να καταφέρουμε το στόχο μας».

Πριν δεχθεί ερωτήσει, ο «Ζοτς», τόνισε: «Θέλω να πω ακόμα κάτι, που ειπώθηκε από την πλευρά της Μπαρτσελόνα. Μιλούσαν διαρκώς για τη διαιτησία. Πιστεύω ότι μετά το αποψινό παιχνίδι, όλοι μα όλοι είδαν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα από τις δύο. Με την εμπειρία που διαθέτω εδώ και είκοσι χρόνια, η διαιτησία ήταν η καλύτερη που έχω δει στην Ευρωλίγκα.

Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί είναι ήρωες, και πρέπει να συνεχίσουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε διοργάνωση διεκδικούμε.

Να πω και στους φιλάθλους μας ότι μαζί με αυτούς, τα πάντα είναι δυνατά».

Στη συνέχεια, ο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε για το αν η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα ήταν απάντηση σε όσους θεωρούσαν ότι ο Παναθηναϊκός φέτος είναι αποδυναμωμένος, για να απαντήσει εμφανώς… ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που είχαν οι «πράσινοι» και την ιστορική πρόκριση επί των «μπλαουγκράνα».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε σχετικά με τα παραπάνω: «Πριν από το παιχνίδι στη Βαλένθια, μπορείτε να δείτε τα σχόλια που έγιναν για τον Παναθηναϊκό. Όλη στην πρώτη τους σελίδα έγραφαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αστέρια, δεν έχει Σπανούλη, δεν έχει Πέκοβιτς, δεν έχει Γιασικεβίτσιους. Δικαίως, δεν τους είχαμε και είναι μεγάλοι παίκτες. Εγώ στην ομάδα μου είπα ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει το επιπλέον κίνητρο για εμάς, να δουλέψουμε σκληρά και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας. Κάποιοι μας κριτίκαραν για το πώς παίζουμε, για το ρόστερ μας, λένε πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Ιτούδη και από εμένα την ομάδα.

Ο Δημήτρης είδε 20 παιχνίδια και παραπάνω της Μπαρτσελόνα. Ξέρει περισσότερα από τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Δεν κάνω αστεία. Μείναμε τρεις μέρες στο ξενοδοχείο και βλέπαμε τα παιχνίδαι τρεις και τέσσερεις φορές. Σήμερα ξύπνησα στις πέντε το πρωί και είδα το τελευταίο παιχνίδι. Είδαμε την κάθε λεπτομέρεια, τον κάθε παίκτη. Ήρωες για μένα είναι οι παίκτες. Αυτοί κερδίζουν τον αγώνα.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εμείς έχουμε το δικό μας τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα. Δεν ακούω τι λένε δεξιά κι αριστερά. Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη τους. Τους εκτιμώ κάποιους ανθρώπους, ακούω τι λένε. Αλλά εμένα δε με αφορά.

Και κάτι ακόμα που θεωρώ σημαντικό. Είμαστε στο φάιναλ φορ, ε και; Το θεωρούμε φυσιολογικό να είναι εκεί ο Παναθηναϊκός. Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, είναι επικά. Σαν αυτά με την Σιένα. Θα τα θυμάται ο κόσμος για πολλά χρόνια.

Το όνειρο που έχουμε είναι να κερδίσουμε κάποιο τρόπο, κι αυτό είναι το σημαντικό».

Για την απόδοση των Καλάθη και Βουγιούκα, σημείωσε: «Ο Νικ ήταν στην πεντάδα σε όλα τα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα. Ο ρόλος του Καλάθη στην ομάδα δεν είναι μόνο αμυντικός, πρέπει να είναι και επιθετικός. Φυσικά έκανε κάποιες λάθος επιλογές, αλλά κατά γενική ομολογία σε όλα τα παιχνίδια ήταν εξαιρετικός.

Ο Βουγιούκας, αν θυμάμαι καλά είναι ο πρώτος σκόρερ μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κυριαρχεί στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το παιχνίδι, αποφασίσαμε να του δινουμε την μπάλα γιατί πιστεύουμε ότι είχε την ποιότητα να παίξει ένας εναντίον ενός με τον Βάσκες, και έτσι παίξαμε με την Μπαρτσελόνα. Δεν είχαν την δυνατότητα να τον παγιδεύσουμε. Η έκπληξη με τον Βουγιούκα, ήταν τα αμυντικά σχήματα που έπαιξε.

Για αυτούς λοιπόν πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλέψουνε πολύ σκληρά και να γίνουν σημαντικοί για την ομάδα. Ακόμα μια φορά λοιπόν είναι ομαδική η δουλειά, είδαμε παίκτες να θυσιάζουν εαυτό για το καλό της ομάδας και αν χρειάζεται να γίνει μια αλλαγή έστω και για ένα λεπτό και είναι όλοι έτοιμοι, αυτό είναι καλό».

Ενώ για το αν ο Παναθηναϊκός πρέπει πλέον να κατακτήσει το τρόπαιο για να μη χαθεί η ιστορική πρόκριση επί των «μπλαουγκράνα», τόνισε: «Ένας μήνας και έξι μέρες. Ας πούμε τριανταπέντε μέρες. Σε αυτήν την περίοδο είναι πιθανό να γίνουν πολλά ακόμα στην ομάδα. Ο Μάριτς θα είναι πιο έτοιμος. Ο Ντρου έχει ένα πολύ σημαντικό τραυματισμό, παίξαμε χωρίς ένα πολύ σημαντικό παίκτη στην ομάδα. Θα πρέπει να δούμε πως θα είναι η ομάδα, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Δεν έχω δει ούτε ένα δευτερόλεπτο από τα παιχνίδια του. Ήμουν αυτοσυγκεντρωμένος στα παιχνίδια τα δικά μας»

Για την κατάσταση του Νίκολας, τόνισε: «Προσπάθησε στο ημίχρονο να αγωνιστεί με ένεση, ωστόσο αποφάσισε το ιατρικό τιμ και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να παίξει. Ακόμα δεν ξέρουμε πως είναι».

Τέλος, αναφορικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, είπε: «Θεωρώ ότι κανείς που να καταλαβαίνει λίγο από μπάσκετ, δε θα έλεγε κάτι διαφορετικό. Ο Διαμαντίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης με μεγάλη διαφορά, αυτής της σειράς. Αν το βρίσκεται απαραίτητο θα το πω άλλη μια φορά. Ξέρετε την άποψή μου για τον Διαμαντίδη. Είμαι προπονητής 12 παικτών και αυτό είναι ομάδα. Σήμερα ο Καϊμακόγλου έπαιξε 18’’ και βοήθησε την ομάδα. Ο Διαμαντίδης θα έχει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο φάιναλ φορ».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved