Ο άρχοντας των... δαχτυλιδιών! (video)

Ο άρχοντας των... δαχτυλιδιών! (video)

Ο Παναθηναϊκός «καθαίρεσε» την Μπαρτσελόνα (78-67) και ετοιμάζεται να φορέσει το έκτο δαχτυλίδι, παίρνοντας ξανά τη θέση που του ανήκει στο θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Οσοι περίμεναν πως το τέταρτο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μπαρτσελόνα  θα ήταν εξίσου ή ακόμα και πιο δύσκολο από τα προηγούμενα επιβεβαιώθηκαν. Οσοι φοβήθηκαν πως  σε μια τέτοια αντιπαράθεση η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι σχεδόν απίθανο να χάσει τρίτο σερί παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός να κάνει τρίτη σερί υπέρβαση, διαψεύστηκαν. Οσοι έκαναν σκληρή κριτική στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τις επιλογές του τη φετινή σεζόν, σιώπησαν. Και όσοι πόνταραν στη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού και στο μέταλλο που έχει αποκτήσει, δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

Τι κι αν οι διαιτητές χρέωσαν τον Διαμαντίδη νωρίς – νωρίς με δύο φάουλ; Τι κι αν ο Νίκολας έπαθε διάστρεμμα παγώνοντας προς στιγμήν - μόνο - το φλογισμένο ΟΑΚΑ; Ο Παναθηναϊκός είναι πλασμένος να κερδίζει στα δύσκολα. Για την ακρίβεια «φτιάχνεται» όταν έχει να αντιμετωπίσει ζόρικες καταστάσεις. Μπαίνει στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια αποφασισμένος να σκοτώσει ή να σκοτωθεί. Και στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει το πρώτο.  Όπως ακριβώς και απόψε. Οι δυσκολίες δεν τον πτόησαν. Τον ατσάλωσαν. Μέσα από απ’ αυτές τα μεγάλα του αστέρια αποδεικνύουν ξανά και ξανά τη  λάμψη τους. Μέσα απ’ αυτές αναδεικνύονται οι νέοι του ήρωες, αυτοί που «βαφτίζονται» νικητές και που θα πάρουν τη σκυτάλη για να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα ότι η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να γράφεται εξίσου λαμπρή.

Σε εκείνες τις χρονικές στιγμές που η ποδοσφαιρική ομάδα του «τριφυλλιού» παρέπαιε βυθίζοντας στην απελπισία τους οπαδούς του, το μπάσκετ βρισκόταν πάντα εδώ για να κρατήσει ψηλά τη σημαία. Το ίδιο κάνει και τώρα. Ενας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας του, βροντοφωνάζει ξανά «παρών» και η ιαχή του φτάνει μέχρι την Βαρκελώνη. Εκεί στο «Παλαού Σαν Τζόρντι» όπου θα βρεθεί σε λίγο καιρό, έχοντας ήδη στείλει την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης «ατιμασμένη» στο σπίτι της και υποχρεώνοντάς την να δει το φάιναλ φορ από τον καναπέ, διεκδικώντας και πάλι το τρόπαιο που κέρδισε στο Βερολίνο, για να πείσει τους πάντες πως η περυσινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση. Και πως το όνομά του αξίζει να γραφτεί με χρυσά γράμματα δίπλα σ’ αυτά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεπερνώντας  μεγαθήρια όπως η Βαρέζε και η Μακάμπι με τις οποίες μέχρι στιγμής μοιράζεται την ίδια δόξα και τα ίδια τρόπαια.


Πώς αλήθεια μπορεί να του ξεφύγει αυτό το τρόπαιο; Ποιος μπορεί να ποντάρει εναντίον μιας ομάδας που με μειονέκτημα έδρας  και με όλα τα προγνωστικά εναντίον του κατάφερε να πετάξει εκτός φάιναλ φορ το φαβορί;

Η «ορχήστρα» του Ομπράντοβιτς διέλυσε στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ τους πολυδιαφημισμένους Ισπανούς και τους έστειλε να δουν το Final 4 της Βαρκελώνης από τον καναπέ. Στην ισπανική πόλη ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ράψει το 6ο αστέρι στη φανέλα του, η οποία θα μοιάζει με γαλαξία, όμοιο με αυτόν που ξεδιπλώνεται σε κάθε παρκέ, στο οποίο αγωνίζεται η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Νικ Καλάθης ήταν το «κλειδί» του Παναθηναϊκιού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Αυτός με τέσσερις από τους πρώτους 6 πόντους του «τριφυλλιού» βοήθησε τα μέγιστα ώστε το σκορ να είναι 6-0 στο 2'. Στα οκτώ λεπτά πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε το δεύτερό του φάουλ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον τράβηξε αμέσως στον πάγκο για να μη γίνουν τα πράγμνατα χειρότερα.

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και ισοφάρισε σε 12-12 με μια έξοχη εύστοχη βολή του Εντόγκ για να ακολουθήσουν τέσσερις πόντοι του Περπέρογλου. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 16-12 υπέρ των πράσινων. Νωρίτερα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 12-11, ο Νίκολας υπέστη διάστρεμμα σε μια διείσδυσή του με αποτέλεσμα να μηναγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν φουριόζοι οι Καταλανοί και με ηγέτη τον Βάσκεθ, ο οποίος σημείωσε οκτώ πόντους σε τρία λεπτά πήραν το προβάδισμα με 24-20. Ένα σερί, όμως, 7-0 από τη μεριά των πρωταθλητών Ελλάδας έγραψε το 27-24. Οι «μπλαουγκράνα» δεν το έβαλαν κάτω ισοφάρισαν σε 31-31 χάρη σε πέντε διαδοχικούς πόντους του Ναβάρο,για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 34-33 υπέρ του Παναθηναϊκού.

O Ζοτς αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και να «ακουμπήσει» την μπάλα κοντά στο καλάθι. Αποδέκτης περισσότερων επιθετικών προσπαθειώνήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος στα πρώτα πέντε λεπτά σκόραρε έξι πόντους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός με 44-39 στο 26'.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και μάλιστα αύξησε τη διαφορά που έφτασε μέχρι και τους εννέα πόντους με καλάθι του Μπατίστ, δύο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Η Μπαρτσελόνα τα είχε χάσει και ο πίνακας στο 30' έγραφε 56-47 με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα και την πρόκριση για το Final - 4 της Βαρκελώνης.

Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες πάτησαν το παρκέ για τα τελευταία 10 λεπτά φαινόταν ξεκάθαρα, ότι η Μπαρτσελόνα δεν είχε το σθένος για να αντέξει στο κολασμένο ΟΑΚΑ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι και τους 13 πόντους σε δύο περιπτώσεις (63-50, 66-53). Το συγκρότημα του Πασκουάλ έκανε την τελευταία του αντεπίθεση 1.32 πριν το τέλος όταν μείωσε σε 68-62, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η εικόνα όμως του αγώνα δεν άλλαξε και οι «πράσινοι» προκρίθηκαν σε ένα ακόμα final-4, το 7ο στη διάρκεια της θητείας του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8, Φώτσης 11 (1), Σάτο 10, Νίκολας, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12 (1), Καϊμακόγλου.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3 (1), Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7 (1), Βάσκεθ 14, Ινγκλις 2, Ντονγκ 7, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 9 (1), Αντερσον 13 (2), Γκριμάου 2.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το PRE GAME της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε σε video όλα τα καλάθια του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο άρχοντας των... δαχτυλιδιών! (video)



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved