Oλυμπιακός... μόνο στο πρώτο ματς

Oλυμπιακός... μόνο στο πρώτο ματς

ΣΙΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα στην Τοσκάνη με σκορ 88-76 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Σίγουρα μια μεγάλη αποτυχία για τους «ερυθρόλευκους» αφού ξεκίνησαν την σειρά με πλεονέκτημα έδρας.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα με τους Ιταλούς να βρίσκουν λύσεις από τα μακρινά σουτ του Στόνρουκ και τον Ολυμπιακό να παίρνει πόντους από τον Χαλπερίν. Η ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν εμφανής με κάποιους οπαδούς της Σιένα να πηγαίνουν πίσω από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και να δημιουργούν μικρής έκτασης επεισόδια. Με καλάθι και φάουλ από τον Γιάννη Μπουρούση το σκορ ισόπαλο στο 5ο λεπτό, 12-12. Τα συστήματα είχαν πάει «περίπατο» το πάθος και οι προσωπικές μονομαχίες κυριαρχούσαν. Οι γηπεδούχοι με ένα μικρό σερί 5-0 προηγήθηκαν 17-12 στο 6. Ο Γιάννης Μπουρούσης ευστόχησε σε κάποιες προσπάθειες που δεν κατάφερε όμως να τις εκμεταλλευτεί πλήρως αφού έχασε 3 ελεύθερες βολές, σκορ 22-16 στο 8ο λεπτό. Η μεγαλύτερη διαφορά(10 πόντοι) για την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήρθε με 2 βολές του Λαβρίνοβιτς, 26-16 στο 9. Ο Χέρστον με τρίποντο στέλνει την διαφορά στους 11, 29-18 που ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου.

Η άμυνα των πρωταθλητών Ιταλίας συνέχιζε να είναι πολύ δυνατή με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να «εγκλωβίζονται» και να έχουν βιαστικές επιλογές ενώ και στην άμυνα τα προβλήματα συνεχίζονταν(χαμένα αμυντικά ριμπάουντ). Ο Γιάριτς με τρίποντο δίνει «αέρα» 13 πόντων, 36-23 στο 13ο λεπτό. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είχε καμία συγκέντρωση, δεν υπήρχαν περιστροφές στην επίθεση ενώ αυτή τη φορά τον ρόλο του Γιάριτς το είχε πάρει ο Χέρστον που με 15 πόντους είχε κάνει την μεγαλύτερη «ζημιά» στους φιλοξενούμενους. Με καλάθι του Αμερικανού το σκορ γίνεται 42-27 στο 15. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν μοναδικό τρόπο για να επιτεθούν τα πικ εν ρολ, αλλά οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έμπαιναν δυνατά σε κάθε φάση και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους «ερυθρόλευκους». Σκορ ημιχρόνου 50-36.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Ήθελαν να τρέξουν στην επίθεση για να καταφέρουν να μειώσουν την διαφορά αλλά και για να φτάσει σε κάποιους «εύκολους» πόντους αφού στο «σετ» παιχνίδι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Με κάρφωμα του Μπουρούση η διαφορά πάει στους 10, 55-45 στο 23. Ο Τζαμόν Γκόρντον έδινε πολύτιμες λύσεις στους «ερυθρόλευκους» με δικό του τρίποντο οι φιλοξενούμενοι μειώνουν ξανά στους 10, 59-49 στο 25ο λεπτό. Με τόσες δεύτερες επιθέσεις που είχε χαρίσει ο Ολυμπιακός στην Σιένα δεν μπορούσε να «ρίξει» την διαφορά, οι Ιταλοί συνεχώς έπαιρναν επιθετικά ριμπάουντ και σκόραραν με αυτόν τον τρόπο. Ένα «μεγάλο» τρίποντο από τον Σπανούλη και 3 βολές από τον Μίλος Τεόντοσιτς φέρνουν τον Ολυμπιακό μετά από πολύ ώρα να μειώνει στους 5, 63-58 στο 27ο λεπτό. Ο Χέρστον είχε «σιγήσει» με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επίθεση. Σκορ 3ης περιόδου 68-61.

Την ώρα που οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα έπρεπε να έχουν «καθαρό» μυαλό για να μειώσουν ακόμα περισσότερο εκεί ξεκινούσαν και πάλι τα λάθη που έδιναν το δικαίωμα στους Ιταλούς να σκοράρουν εύκολα. Στους 12 και πάλι η Σιένα με καλάθι του Χέρστον 77-65 στο 33ο λεπτό. Οι Πειραιώτες ότι προσπαθούσαν να κάνουν στην επίθεση το χάλαγαν στην άμυνα, ο Χέρστον και πάλι με δύο επιθετικά ριμπάουντ και ο Ζήσης με ένα καλάθι στέλνουν ξανά την διαφορά στους 12,81-69 στο 36ο λεπτό. Ο Τζαμόν Γκόρντον(16 πόντοι) ήταν αυτός που «πάλεψε» περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού. Με δέκα μπροστά οι πρωταθλητές Ιταλίας, 84-74, 1.30 πριν από το τέλος του αγώνα. Τελικό σκορ 88-76 στο «Παλαέστρα».

Δεκάλεπτα: 29-18, 50-36, 68-61, 88-76.
Σιένα (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ, Ζήσης 6, Χέρστον 25 (1), Καραρέτο, Ράκοβιτς 2, Λαβρίνοβιτς 19 (2), Καουκένας 5 (1), Μικελόρι, Γιάριτς 12 (1), Στόουνρουκ 10 (2), Μος 5 (1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 5, Σπανούλης 7 (1), Μπουρούσης 16 (1), Μαυροκεφαλίδης 5, Νίλσεν 3, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 10, Χαλπερίν 10 (2), Γκόρντον 16 (2).

Για να δείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Για να θυμηθείτε το Pre Game πατήστε ΕΔΩ.



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved