«Έκπληξη ο Παναθηναϊκός»

«Έκπληξη ο Παναθηναϊκός»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρης σχολίασε με δηλώσεις του την φετινή Ευρωλίγκα και την πορεία των ελληνικών ομάδων, δίνοντας παράλληλα τα προγνωστικά του για τους σημερινούς αγώνες…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σε συνέντευξή του στην «EraΣπορ»:

Για το μπάσκετ και το ενδιαφέρον που υπάρχει:
«Το μπάσκετ ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Το μπάσκετ έχει τρομερό ενδιαφέρον ειδικά σε αυτή τη φάση που οι ομάδες διεκδικούν την πρόκριση τους στους «4» της Ευρώπης. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε υψηλό επίπεδο και γι αυτό μεγάλες επιτυχίες δεν κάνουν εντύπωση, το να φτάσεις στους «8» στο ποδόσφαιρο θα θεωρείτο τρομερή επιτυχία. Γενικώς το άθλημα δεν έχει την προβολή που πρέπει, είμαστε υπό διωγμό. Όλος ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι στη ζωή μας και  δεν έχω την απαίτηση να είμαστε πρώτο θέμα σε όλα αθλητικά μέσα αλλά υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις που επιβάλλεται να υπάρχει προβολή».

Για το περίμενε την έκβαση της φετινής Ευρωλίγκας ειδικά στην προημιτελική φάση:
«Όχι και νομίζω κανείς , έχουμε μια  δυνατή σειρά με  8 ομάδες σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο που  μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμα και ομάδες του ΝΒΑ.  Οι έδρες δεν είναι κατά τεκμήριο σημείο αναφοράς ας μην ξεχνάμε ότι στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης έσπασαν και οι τέσσερις. Ίσως να έχουμε και άλλες εκπλήξεις, ελπίζω όχι εις βάρος ελληνικών ομάδων».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι πλέον φαβορί:
«Έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, αφού έσπασε την έδρα της Μπαρτσελόνα. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Μπαρτσελόνα έχει έμπειρο ρόστερ γεμάτο, και τώρα έχει θιγεί ο εγωισμός τους. Θέλουν να μετέχουν στο final 4 στην έδρα τους και να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και θα τα δώσουν όλα».

Για το αν του προκαλεί έκπληξη ότι ο φετινός Παναθηναϊκός κάνει τέτοια παιχνίδια:
«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, οι πέντε σερί νίκες που είχε η Μπαρτσελόνα κόντρα στους «πράσινους» μου έδειχναν ότι έχει  βρει το κουμπί του. Επίσης  φέτος η ομάδα στηρίζεται σε λιγότερους παίκτες και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε μια δύσκολη σειρά που υπάρχει και κόπωση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η απόδοση του Παναθηναϊκού. Μπατίστ και Διαμαντίδης βρήκαν την φόρμα τους στην κρισιμότερη στιγμή, ο Καλάθης είναι αποκάλυψη και σε όλους τους αγώνες ένας ακόμα παίκτης κάνει την έκπληξη και βοηθάει. Στην Βαρκελώνη ο Σάτο, στην Αθήνα ο Τσαρτσαρής». 

Για την αλλαγή διαιτητή και το σάλο που έχει ξεσπάσει:
«Οι ισπανοί είναι δυνατοί σε αυτό το κομμάτι. Νιώθουν αδικημένοι και πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός πήρε σφυρίγματα λόγω έδρας. Η ηγεσία της Ευρωλίγκα είναι ισπανική (Μπερτομέου) και έτσι έχουν επιρροή. Ο Λαμόνικα είναι ο πιο αυστηρος διαιτητής της Ευρωλίγκα και χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν επηρεάζεται από έδρες».

Για το ότι η μεγάλη διαφορά του πρώτου αγώνα με τη Σιένα, έβλαψε τον Ολυμπιακό:
«Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Δεν είναι καλή η μεγάλη διάφορα, μου φάνηκε σαν προσπάθεια γελοιοποίησης της Σιένα και δεν μου άρεσε. Όταν είναι κάποιος είναι έτοιμος να καταρρεύσει δεν τον σκοτώνεις είναι κάτι σαν fair play αυτό, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία να ξανασηκωθεί. Ο Ολυμπιακός δεν έριξε το ρυθμό σε όλο το παιχνίδι».

Για το παιχνίδι στη Σιένα:
«Απογοητεύτηκα από τον Ολυμπιακό .Έπαιζε στην τύχη στη Σιένα , χωρίς καμία τακτική και τα είκοσι  λάθη είναι η απόδειξη. Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας, φάνηκε από αποκλεισμό Μπουρούση αλλά και το γεγονός ότι ο Τεόντοσιτς τελευταία δεν δείχνει ενδιαφέρον και πάθος στο παιχνίδι του».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει την νίκη:
«Έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να το πετύχει. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο γιατί   η Τοσκάνη είναι δυνατή έδρα και η Σιένα ανέβασε την αμυντική της πίεση σε υψηλά επίπεδα στα τελευταία δυο παιχνίδια. Ο Ιβκοβιτς όμως είναι έμπειρός και ικανότατος και  μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες. Κατά την εκτίμηση μου δεν πρέπει να παίξει τόσο ελεύθερα ο Ολυμπιακός».

Για το πόσο δύσκολο είναι να πάρει μια ομάδα τρεις σερί νίκες:
«Eίναι πολύ δύσκολο,  ίσως να θεωρείται και ακατόρθωτο μερικές φορές. Δεν αποκλείεται όμως να συμβεί.  Μακάρι να συμβεί μόνο στον Παναθηναϊκό».

Για τη δημιουργία Μεσογειακής Λίγκας:
«Έχω τοποθετηθεί  για τη Μεσογειακή λίγκα και είμαι κάθετα αντίθετος. Όσο πλατειάζει το άθλημα χάνεται η ουσία. Μια τέτοια Λίγκα δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσφέρει στο φίλαθλο κοινό».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής από τον Ηλία Ζούρο:
«Είμαι πολύ χαρούμενος, εκτιμώ τον Ηλία σαν προπονητή και σαν άνθρωπο. Χαίρομαι που ανατέθηκε σε Έλληνα προπονητή γιατί όλες οι μεγάλες επιτυχίες έχουν γίνει με Έλληνες προπονητές στον πάγκο».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved