«Τους βάζει δύσκολα»

«Τους βάζει δύσκολα»

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα και τόνισε ότι οι «πράσινοι» έχουν… βάλει δύσκολα στους Καταλανούς ενώ αναφέρθηκε και στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Σιένα.

Ο τεχνικός της Μπιλμπάο μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε ότι το πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει βγει σχεδόν στο έπακρο, ενώ υποστήριξε πως στο «Τριφύλλι» δεν πρέπει να ξεγράψει κανείς την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ καθώς έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα δεδομένα.

«Η αλήθεια πάει μαζί με τα δεδομένα. Όταν συζητάμε για μια χρονιά και φτάνουμε σε μια τέτοια σειρά, πάμε με τα δεδομένα που έχουμε. Όχι μόνο με τα αποτελέσματα, αλλά και με την εικόνα που έχει μια ομάδα. Όλα αυτά λοιπόν έδιναν προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια ευκαιρία να μην την αντιμετωπίσει και στη συνέχεια αμφέβαλαν πολλοί για το κατά πόσο μπορεί απέναντι της», ήταν τα πρώτα λόγια του Φώτη Κατσικάρη.

Όσο για το πώς κατάφερε να ανταπεξέλθει ο Παναθηναϊκός, ο Έλληνας κόουτς, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ μεγάλο προπονητή. Έχει μια βάση παικτών με μπαρουτοκαπνισμένους αθλητές σε αυτές τις καταστάσεις. Κατάφερε να φέρει την Μπαρτσελόνα σε μια πολύ δύσκολη θέση και να έχει το ματς μπολ. Η Μπαρτσελόνα αν χάσει τελείωσε και θα γίνει το final four στη Βαρκελώνη».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για μένα θα είναι η μεγαλύτερη του επιτυχία στην Euroleague σε δρόμο προς Final Four. Έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και έφερε σε δύσκολη θέση την Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει φυσικά να την ξεγράψει κανείς, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση».

Για την τακτική του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα έχει σχέση ο προπονητής, ότι είναι ο ίδιος προπονητής πολλά χρόνια με τη βάση αυτών των παικτών. Έχουνε πάρει τίτλους μαζί, είχαν άσχημες ήττες μαζί και τις έχουν ξεπεράσει. Είναι πάντα έτοιμοι σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μπορεί να βρεθεί μπροστά τους. Ήταν ένα κίνητρο παραπάνω, μια πρόκληση. Ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ καλός προπονητής και του αρέσουν πολύ οι προκλήσεις. Είχε αβαντάζ σε αυτή τη σειρά, ψυχολογικό. Ήταν τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης με εις βάρος του πιθανότητες. Του έδωσε αυτό τη δυνατότητα να ασχοληθεί πολύ με την Μπαρτσελόνα, έκανε ένα πλάνο που σχεδόν του βγήκε τέλεια, χτύπησε αμυντικά και έχει φέρει τη σειρά εκεί που τη θέλει. Όταν μιλάμε για παίκτες νικητές, δε σταματάει το κίνητρο, μόνο όταν σταματάνε να παίζουν ή όταν θέλουν αυτοί να φύγουν από αυτό το επίπεδο. Μιλάμε για παίκτες που έχουν κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους. Ξέρουν τα σημεία της προετοιμασίας που είναι σημαντικά, τη διαχείριση της πίεσης και του άγχους και ίσως αυτά τα στοιχεία κρίνουν τη σειρά».

Στη συνέχεια, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε και για την ήττα του Ολυμπιακού στο «Παλαέστρα» που τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση για την υπόθεση πρόκριση στο Final Four. Ο κόουτς της Μπιλμπάο τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καλά και το πρόβλημα εντοπίζεται στην σκληρή άμυνα της Σιένα.

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι του Ολυμπιακού εχθές, δεν το περιμέναμε με βάση την ποιότητα των γκαρντ του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη σκληρή άμυνα της Σιένα, έγιναν λάθη δε λειτούργησαν καλά τα γκαρντ του Ολυμπιακού και δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις. Η Σιένα είναι σκληρή ομάδα, θα βασιστεί στη δύναμη, δεν υπάρχει ταλέντο», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια δήλωσε πως ο Ολυμπιακός…: «έχει Έχει πιθανότητες να κερδίσει το αυριανό παιχνίδι, ήταν έναν κακό παιχνίδι το χθεσινό. Υπάρχουν παίκτες με τεράστια εμπειρία ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς και θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού».

Για τις αντιδράσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς στη σειρά με τους Ιταλούς, ανέφερε: «Βλέποντας το τρίτο παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά που ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι, ο Ίβκοβιτς θα άρχισε να σκέφτεται στο μυαλό του το τι θα διορθώσει για το τέταρτο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι όσα δε λειτούργησαν εχθές, θα τα διορθώσει και θα επιμείνει για να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι. Έχει τεράστια εμπειρία και το πλάνο του θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένο».

Ο Φώτης Κατσικάρης είπε ακόμα πως «Χαίρομαι για τον Νίκο Ζήση που πάει πολύ καλά. Είναι ένας παίκτης που από μικρή ηλικία ήξερε να παίρνει τις ευθύνες και να κατευθύνει την ομάδα».

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην καλή ατμόσφαιρα που επικράτησε την Τρίτη (29/03) στο ΟΑΚΑ, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού «έσπρωξαν» την ομάδα προς τη νίκη «χωρίς ακρότητες και ασχήμιες που γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved