«Σαν τελικοί ΝΒΑ»

«Σαν τελικοί ΝΒΑ»

Σε πέντε σημεία, τα οποία θεωρεί «κλειδί» για τη νίκη, στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει την Μπαρτσελόνα και να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα; «Να μπούμε στο γήπεδο χωρίς συναισθηματισμούς, με αφοσίωση στο πλάνο, προσπαθώντας όλοι οι παίκτες ανεξαιρέτως, να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ και να μην κάνουμε πολλά λάθη», εξήγησε.

Σε ερώτηση ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης, απάντησε: «Είμαστε στο 2-1, δεν μπορώ να δώσω ποσοστό. Χρειάζονται τρεις νίκες. Εμείς το παιχνίδι της Πέμπτης (31/03) το αντιμετωπίζουμε ως τελικό, όπως και όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να μείνουμε εκτός συναισθηματισμών, να παίξουμε με λογική, βάσει του πλάνου μας, με αλληλοβοήθειες. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη να δώσει ακόμα ένα κρίσιμο ματς. Πρέπει και οι δώδεκα να είναι σε εγρήγορση, δεν περισσεύει κανείς».

Αναφορικά με το ποιο ματς, από τα τρία που προηγήθηκαν, θεωρεί καλύτερο: «Και τα τρία, δεν ξεχωρίζω κάποιο. Το βασικό είναι πως στα δύο παιχνίδια που κερδίσαμε εμείς, η Μπαρτσελόνα έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα. Με την επιλογή της δικής μας άμυνας σουτάρει περισσότερα τρίποντα σε σχέση με άλλους αγώνες της. Γύρισε το ματς, ίσως εάν ήταν άλλη ομάδα δεν θα είχε αντέξει. Είχε χθες (29/03) 8/16 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, πρόκειται για πολύ καλό ποσοστό. Ρισκάρουμε αφήνοντας ελεύθερους κάποιους παίκτες της, αλλά είναι επιλογή μας. Στο πρώτο ματς τους εκπλήξαμε, πλέον όχι».

Αναφορικά με το «κλειδί» της επιτυχίας κι αν είναι οι εμφανίσεις του Διαμαντίδη, η άμυνα του Καλάθη πάνω στον Ναβάρο ή ότι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να τρέξει: «Είναι όλα αυτά μαζί κι άλλα τόσα. Έχει να κάνει με την πολύ καλή ομάδα που διαθέτουμε. Εμείς γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας και πιστεύουμε στον εαυτό μας. Οι περισσότεροι θεωρούσαν την Μπαρτσελόνα φαβορί. Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα, έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ, είχε το πλεονέκτημα της έδρας, είναι η κάτοχος του τίτλου και το Φάιναλ Φορ γίνεται εκεί. Κι εμείς όμως έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου και καταφέραμε να βγάλουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Η δουλειά μας, βέβαια, δεν έχει τελειώσει, τελειώνει την Πέμπτη (31/03)».

Αναφορικά με το εάν το αυριανό (31/03) ματς θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα: «Δεν θα έλεγα “όχι” να είναι το ίδιο και να κερδίσουμε εμείς. Το σημαντικότερο είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αλλά και να μην ξεφύγουμε πάνω από τα 15 λάθη».

Αναφορικά με το εάν θα άλλαζαν κάτι στον αρχικό σχεδιασμό: «Νομίζω πως η απάντηση είναι δεδομένη. Σεβόμαστε τις απόψεις όλων, αλλά ορθώς τις αποφάσεις τις παίρνει ένας, ο στρατηγός, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, έχουμε αποδείξει πως το σύστημα λειτουργεί σωστά».

Αναφορικά με το εάν έχουμε να περιμένουμε κάποια νέα έκπληξη: «Σε μια σειρά όπως είναι αυτή δεν υπάρχει θέμα έκπληξης, έχει παρέλθει. Οι διαφορές είναι μικρές. Οι Ισπανοί είναι λογικό που ξεκούρασαν τον Ναβάρο, όπως και η άμυνα ζώνης που έπαιξαν. Είχαμε κάποιες κακές επιλογές στο παιχνίδι μας, όμως καταφέραμε να ισορροπήσουμε και να διορθωθούμε. Το ότι θα φανούν λεπτομέρειες και από τις δύο πλευρές, βλέποντας το βίντεο, είναι σίγουρο».

Είναι στόχος του Παναθηναϊκού ο τίτλος; «Σιγά σιγά, παιδιά! Ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης (31/03). Τα παιχνίδια είναι κλειστά. Αυτοί οι αγώνες θα μπορούσα να είναι μια σειρά τελικών όπως είναι στο ΝΒΑ. Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved