Τον πάει Βαρκελώνη...

Τον πάει Βαρκελώνη...

Ένας συγκλονιστικός Δημήτρης Διαμαντίδης οδηγεί τον Παναθηναϊκό εκ του ασφαλούς στο προβάδισμα επί της Μπαρτσελόνα και πιο κοντά στο Final Four.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από το πρώτο ματς της σειράς στη Βαρκελώνη, φρόντισε να δείξει στον Ναβάρο και την παρέα του ότι είναι αρκετός. Σε πείσμα όσων επέμεναν ότι η περιφέρεια των «πράσινων» έχει αποδυναμωθεί, ότι ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος μετά την αποχώρηση Σπανούλη και ότι δεν είναι δυνατόν να παίζει 35 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Palau Blaugrana», ήταν η καλύτερη απάντηση. Με 36 λεπτά συμμετοχής και 26 πόντους μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, έχοντας αντιμετωπίσει στη διάρκεια του παιχνιδιού κατά σειρά τους Ρούμπιο, Ναβάρο, Σάδα και Λάκοβιτς, έδωσε το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει. Ασχέτως αν οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο νήμα και με τρόπο που τους επιτρέπει να «φωνάζουν» για την αντιμετώπιση που είχαν από τη διαιτησία.

Δεν είναι όμως μόνο οι πόντοι που κάνουν το Διαμαντίδη να ξεχωρίζει σε αυτή τη σειρά. Εκτός του ότι ο Καστοριανός γκαρντ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς γκαρντ στην Ευρώπη, η φυσιογνωμία του Διαμαντίδη στα παιχνίδια με τους Καταλανούς είναι ηγετική. Ο ρόλος του αρχηγού έχει πλέον βρει σωστή εφαρμογή από τον «πράσινο» άσο.

Οι αμυντικές ικανότητες του Διαμαντίδη είναι γνωστές, αλλά το έξτρα πάθος και το κίνητρο που έχουν όλοι οι «πράσινοι» έρχεται πολλές φορές από τις προτροπές του «πράσινου» αρχηγού. Όπως στη δεύτερη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη, που σε 35 λεπτά παιχνιδιού ο Διαμαντίδης είχε 17 πόντους με 50% στα τρίποντα και 5 ασίστ, κάνοντας άλλη μια μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στην πολυδιαφημισμένη περιφέρεια της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Όσο για το χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η ψυχραιμία ήταν το «όπλο» που έπρεπε να βγάλει από τη φαρέτρα του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού για να υπερνικήσει για δεύτερη φορά τα αντίπαλα γκαρντ και συνολικά την Μπαρτσελόνα. Με την ευστοχία του στα κρίσιμα σημεία από τη γραμμή των βολών, αλλά και ένα εντυπωσιακό εκτός ισορροπίας σουτ που βρήκε το στόχο, κράτησε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού ως το φινάλε, φέρνοντας το «τριφύλλι» πιο κοντά στο Final Four.

Σε 33 λεπτά παιχνιδιού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 18 πόντους, με 11/14 βολές και 7 ασίστ. Το καλύτερο βέβαια για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς έχουν ενεργοποιηθεί και τα άλλα «βαριά χαρτιά» του. Οι Νίκολας, Σάτο, Φώτσης, Μπατίστ, Τσαρτσαρής έχουν δώσει τις λύσεις, ενώ η «έκπληξη» των playoff είναι οι εμφανίσεις του Νικ Καλάθη!

Ωστόσο, ο καταλύτης είναι ο «3D», ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, δεν το λένε μόνο τα νούμερα, αλλά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Μιλάμε για τον αρχηγό μας, τον καλύτερο παίκτη μας, τον ηγέτη μας. Δεν ξέρω αν εμπιστεύομαι άλλον όπως αυτόν», απόσπασμα από παλαιότερη δήλωση του «Ζοτς», μετά μάλιστα από ήττα της ομάδας.

Τέλος, για τα νούμερα που αναφέραμε, ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα τρία παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί συνολικά 104'19'', πετυχαίνοντας 61 πόντους. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σουτάρει με 36.8% στα δίποντα, 47.1% στα τρίποντα και 82.1% στις βολές. Στη σειρά με τους Καταλανούς ο γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδας έχει συλλέξει 9 ριμπάουντ, έχει μοιράσει 14 ασίστ, έκλεψε πέντε φορές την μπάλα, ενώ έχει κάνει 15 λάθη συνολικά, έχοντας στο ενεργητικό του κι ένα κόψιμο.



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved