Ολυμπιακός: Όνειρο ήταν και πάει… (photos)

Ολυμπιακός: Όνειρο ήταν και πάει… (photos)

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid» και αποκλείστηκε από το Final Four του Μιλάνο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισαν την ήττα με 83-67 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον πέμπτο και τελευταίο προημιτελικό αγώνα των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας, και θα παραδώσουν ύστερα από δύο χρόνια το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης. Τα κενά στην άμυνα και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στοίχισαν στους Πειραιώτες, που δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς. Εκπληκτικός ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, με 20 πόντους, τέσσερις ασίστ και τρία ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 19 πόντους αλλά 7/16 σουτ εντός παιδιάς, εφτά ασίστ και άλλα τόσα λάθη. Στους 15 πόντους «σταμάτησε» ο Ματ Λοτζέσκι, συν έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Δεν αγωνίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου, παρότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον 48άχρονο τεχνικό.

Με το Σέρχιο Γιουλ να ξεκινάει ορεξάτος και να παίρνει την ομάδα του από το… χέρι η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με 18-12 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ συμπληρώνοντας σερί 10-0 ξέφυγε στο 23-12 στο 12’. Κάπου εκεί, όμως, πήρε… μπροστά ο Βασίλης Σπανούλης και συνεπικουρούμενος από τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και το Ματ Λοτζέσκι έκλεισε την ψαλίδα στο 25-19. Ωστόσο, ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν άργησε να βρει ρυθμό κι άνοιξε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (33-23 στο 16’). Ο αρχηγός των Πειραιωτών, όμως, ήταν και πάλι εκεί, για το 40-34 του ημιχρόνου που βρήκε αμφότερες τις ομάδες με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα και διπλάσια λάθη από τους αντιπάλους τους.

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, που είδε τη «βασίλισσα» να ανεβάζει «στροφές», να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, ξεφεύγοντας έτσι με 52-41 στο 26’. Τα διαδοχικά τρίποντα του Μπρεντ Πέτγουεϊ έδωσαν ελπίδα στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα (56-49), αλλά μέχρι εκεί. Η τρίτη περίοδος έληξε στο 59-52, με τους πρωταθλητές Ευρώπης όμως να μη δείχνουν ικανοί να κάνουν την ανατροπή. Η Ρεάλ Μαδρίτης επέβαλε την κυριαρχία της στο τελευταίο δεκάλεπτο και με το Φελίπε Ρέγες να εκτελεί από τη γραμμή των βολών «κλείδωσε» επί της ουσίας από πολύ νωρίς τη νίκη (68-55 στο 33’). Εξάλλου, η ελληνική ομάδα έχασε σωρεία ριμπάουντ, ήταν νευρική στην επίθεση και άστοχη ακόμα και στις βολές (10/17 αντί 20/22 των Ισπανών). Απόλυτα λογικά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έφθασαν στο θρίαμβο και θα αντιμετωπίσουν, τώρα, στα ημιτελικά την Μπαρτσελόνα. Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 79-66, 83-69.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 15 (1), Ρέγες 15, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 8 (2), Ντάρντεν 6, Γιουλ 20 (4), Μπουρούσης 8 (5ρ.), Σλότερ 1 Μέχρι.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκα): Πέτγουεϊ 9 (3), Ντάνστον 4, Σπανούλης 19 (2), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 15 (3).

Διαβάστε ακόμα...

Ολυμπιακός: Πανέτοιμος για την πρόκριση
Ρεάλ Μαδρίτης: Έτοιμες να μαγέψουν ξανά (videos+photos)
Ολυμπιακός: «Ζεσταίνεται» στη Μαδρίτη (photos)
Ρεάλ Μαδρίτης: Όλα έτοιμα στο «Palacio de Deportes» (photos)

Θυμηθείτε μέσα από το live του Onsports την εξέλιξη του «τελικού» στη Μαδρίτη…

{coveritlive}a1fc5438d2{/coveritlive}



Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved