Γκιστ: «Do or die στη Μόσχα»

Γκιστ: «Do or die στη Μόσχα»

Με το ψυχολογικό αβαντάζ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στον πέμπτο προημιτελικό, με τον Τζέιμς Γκιστ να τονίζει πως οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν το ματς ως τελικό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε στην εφημερίδα «SportDay» πως ο Παναθηναϊκός έφερε τη σειρά στα μέτρα του και πλέον πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη στη Μόσχα και την πρόκριση στο Final 4 στο Μιλάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκιστ:  

Για την επιστροφή από το 2-0: «Είμαστε ζωντανοί! Φέραμε στα μέτρα μας την σειρά κόντρα σε μια πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα. Δεν επιτρέψαμε στον εαυτό μας, στη φανέλα που φοράμε, να χάσουμε στο σπίτι μας. Είναι μια μεγάλη σειρά γεμάτη ανατροπές. Όταν φτάσαμε στο 0-2, είπαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ισοφαρίσουμε τη σειρά γιατί μας αδικούσε. Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Πολεμήσαμε γι' αυτό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά υπήρχε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζαμε ότι η ΤΣΣΚΑ θα ήταν ακόμα πιο δυνατή γιατί δεν ήθελε να πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Υπήρχε άγχος μέχρι το φινάλε, ειδικά από την πλευρά μας γιατί δεν υπήρχε αύριο, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για το καθοριστικό τρίποντο του Φώτση στο προχθεσινό ματς: «Ο Αντώνης έβαλε μεγάλο τρίποντο (σ.σ.: ισοφάρισε σε 71-71 στο 44.20) και έδωσε το έναυσμα ώστε να νικήσουμε στην παράταση. Άλλωστε η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Υποκλίνομαι. Τι να πω. Πάντα βοηθούν, μας σπρώχνουν στη νίκη, προσφέρουν ενέργεια και στήριξη όταν έχουμε νεκρά διαστήματα».

Για τον σημερινό «τελικό»: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ της κατάστασης που ζούμε μετά από αυτές τις δύο νίκες, αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί, να παραμείνουμε ταπεινοί και με καθαρό μυαλό να κάνουμε τη δουλειά που έχει απομείνει. Και οι δύο ομάδες θα έχουν την πίεση. Είναι το πέμπτο παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλο! Πέρυσι φτάσαμε στην ίδια κατάσταση και χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση. Πρέπει να παρουσιαστούμε με το ίδιο μαχητικό πνεύμα που διακατέχει την ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ξέρουμε όμως καλά μέσα μας ότι σε τέτοια παιχνίδια μιλάνε η ψυχή και η καρδιά. Αν πολεμήσουμε και έχουμε ως οδηγό τις εμφανίσεις μας στο ΟΑΚΑ, δυνατοί και ενωμένοι, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε και να πάμε εμείς στο φάιναλ φορ. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Είναι τελικός, είναι do or die, οπότε αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Χρειάζεται να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι γιατί και η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα και θα θέλει να αντιδράσει όπως κάναμε και εμείς».

Για το αν η πρόκριση θα κριθεί σε άμυνα ή επίθεση: «Χρειαζόμαστε και τα δύο, αλλά πρώτα από όλα είναι η άμυνα. Αυτή δίνει ασφάλεια. Είναι η βάση και βοηθάει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να μπουν μεγάλα σουτ».

Για τη φόρμα του: «Επέστρεψα δυνατός από τον τραυματισμό μου και κυρίως τώρα που είναι τα μεγάλα παιχνίδια. Τώρα που κρίνονται οι στόχοι διότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία».

Για την κούραση: «Θα πρέπει να έχουμε ενέργεια. Είναι τελικός και αυτό είναι κίνητρο. Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά ποια κούραση να σκεφτούμε; Την ξεχνάμε προς το παρόν γιατί όλη τη χρονιά δουλεύουμε και παλεύουμε γι' αυτά τα παιχνίδια που δίνουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία και με τη νοοτροπία του νικητή να πολεμήσουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και το τονίζω, σκεφτόμαστε φυσικά μόνο αυτό το ματς και όχι το Μιλάνο».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved