Παναθηναϊκός: «Ναυάγιο» στην Μόσχα (photos)

Παναθηναϊκός: «Ναυάγιο» στην Μόσχα (photos)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία κάκιστη εμφάνιση στην Μόσχα, ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 77-51 και πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα με τους Ρώσους να είναι στο 2-0

Με την αποψινή του εμφάνιση στην Μόσχα ο Παναθηναϊκός απλά αδίκησε τον εαυτό του και την όλη προσπάθεια που έχει καταβάλει. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μια κάκιστη εμφάνιση στον δεύτερο προημιτελικό στην Μόσχα, ηττήθηκαν με 77-51 και πλέον είναι στο 2-0 με την πλάτη στον τοίχο. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, καθώς την Δευτέρα του Πάσχα οι «πράσινοι» είναι… καταδικασμένοι για να κάνουν το 2-1 και να συνεχίζουν να διεκδικούν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στοFinal-4 του Μιλάνο.

Με τον καλύτερο τρόπο πάτησε παρκέ η ομάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δεύτερου προημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ, με τους «πράσινους» να μπαίνουν στο ματς με την… φόρα της πρώτης αναμέτρησης. Η ατυχία όμως «χτύπησε» νωρίς την πόρτα του «τριφυλλιού» αφού μετά το 0-2 του Ματσιούλις μπροστά στον Κριάπα, οι Ρώσοι αδιαφόρησαν για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη και εκτέλεσαν επίθεση εναντίον τεσσάρων παικτών με τον Ουίμς να κάνει το 3-2 ξεμαρκάριστος. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέρασε στο πάγκο, με τον Ούκιτς να αναλαμβάνει να οργανώσει και να εκτελέσει. Και να τα πηγαίνει περίφημα. Στο 4’ ο Αντώνης Φώτσης με σουτ τριών πόντων έκανε το7-10, ενώ ο Κροάτης γκαρντ με πολύ ωραία προσπάθεια «έγραψε» το 9-12. Λίγο αργότερα έγινε η φάση που στιγμάτισε το πρώτο δεκάλεπτο. Πρώτα ο Κάρι και καπάκι ο Φώτσης έχασαν λει απ μόνοι τους στον αιφνιδιασμό και αντί να γίνει το 9-14 ο Κρστιτς έκανε το 11-12 δίνοντας και την ανάλογη ψυχολογία στην ομ’άδα του. Ο Ούκιτς όμως ήταν εξαιρετικός και με ένα ακόμα τρίποντο, προβλημάτισε ακόμα περισσότερο τους Ρώσους, 11-15, με τον Παναθηναϊκό όμως να συνεχίζει να χάνει τα… άχαστα. Ένα ακόμα χαμένο λει απ, από τον Ματσιούλις αυτήν την φορά και αντί για 13-17 ο Χάινς κάνει το 15-15 στο 8’, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 21-19.

Τραγικός Παναθηναϊκός

Σε… τραγωδία εξελίχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο για την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να… κατεβάζουν ρολά σε άμυνα και επίθεση, δίχως να μπορεί να βρει λύση. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ «τρέχοντας» σερί 14-0 και αφήνοντας παράλληλα τους «πράσινους» άποντους για 6:30 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο οι παίκτες του Μεσίνα είχαν διαμορφώσει το σκορ σε 35-19 με καλάθι του Βοροντσέβιτς, με τον Κάρι να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι της ΤΣΣΚΑ, μετά από περισσότερο από 7 λεπτά «αφλογιστίας». Ο Ούκιτς ήταν ο μόνος που συνέχιζε να βάζει δύσκολα (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος) στους αντιπάλους του με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 39-25, με την Ελληνική ομάδα να σκοράρει σε 10 λεπτά μόλις 6 πόντους.

Εντυπωσιακός στην άμυνα, με το σταγονόμετρο στην επίθεση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο. Κατά το.. ήμισυ. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση από την άμυνά τους, αλλά στην επίθεση τα πράγματα συνέχιζαν να είναι… τραγικά. Με πολύ σκληρή άμυνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ για πέντε ολόκληρα λεπτά, αλλά την ίδια ώρα στην επίθεση οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη σκόραραν μόλις… 3 πόντους. Το σκορ, λοιπόν, στο 25’ ήταν στο 41-28, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με φοβερό φόλοου να μειώνει στους 11 πόντους, 41-30. Όσο το δεκάλεπτο έφτανε στο τέλος του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ροκανίσει την διαφορά. Ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε να δώσει λύσεις, είτε από μέση απόσταση, είτε από τον αιφνιδιασμό, ενώ ένα τρίποντο του Μάικ Μπράμος και ένα ζευγάρι εύστοχων βολών από τον Ζακ Ράιτ διαμόρφωσαν το 50-39.
Από τις πρώτες φάσεις της τελευταίας περιόδου ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός, παρά την τεράστια προσπάθεια στην άμυνα, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Η ΤΣΣΚΑ στο 32’ ξέφυγε με 55-40, ενώ η διαφορά λίγο αργότερα πήγε και στους 16, 57-41, με καλάθι του Ουίμς. Η διαφορά πέρασε και το φράγμα των 20 πόντων, 64-43, από τον Σόνι Ουίμς με τους «πράσινους» να έχουν πάρα πολύ κακές επιλογές στην επίθεση. Η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο με τους Μοσχοβίτες να τα βάζουν όλα και να επικρατούν με 77-51.

Δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 12, Φριτζόν 7, Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κρστιτς 10, Ουίμς 23, Ζοζουλίν, Βοροντσέβιτς 9, Σουκόβτσοφ, Καούν 2, Κριάπα 4, Χάινς 4

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3, Ούκιτς 15, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης , Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports:

{coveritlive}0b2f91c63f{/coveritlive}



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved