Μονάχα ΠΑΟ εσύ!

Μονάχα ΠΑΟ εσύ!

Δείχνοντας για άλλη μία φορά ψυχή και καρδιά πρωταθλητή, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 76-74 και έκανε το 2-1.

Πλέον οι «πράσινοι» χρειάζονται τη νίκη την προσεχή Πέμπτη (31/3) και πάλι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπάρτσα για να πάρουν την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο παιχνίδι της Βαρκελώνης ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Νικ Καλάθη να τρέχει πολύ καλά στο ανοικτό γήπεδο προηγήθηκαν με 11-4 μέσα σε πανζουρλισμό. Η Μπαρτσελόνα διατήρησε την ψυχραιμία της και σιγά – σιγά στηριζόμενη στις καλές της άμυνες «ροκάνισε» τη διαφορά για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με διαφορά τριών πόντων (16-13).

Στο 13’ οι «μπλαουγκράνα» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα (17-16) χάρη σε σουτ δύο πόντων του Μόρις, ενώ διεύρυναν τη διαφορά μέχρι το +3 (19-16) έχοντας πραγματοποιήσει ένα σερί 9-0. Με όπλο του ξανά την άμυνα, το «τριφύλλι» πέρασε μπροστά και μάλιστα η διαφορά ήταν στους επτά πόντους (33-26) λίγο πριν ο Λάκοβιτς μειώσει στο 33-29 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα άλλαξε τρόπο παιχνιδιού. Οι προσπάθειες για διείσδυση έδωσαν τη θέση τους στα μακρινά σουτ τριών πόντων. Αυτή η τακτική είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε κάτι που δεν συνηθίζει, ευστόχησε σε τρία σουτ τριών πόντων, ενώ ένα σκόραρε και ο Άντερσον. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, κατόρθωσαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους και μάλιστα να το διευρύνουν ακόμα και στους επτά πόντους, με τρίποντο του Σάτο (55-48). Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 55-49 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην τελευταία περίοδο οι Καταλανοί συνέχισαν το ίδιο «βιολί» όμως ο Παναθηναϊκός είχε ξανά τις απαντήσεις όταν έπρεπε. Οι Ρούμπιο και Λάκοβιτς «πυροβολούσαν» από την περιφέρεια, όμως ο Νίκολας και ο Μπατίστ έδιναν λύσεις με αποτέλεσμα ένα λεπτό πριν το τέλος το σκορ να είναι 72-69 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Άντερσον, ισάριθμες του Διαμαντίδη και ένα λέι απ του Αμερικανού. Ο Διαμαντίδης με δύο νέες βολές έκανε το 76-74 για να γραφτεί το τελικό σκορ με μία βολή του Λάκοβιτς ο οποίος αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, όμως δεν κατάφερε τίποτα.

Δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Φώτσης 10 (2), Σάτο 6 (2), Νίκολας 13 (1), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 18 (1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 16 (4), Λάκοβιτς 13 (3), Ναβάρο 9, Πέροβιτς, Βάσκεθ 6, Ινγκλές 2, Εντόνγκ 3, Μόρις 10 (2), Λόρμπεκ 1, Άντερσον 12 (2), Γκριμάου 2.

Ζήστε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pre game πατώντας ΕΔΩ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved