Ολυμπιακός: Χάθηκε και η δεύτερη ευκαιρία (photos)

Ολυμπιακός: Χάθηκε και η δεύτερη ευκαιρία (photos)

Ούτε τώρα ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από την Ισπανία, γνωρίζοντας και νέα ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 82-77.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας, καθώς υπολείπονται με 2-0 και χρειάζονται τρεις νίκες στις επόμενες αναμετρήσεις (δύο στο ΣΕΦ και η τελευταία και πάλι στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid») για να εξασφαλίσουν εκείνοι την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνο. Με 11/21 τρίποντα και το Γιάννη Μπουρούση να «σταματάει» στους 19 πόντους, έχοντας ακόμα δέκα ριμπάουντ και μία ασίστ, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο απέχουν πλέον μόλις μία νίκη από τα ημιτελικά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σήμερα (17/04) για την ανατροπή, μείωσαν σε 79-75 με τους Βασίλη Σπανούλη και Ματ Λοτζέσκι, ένα λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά η «βασίλισσα» αποδείχθηκε πολύ σοβαρή για να χάσει ένα ματς που έδειχνε εξ αρχής «δικό» της. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από νωρίς την κυριαρχία τους και έκαναν το παιχνίδι τους, που σε καμία περίπτωση δεν βόλευε τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά πλήρωσε την αστοχία του. Είχε 8/21 τρίποντα και το απογοητευτικό 15/27 στις βολές, ενώ υπέπεσε σε περισσότερα λάθη από την αντίπαλό του. Ο αρχηγός του είχε μεν 18 πόντους, αλλά με 5/12 σουτ εντός παιδιάς, πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και τέσσερα λάθη. Ο Λοτζέσκι συνείσφερε 13 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ, 12 πόντους με εννέα ριμπάουντ είχε ο Μπράιαν Ντάνστον. Πέραν του Μπουρούση, ο Ρούντι Φερνάντεθ σκόραρε 15 πόντους κι είχε επίσης έξι ριμπάουντ και τρία κλεψίματα για τους νικητές.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν να χάνουν με 30-23 στο φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς παρά την καλή παρουσία τους είδαν τους Ισπανούς να ευστοχούν σε 5/8 τρίποντα. Το ρεσιτάλ της Ρεάλ Μαδρίτης από τα 6,75μ. συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με «δολοφόνο» ακόμα και το Φελίπε Ρέγες, ο οποίος με 2/2 τρίποντα με το... καλημέρα βοήθησε την ομάδα του να εκτοξεύσει τη διαφορά στους +14 (38-24 στο 13’). Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι ο 48άχρονος παρέταξε τη δεύτερη πεντάδα (Λοτζέσκι, Σλούκας, Κόλινς, Πέτγουεϊ και Σερμαντίνι) με την άμυνα να έχει περιοριστεί στα... μάτια (μάλιστα κανείς δεν έκανε φάουλ για να κόψει το ρυθμό των Ισπανών!), ο Ολυμπιακός έμεινε στο παιχνίδι. Σε αυτό συνέβαλε η είσοδος του Μάρντι Κόλινς, ο οποίος μπήκε με αποστολή να εκνευρίσει το Φερνάντεθ, ενώ βοήθησε και επιθετικά, όπως και η άνοδος των Σλούκα, Πέτγουεϊ και Λοτζέσκι. Οι «ερυθρόλευκοι», που μέτρησαν 4/5 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, κράτησαν σε όλο το δεκάλεπτο τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -9 (53-44).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πάλεψε για την υπέρβαση, μείωσε με δύο διαδοχικά τρίποντα του Σπανούλη σε 55-52, αλλά η αστοχία του κυρίως στις βολές τού στοίχισε και πάλι... Οι Ισπανοί «απάντησαν» με σερί 8-0 και ξέφυγαν με +11 (63-52 στο 25’). Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να δέσουν την άμυνά τους, έκαναν τα φάουλ που έπρεπε για να θέσπυν τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός ρυθμού, αλλά προδόθηκε από τρίποντα και βολές (0/09 και 8/18, αντίστοιχα). Λογικά, λοιπόν, η διαφορά παρέμεινε σε επίπεδα ασφαλείας, 77-66 στο 36’. Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες δεν παρέδωσαν τα όπλα. Με το Σλούκα να μοιράζει εύκολα καλάθια, τον Πέτγουεϊ να ευστοχεί από την περιφέρεια και το Λοτζέσκι να βοηθάει το Σπανούλη έτρεξαμ επιμέρους 9-2, μειώνοντας σε 79-75. Στα 32’’ για το φινάλε, όμως, ο Ντάνστον αστόχησε σε καθοριστικό λέι απ και ο Μπουρούσης από τη γραμμή των βολών «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2), Μπουρούσης 19 (1), Σλότερ 2, Μέχρι.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18 (3), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3 (1), Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό, στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid», μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}2e668919bd{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved