Την Πέμπτη ο «τελικός»

Την Πέμπτη ο «τελικός»

ΣΙΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν η αναμενόμενη στον 3ο αγώνας της σειράς με την Σιένα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με σκορ 81-72 και πλέον η νίκη στον αγώνα της Πέμπτης αποτελεί μονόδρομο.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αιφνιδιαστεί, από την αρχή του ματς με δυνατή άμυνα προσπαθούσε να ελέγξει αυτός το ρυθμό. Χαμηλό το σκορ στα πρώτα λεπτά με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 3, 7-4 στο 4ο λεπτό. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε ξεκινήσει πολύ καλά την αναμέτρηση(αρκετά λάθη στη συνέχεια) και με 2 εύστοχα τρίποντα έδινε πολύτιμες λύσεις στους φιλοξενούμενους.  Τον πρώτο λόγο στον αγώνα τον είχαν οι άμυνες, το παιχνίδι ήταν «κλειστό» με τους Ιταλούς να περνάνε μπροστά(11-10) στο 6ο λεπτό με καλάθι του Ζήση. Ο Μος για τους γηπεδούχους ήταν αυτός που είχε κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στους γηπεδούχους με 7 πόντους στα πρώτα λεπτά, ενώ ο Μάρκο Γιάριτς λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο αγώνα με 7 προσωπικούς πόντους έζωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 21-14 που ήταν και το σκορ του 1ου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την άμυνα ζώνης των Ιταλών και για αυτό έψαχναν τον τρόπο για να μπορέσουν να τρέξουν στην επίθεση και να βγάλουν κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα άκουγε στο όνομα Μάρκο Γιάριτς που με 11 σερί πόντους πλέον «κρατούσε» μπροστά τη Σιένα, 25-22 στο 14. Κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση που είχαν ως αποτέλεσμα τα λάθη δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο σκορ. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με δύο βολές μειώνει και πάλι στους 3, 27-24 στο 15ο λεπτό. Με 4 πόντους του Νεστέροβιτς και ένα τρίποντο του Χαλπερίν οι κυπελλούχοι Ελλάδας ισοφαρίζουν στο 18ο λεπτό, 31-31. Δυνατές μονομαχίες σε ένα ματς που όπως όλα έδειχναν θα ήταν για γερά νεύρα. Χέρι χέρι οι δύο ομάδες 35-35, 1 λεπτό πριν πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο. Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ από πλευράς Ολυμπιακού είχαν παίξει και αυτά σημαντικό ρόλο. Με καλάθι του Καουκένας οι γηπεδούχοι τελείωσαν τη 2η περίοδο μπροστά με 2 πόντους, 39-37.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με 3 γκαρντ, Παπαλουκά, Σπανούλη και Τεόντοσιτς. Το ματς είχε γίνει αρκετά δυνατό με τις προσωπικές μονομαχίες να είναι πλέον αρκετά σκληρές. Δύο τρίποντα από τους Λαβρίνοβιτς και Καουκένας έδωσαν «αέρα» 7 πόντων στους γηπεδούχους, 51-44 στο 25ο λεπτό. Νευρικές οι επιλογές των «ερυθρόλευκων» και στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει «πάρει» το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Δεν υπήρχε «αντίδοτο» στην άμυνα για τον Μάρκο Γιάριτς που με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και οδηγούσε τη Σιένα. Με τρίποντο του Σέρβου οι πρωταθλητές Ιταλίας παίρνουν το μεγαλύτερο προβάδισμα στον αγώνα, 60-50 στο 29ο λεπτό. Η ομάδα του Σιμόνε Πανιτζιάνι προηγείται στο τέλος της 3ης περιόδου με 10 πόντους, 60-50.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει και να προσπαθήσει να τρέξει για να καλύψει την διαφορά κάτι όμως που δεν συνέβη. Ο Γιάριτς το «βιολί» του μέχρι το 33ο λεπτό είχε σημειώσει 22 πόντους και με ένα τρίποντο του Λαβρίνοβιτς η διαφορά έφτασε στους 13, 70-57 με κάτι λιγότερο από 7 λεπτά να απομένουν. Η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με ένα ακόμη τρίποντο αυτή τη φορά από τον Στόνμπρουκ, 73-57 δευτερόλεπτα αργότερα. Η εικόνα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν κακή, δεν υπήρχε ενέργεια στην άμυνα, άσχημες επιλογές στην επίθεση και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ήταν μερικά από τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση. Οι Ιταλοί έδειξαν μεγαλύτερο πάθος στο παιχνίδι και πήραν τη νίκη που τους φέρνει ένα «βήμα» μακριά από την πρόκριση τους στο Final-4 της Βαρκελώνης, με κανέναν όμως να μην μπορεί να προδικάσει τίποτα. Τελικό σκορ στο «Παλαέστρα» 81-72.

Δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 60-50, 81-72.
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ζήσης 4, Χαίρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5, Λαβρίνοβιτς 15 (3), Καουκένας 15 (1), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24 (2), Στόουνρουκ 3 (1), Μος 11.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 15 (1), Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν 5 (1), Παπανικολάου 6 (2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5 (1), Γκόρντον 9.

Για να δείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού πατήστε ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pre game πατώντας ΕΔΩ.



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved