Παναθηναϊκός: Την έχει την «Αρκούδα» και θα την «σκοτώσει»

Παναθηναϊκός: Την έχει την «Αρκούδα» και θα την «σκοτώσει»

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει «κηδεία» μέσα στην Ρωσία, καθώς ηττήθηκε στην παράταση με 77-74 και πλέον επανέρχεται για το διπλό την Μεγάλη Παρασκευή

Μια… ανεπανάληπτη ευκαιρία για πετύχουν μια σπουδαία νίκη και να πάρουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα της έδρας έχασε απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αν και στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, δεν τα κατάφεραν στην παράταση και ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ με 77-74. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη όμως απέδειξαν πως έχουν τους Ρώσους και πως το διπλό είναι θέμα.. χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα στην Μόσχα, δείχνοντας πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα, κάτι που μεταφράστηκε σε 4 γρήγορα κλεψίματα. Οι «πράσινοι» όμως δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν στην επίθεση την πολύ καλή τους άμυνα. Βέβαια, από την μία οι «πράσινοι» ήταν κοντά στο σκορ 11-8 (στο 5’) αλλά η ΤΣΣΚΑ ήταν φανερό πως είχε επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Χάινς οδηγούσε με συνεχόμενους πόντους τους συμπαίκτες του την στιγμή που ο Ετόρε Μεσίνα είχε… διαγνώσει την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού και τους έδινε την δυνατότητα να σουτάρουν από μακριά. Οι «πράσινοι» ήταν στο 0/6 από τα 6,75 μέτρα με τον Χάινς να συνεχίζει το… βιολί του και να κάνει το 17-8 με γκολ-φάουλ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν ήταν σε καλή κατάσταση με τον Ζακ Ράιτ να περνάει στο παρκέ και να αλλάζει κάπως τις καταστάσεις.Ο Αμερικανός προσπάθησε να τρέξει και να παίξει τους ψηλούς της ομάδας της Μόσχας στα πόδια (17-10 στο 8’ κόντρα στον Καούν), ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Ματσιούλις με πολύ ωραίο καλάθι, έχοντας ποστάρει τον Μίτσοβ, έκανε το 19-14. Στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου όμως ο Μίτσοβ πήρε το.. αίμα του πίσω «γράφοντας» το 21-14.

Τα ηνία η ΤΣΣΚΑ

Με το που ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι ο Λάσμε έκανε το 21-16, ενώ λίγο αργότερα ο Ράιτ με μια νέα προσωπική μείωσε και πάλι σε 24-18 στο 12’. Στο σημείο αυτό η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα μίνι ξέσπασμα με τον Ετόρε Μεσίνα να βλέπει τον Φριντζόν να «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό με όλους τους τρόπους και την διαφορά να φτάνει στο +13 για τους γηπεδούχους, 31-18, ύστερα από καλάθι του Νέναντ Κρστιτς. Ο Αλβέρτης με συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα και μετά από τρία λεπτά «αφλογιστίας» ο Τζειμς Γκιστ με ένα πολύ δύσκολο καλάθι έκανε το 31-20. Ο Αμερικάνος προσπάθησε να… τραβήξει τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, αλλά η ΤΣΣΚΑ έβρισκε πολύ εύκολα λύσεις στην δική της επίθεση με την διαφορά να συντηρείται σε υψηλά επίπεδα, 36-24 δια χειρός Κριάπα στο 17’. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντεπιτεθεί και μείωσε σε 38-31, ενώ έχασε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο την διαφροά στην λήξη του ημιχρόνου, αλλά η διαφορά έμεινε στους 7 πόντους και στο 40-33.

Τούμπα το παιχνίδι

Ο Λάσμε μπήκε με.. φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ο Παναθηναϊκός μείωσε γρήγορα-γρήγορα σε 40-37. Κριάπα και Κρτσιτς όμως αντέδρασαν άμεσα και πήγαν το ματς και πάλι στο +7. Ο Ματσιούλις όμως κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ. Ο Λιθουανός παίκτης του «τριφυλλιού» με 8δικούς του πόντους και δύο τρίποντα (τα πρώτα του Παναθηναϊκού) έκανε το 47-45, βάζοντας και πάλι τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μεσίνα έβελπαν τον Κριάπα να παίζει… μόνος του, 51-45, αλλά ο Φώτσης πήρε την σκυτάλη από τον Ματσιούλις και με δύο… τεράστια τρίποντα οι παίκτες του Αλβέρτη έκαναν το 53-51 στο 27’. Ο Παναθηναϊκός έχει φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και στο 55-53 οι διαιτητές ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Ράιτ και αντι για γκολ*φάουλ καιν 55-55 το σκοτ έγιονε 58-583 με τρίποντο του Φριντζόν. Στο τέλος του δεκαλέπτου όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρήκε το.. φως του και με τρίποντο μείωσε σε 58-56.

Μπροστά ο Παναθηναϊκός

Τα τελευταία 10 λεπτά ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είδε τον Γιόνας Ματσιούλις να υποπίπτει στο τέταρτο προσωπικό του φάουλ, με τον «Φράγκι» να τον περνάει εκτός αγώνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι βολές «οδήγησαν» την ΤΣΣΚΑ στο 60-56, με τον Διαμαντίδη να σκοράρει και πάλι από την γραμμή του τρίποντου και να μειώνει μόλις στον έναν πόντο, 60-59, ενώ ο Λάσμε στην επόμενη φάση με ½ βολές έκανε το 60-60 στο 33’. Ο Παναθηναϊκός με «όπλο» του την πολύ καλή του άμυνα και την πολύ καλή του δουλειά στα ριμπάουντ, έχανε συνεχόμενες ευκαιρίες να περάσει μπροστά. Ο Στεφάν Λάσμε, όμως, στοπ 35’ με πολύ ωραίο αριστερό χουκ έκανε το 60-62 και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 4-6 στο τρίτο λεπτό. Η απάντηση των… Ρώσων ήταν άμεση και με τον Ουίμς έκαναν το 62-62. Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει και «διάβαζε» όλο και πιο σωστά το παιχνίδι και ο Διαμαντίδης από το χαμηλό ποστ έκανε το 62-64.

«Ρώσικη» ρουλέτα και παράταση

Η άμυνα του «τριφυλλιού».. έδενε συνεχώς και με ένα ακόμα κλέψιμο ο Λάσμε πήρε το φάουλ και απ0ό την γραμμή των βολών έκανε το 62-65, ευστοχώντας στην πρώτη. Ο Χάινς έχασε την ευκαιρία με δύο χαμένες βολές να μειώσει, με τον Λάσμε όμως να κάνει το τέταρτο φάουλ του στο 37’. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» στην συνέχεια έκανε το 62-67 και έδωσε… αέρα πέντε πόντων. Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα την λύση με τρίποντο του Ουίμς, 65-67, αλλά ο Παναθηναϊκός και πάλι έδειξε μεγάλη συγκέντρωση. Ο Διαμαντίδης έπαιξε στα πόδια τον Κρστιτς, του πήρε το φάουλ και με δύο βολές έκανε το 65-69. Στα 90 δεύτερα πριν από την λήξη ο Ουίμς με δύο νέες βολές πήγε την διαφορά στους δύο πόντους, αλλά ο Τζειμς Γκιστ με τον ίδιο τρόπο (αλλά μόνο με μία) έκανε το 67-70. Ο Ουίμς είχε συνδεθεί για τα καλά και με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια 70-70. Οι διαιτητές της Euroleague σφύριζαν… ΤΣΣΚΑ με τα… μπούνια και έκελισαν τα μάτια σε καθαρό φάουλ πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Γκιστ, όμως, ήταν εκεί και με καλάθι και φάουλ έκανε το 70-72, αλλά έχασε το μπόνους της μίας βολής. Ο Χάινς και πάλι στις βολές και το ματς στο «Χ», 72-72 κι ενώ απέμεναν 30 δεύτερα για την λήξη. Ο Διαμαντίδης στην τελευταία επίθεση καθυστέρησε πάρα πολύ χάνοντας την ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό και η ΤΣΣΚΑ είχε 4 δεύτερα στην διάθεσή της για να πάρει το ματς, αλλά ο Τζάκσον βρήκε μόνο… ταμπλό και το ματς πήγε στην παράταση.

«Προδόθηκε» από τα λάθη του

Ο Διαμαντίδης πέρασε την μπάλα μέσα από..χίλια χέρια, αυτή έφτασε στα χέρια του Ράιτ και ο Αμερικάνος έκανε το 72-74 δίνοντας και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η συνέχεια ήταν από τα.. άγραφα, μιας και ο Διαμαντίδης έχασε και τις δύο βολές που κέρδισε, αλλά για μία ακόμα φορά «μίλησε» η άμυνά του. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ώρες-ώρες έδειχνε να έχει κάτι περισσότερο από.. θολωμένο μυαλό και με ένα «σκοτωμένο» τρίποντο έχασε μια ακόμα ευκαιρία για να εμγαλώσε4ι την διαφορά. Ο Κριάπα με μία βολή έκανε το 73-74 και οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ στην διεκδίκηση πήραν και πάλι την κατοχή, με τον Χάινς να βάζει την ΣΣΚΑ και πάλι μπροστά, 75-74. Ακριβώς δύο λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης ο Μπράμος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει για τρεις . Μετά από συνεχόμενες επιθέσεις και δύο αποφάσεις των διαιτητών που προήλθαν από το instant replay η ΤΣΣΚΑ κατάφερε με τον Ουίμς να κάνει το 76-74, αλλά τον Γκιστ να περνάει εκτός με πέντε φάουλ. Στα 40 δεύτερα ο Ματσιούλις χάνει ένα δικό του.. τρίποντο, ενώ και ο Διαμαντίδης στην τελευταία φάση έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην δεύτερη παράταση.

Δεκάλεπτα: 21-14, 40-33, 58-56, 72-72, 77-74

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 2, Φριντζόν 10(2), Τζάκσον5(1), Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Ουίμς 21(3), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς, Σουκότσοφ, Καούν 1, Κριάπα 17(2), Χάινς 15

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης6(2), Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκλεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 9, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 14(2), Ράιτ 12

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports:

{coveritlive}ed45607bac{/coveritlive}



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved