«Φτιαγμένος» για ΟΑΚΑ ο Άντερσον!

«Φτιαγμένος» για ΟΑΚΑ ο Άντερσον!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα κατακλύσουν το ΟΑΚΑ στην αυριανή (29/3) αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα είναι το κίνητρο του Άλαν Άντερσον.

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο στην αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα όμως ο Άλαν Άντερσον δεν πτοείται! Αντίθετα οι 20.000 φίλοι του «τριφυλλιού» που θα βρεθούν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι μεγάλο κίνητρο για τον φόργουορντ της Μπαρτσελόνα. «Είναι σπουδαίο να αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου, είσαι εσύ, οι συμπαίκτες σου και ο κόσμος γύρω σου. Όμως όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας, είσαι μόνος σου!  Κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει και αυτό είναι μεγάλο κίνητρο! Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το πανηγυρίζεις τη νίκη μπροστά σε 20.000 φιλάθλους!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντερσον στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

 

-Συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό. Πλέον τους έχεις μάθε καλύτερα μετά τα παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη;

«Νομίζω πως ναι. Δεν είχα αντιμετωπίσει ξανά τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Δυο ή τρεις ναι, όμως τους περισσότερους όχι. Αυτά τα παιχνίδια είναι υψηλού επιπέδου. Σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους! Όλες οι ομάδες ξέρουν πως αν δεν δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα αποτύχουν. Οι αντίπαλοί μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντί μας, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο για να μας κερδίσουν».

-Τι ατμόσφαιρα περιμένεις στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 18.000 φιλάθλους;

«Ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Έχω αγωνιστεί στις πιο δύσκολες έδρες που μπορείς να φανταστείς! Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν και κέρδισαν πέρσι στο ΟΑΚΑ, στην ίδια ατμόσφαιρα. Αντιμετωπίσαμε και την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Η Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμη πέρσι, το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μερικές φορές είναι καλύτερο να αγωνίζεσαι μπροστά σε τέτοιο κόσμο. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου, είσαι εσύ, οι συμπαίκτες σου και ο κόσμος γύρω σου. Όμως όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας, είσαι μόνος σου!  Κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει και αυτό είναι μεγάλο κίνητρο! Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το πανηγυρίζεις τη νίκη μπροστά σε 20.000 φιλάθλους!».

-Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, η Μπαρτσελόνα αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο τέλος. Τα συμπεράσματά σου από αυτό το παιχνίδι;

«Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ‘’τελειώνουμε’’ κάθε δεκάλεπτο, κάθε ημίχρονο! Ξεκινήσαμε καλά και πρέπει να συνεχίζουμε δυνατά ώστε να μην τους δίνουμε καμία ευκαιρία. Αν παίζουμε δυνατά και στα 40’ δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, σε όποιο γήπεδο και αν παίζουμε».

-Τι σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό;

«Η αφοσίωσή τους στη δουλειά! Είτε βρίσκονται πίσω στο σκορ με 16 πόντους, είτε προηγούνται με 6 πόντους, συνεχίζουν να παίζουν δυνατά και να κάνουν το παιχνίδι τους. Άσχετα με το πώς προχωράει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίκτες που δεν θα διστάσουν να πάρουν δύσκολα σουτ. Προσπαθούν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, σε κάθε παιχνίδι».

-Θα ήθελες να δεις τη σειρά να οδηγείται σε πέμπτο παιχνίδι; Αυτό θα σήμαινε ότι θα πανηγυρίσετε μια νίκη στην Αθήνα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν μπορείς να προσπεράσεις κανένα παιχνίδι και να κοιτάξεις το μέλλον. Ο αγώνας της Τρίτης είναι πολύ σπουδαίος για να κοιτάμε μπροστά».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved