Παναθηναϊκός: Όλα για όλα με Μάλαγα (photos)

Παναθηναϊκός: Όλα για όλα με Μάλαγα (photos)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό 84-62 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και πλέον ο Εξάστερος στρέφεται στον τελικό της επόμενης εβδομάδας με τη Μάλαγα, όπου με νίκη θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Και μαθηματικά πρώτοι οι Καταλανοί.

Μετά τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενέρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο στόχος του «τριφυλλιού» δεν άλλαζε ακόμα και σε περίπτωση νίκης μέσα στη Βαρκελώνη. Πλέον το μόνο που χρειάζεται για να προκριθεί στην επόμενη φάση, είναι η νίκη κόντρα στη Μάλαγα την προσεχή Πέμπτη (3/4) στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Άντε Τόμιτς ο οποίος με έντεκα πόντους κι εννιά ριμπάουντ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, ενώ για τους «πράσινους» προσπάθησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 13 πόντους.

Κροατική υπόθεση στο ξεκίνημα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ διαβασμένος στο παρκέ και με τον Ρόκο Ούκιτς να είναι «ζεστός» προηγήθηκε 5-2 κι 7-6 με τον Κροάτη γκαρντ να είναι ο «εκτελεστής» κι αυτό ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι γηπεδούχοι. Στον αντίποδα οι «μπλαουγκράνα» κρατήθηκαν από τον Τόμιτς ο οποίος απάντησε στον συμπατριώτη του με έξι δικούς του πόντους. Οι «πράσινοι» πάντως ακόμα και χωρίς να έχουν τον έλεγχο στα ριμπάουντ κατόρθωσαν να τελειώνουν την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (15-14).

Η πληγή των ριμπάουντ έφτιαξε διαφορά

Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν καταστροφικό για τον Εξάστερο. Οι Καταλανοί συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τα «σκουπίδια» έχοντας εννιά σε είκοσι λεπτά παιχνιδιού και χάρη κυρίως σε αυτό το στατιστικό στοιχείο, αλλά και στις μέτριες επιθετικές επιλογές του «τριφυλλιού» δεν πέρασαν απλά μπροστά, αλλά έχτισαν και μία διαφορά δέκα πόντων στο 20’ (42-32). «Κλειδί» για το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, ο… 12ος του παίκτης, ο Τζέικομπ Πούλεν. Ο Αμερικανός έκανε μεγάλη ζημιά με πέντε πόντους σε πέντε λεπτά, ενώ έκανε και μία ασίστ στον Τόμιτς.

Αδίκησαν τους εαυτούς τους

Τίποτα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο σε σχέση με το προηγούμενο κομμάτι του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εγκλωβισμένος στον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι την ίδια στιγμή συνέχιζαν να κυριαρχούν απόλυτα κάτω από τα δύο καλάθια και να παίρνουν τα επιθετικά ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο. Παράλληλα οι γηπεδούχοι σκόραραν με… όλους τους τρόπους. Κάπως έτσι στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 64-46 κι όλα είχαν κριθεί.

Με το μυαλό στη Μάλαγα

Η τελευταία περίοδος δεν αντέχει σε κριτική. Ο Εξάστερος είχε ήδη το μυαλό του στον πολύ κρίσιμο αγώνα της προσεχούς εβδομάδας με αντίπαλο τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε εκεί η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη σε αυτό το ματς θα παίξει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, μιας και με νίκη θα έχει προκριθεί χωρίς να περιμένει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η κόρνα της λήξης για την… ιστορία βρήκε την Μπάρτσα νικήτρια με 84-62 και πλέον κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου, περιμένοντας τον αντίπαλό της στα προημιτελικά από το άλλο γκρουπ, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αρμπίνες 15 (3), Ναβάρο 8 (2), Παπανικολάου 6 (1), Όλεσον 3 (1), Λόρμπεκ 15 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7 (1), Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 13 (1), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11 (2), Γκιστ 9 (1), Ματσιούλις 2, Ράιτ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports

{coveritlive}1c9f7ffd7a{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved