«Να δουν πως σφύριξαν»

«Να δουν πως σφύριξαν»

Στη διαιτησία και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν το τρίτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (29/3, 21.45, ΕΤ1)

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τον πολύ κρίσιμο προημιτελικό με τους «μπλαουγκράνα», αλλά και για τα προηγούμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο "Ζοτς"

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του "τριφυλλιού" υπογράμμισε:

"Κάτι πολύ σημαντικό είναι αυτό που είπα στους παίκτες μετά το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Θα είναι σημαντικό λάθος να θεωρήσουμε ότι είναι πλεονέκτημα τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Θα πρέπει να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να παίξουμε πολύ καλά για να νικήσουμε. Πριν αρχίσω να μιλάω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο μετά τα παιχνίδια της Βαρκελώνης. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα και θέλω να πω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα με σωστό τρόπο για να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι εδώ αγαπάμε το μπάσκετ και τον τρόπο που παίζεται αυτό σωστά. Θέλω να επαναλάβω ότι θα πρέπει να είναι σωστή η ατμόσφαιρα ούτως ώστε να είναι όλα σωστά".

"Σε ό,τι αφορά την Μπαρτσελόνα γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον τους. Όπως έγινε και πριν ξεκινήσουν οι αγώνες της σειράς παρακολουθήσαμε τον αγώνα της κόντρα στη Μανρέσα και είναι προφανές ότι έχουν κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι τους. Όλα αυτά τα είδαμε χθες και είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο να έχουν καινούρια πράγματα από παιχνίδι σε παιχνίδι σε τακτικές και τρόπο παιχνιδιού. Χθες προσπάθησαν να δοκιμάσουν δύο νέα αμυντικά συστήματα, ακόμα και ένα από αυτά το δοκίμασαν δύο φορές στο δεύτερό μας παιχνίδι. Ακόμα και σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι δεν έπαιξε καθόλου ο Ναβάρο και στο δεύτερο ημίχρονο καθόλου ο Άντερσον. Είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να προετοιμαστούμε όπως στα παιχνίδια που παίξαμε εκεί, όμως θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να νικήσουμε. Σχετικά με τη δική μας ομάδα, όλοι είναι καλά εκτός του Φώτση ο οποίος χθες δεν προπονήθηκε, αλλά σήμερα θα είναι εδώ και ενδεχομένως να μπορέσει να αγωνιστεί αύριο".

Για το γεγονός ότι οι Καταλανοί τα βάζουν με τη διαιτησία: "Ξέρω ότι μίλησαν για τη διαιτησία μετά το δεύτερο παιχνίδι. Και ακόμα και κάποια ισπανική εφημερίδα είπε ότι σχολίασα τη διαιτησία, αλλά δεν είναι αλήθεια, καθώς το σχόλιο θα το κάνω. Ξέρω ότι η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ σοβαρή διοργάνωση και προσκαλώ να δουν και τα δύο παιχνίδια και να δουν τι θα συμβεί. Ελπίζω πραγματικά οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας να παρακολουθήσουν τα δύο παιχνίδια για να καταλάβουν πως διαιτητεύτηκαν αυτά τα δύο παιχνίδια. Γιατί όλα όσα λένε οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, το γνωρίζω πολύ καλά καθώς είμαι είκοσι χρόνια προπονητής, είναι μία προετοιμασία εδάφους για το επόμενο παιχνίδι και δεν ισχύει τίποτα για αυτά που ειπώθηκαν. Όπως σε όλα τα παιχνίδια κάναμε μία πολύ βαθειά ανάλυση των προβλημάτων που είχαμε ως ομάδα και όσοι θέλουν να δουν αυτά τα δύο παιχνίδια, από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορούν να καταλάβουν πως σφυρίχτηκε το παιχνίδι και ποια ήταν η κατάστασή μας. Προσωπικά δεν θέλω να χάσω μέρος της ενέργειάς μου σε αυτό, θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε. Όπως ξέρουμε από την εμπειρία μας, όλοι θα δοκιμάσουν τα πράγματα που θα φέρουν μία ομάδα σε δύσκολη θέση. Αυτό που μετράει για εμάς είναι να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και στα σαράντα λεπτά κάνοντας ό,τι μπορούμε για την ομάδα μας. Γιατί ξέρω ότι έχω μηνύματα στο κινητό μου από φίλους μου που μου έδωσαν συγχαρητήρια επειδή παίξαμε δύο εξαιρετικά παιχνίδια. Και αυτό με χαροποιεί πολύ. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Μπαρτσελόνα είναι σοβαρή ομάδα που τη σεβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους κερδίσουμε αύριο"

Σχετικά με τη γενικότερη συμπεριφορά των Ισπανών και τα δημοσιεύματα που αφορούσαν συνολικά την Ελλάδα: "Όλα αυτά τα οποία γράφτηκαν δεν έχουν καμία σχέση με το παιχνίδι. Τι να πει κανείς για αυτά θα πρέπει να ξυπνήσουν και να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι κάποιος να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του.Κάποιοι λένε και γράφουν κάποια πράγματα, το πρωί θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη και ίσως χαμηλώσουν το βλέμμα λόγω της ντροπής. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που  κάποιος θα χρησιμοποιήσει πράγματα που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Έχω πάρα πολλούς φίλους στη Βαρκελώνη και νιώθω περήφανος για αυτό. Θα ήθελα να προτείνω στον κόσμο να πάρει τις ίδιες εφημερίδες για να διαβάσει αυτά που έγραφαν οι ίδιοι άνθρωποι πριν και μετά το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Έχω καλή μνήμη και καλούς φίλους που με ενημερώνουν για τα πάντα".

Αναφορικά με τις πιθανότητες του αυριανού αγώνα και την κατάσταση της ομάδας: "Είμαστε καλά, χθες είχε κάποιο πρόβλημα ο Φώτσης και δεν προπονήθηκε, κατά τα άλλα είμαστε εντάξει. Όπως είπα και πριν είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, διαφορετικό παιχνίδι, παρακολουθήσαμε το χθεσινό παιχνίδι με τη Μανρέσα, είδαμε κάποια πράγματα και προετοιμαζόμαστε για αυτά".

Σχετικά με το αν είναι θυμωμένος (ερώτηση από Ισπανό δημοσιογράφο): "Δεν έχω παράπονο και δεν είμαι θυμωμένος. Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κανείς για κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και προσκαλώ τον κόσμο να δει τους αγώνες και να δει πως παίχτηκαν τα παιχνίδια, φάση - φάση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω σε όλους το ίδιο. Είτε σε σένα είτε σε συναδέλφους σου στην Ελλάδα, όταν μιλάω λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Εμείς δεν μιλήσαμε καθόλου για τη διαιτησία ούτε ένα δευτερόλεπτο. Γιατί μιλάει η Μπαρτσελόνα είναι δικό της θέμα. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι".

Για το εάν μετά από δύο παιχνίδια στη Βαρκελώνη η ομάδα θα δυσκολευτεί να βρει ενέργεια για να φτάσει σε δύο ακόμα νίκες: "Σαφώς και δεν είναι εύκολο. Πρώτα θα πρέπει να σκεφτούμε το αυριανό παιχνίδι. Είναι ένας αγώνς πλέι οφ. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς που θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και αυτό είναι πολύ υψηλό κίνητρο, όπως έχουμε και εμείς. Ακόμα και κάποιοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν καθόλου ή έπαιξαν λίγο θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν είναι μυστικό ότι θα αποσυρθούμε σε ξενοδοχείο, καθώς είναι πολύ σημαντικό να τρώμε μαζί, να ξεκουράζονται την ώρα που πρέπει και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να βοηθήσουν πολύ είτε παίζουν 35'' είτε 35 λεπτά".

Σχετικά με τα εντός έδρας παιχνίδια και την μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού σε αυτά: "Το πρώτο πράγμα που είπα είναι ότι θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Για αυτό και αποσυρόμαστε σε ξενοδοχείο για να νομίζουμε ότι παίζουμε εκτός έδρας (σ.σ. γέλια)".

Αναφορικά με το αν τα παιχνίδια θα μοιάζουν με "οδομαχία": "Τόσο εγώ όσα και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ προσπαθούμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τους παίκτες μας. Εκείνοι είναι οι πιο σημαντικοί και αυτοί πρέπει να παίξουν και όσα έγιναν στη Βαρκελώνη οφείλονται καθαρά στους παίκτες μας. Όλα τα σχόλια που έγιναν πριν τους αγώνες αφορούσαν στο αγωνιστικό στυλ και το πως αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και πως ο Παναθηναϊκός. Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να δει κανείς είναι ότι ο Παναθηναϊκός σκοράρει περισσότερο από την Μπαρτσελόνα και δέχεται λιγότερο από την Μπαρτσελόνα. Το να λέει όμως κάποιος πράγματα όπως ότι η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να σκοράρει εύκολα, ενώ ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να ξοδεύει τα 24'' τι σχόλιο να κάνω". 



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved