Η ΤΣΣΚΑ το «θρίλερ», 94-93 τη Λοκομοτίβ Κουμπάν

Η ΤΣΣΚΑ το «θρίλερ», 94-93 τη Λοκομοτίβ Κουμπάν

Σε ένα ματς… διαφήμιση του μπάσκετ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε στο «νήμα» τη νίκη (94-93) από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με τον Τεόντοσιτς κορυφαίο και τον Τζάκσον να έχει «κρύο αίμα» από τη γραμμή 4’’ πριν το φινάλε.

Φοβερό παιχνίδι έγινε στη Μόσχα ανάμεσα στις δυο ρωσικές ομάδες, με τους γηπεδούχους του Έτορε Μεσίνα να έχουν έναν... δαιμονισμένο Τεόντοσιτς που τα έκανε όλα ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και τραυματίστηκε με τον Τζάκσον να παίρνει τη θέση του στη γραμμή των βολών και να χαρίζει τη νίκη έναντι της Λοκομοτίβ Κουμπάν που άγγιξε τεράστια ανατροπή ωστόσο δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει με τον Σίμας Γιασάιτις να αστοχεί στο τελευταίο σουτ.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε... φουριόζα στον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε να έχει επιβάλει τον ρυθμό της, καθώς ολοκλήρωσε την περίοδο με +11 (29-18), ωστόσο, η Λοκομοτίβ βελτίωσε την άμυνά της και πλησίασε στο ημίχρονο στο 48-40. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν έκανε τεράστια αντεπίθεση και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (68-68), με την τελευταία περίοδο να είναι... συγκλονιστική.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να φύγει νικήτρια από τη Μόσχα, δεν μπορούσε όμως να σταματήσει με τίπότα τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και κράτησε ζωνταντή την ΤΣΣΚΑ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντέρικ Μπράουν πήγε... να πάρει μόνος του το ματς, κάνοντας εντυπωσιακό κάρφωμα για το 93-92 της Λοκομοτίβ 9'' πριν το τέλος, ωστόσο η μπάλα πέρασε και πάλι στα χέρια του Τεόντοσιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ κέρδισε φάουλ και βολές 4'' πριν τη λήξη, όμως, τραυματίστηκε και αναγκαστικά τραβήχτηκε από τον Μεσίνα στον πάγκο, με τον Άαρον Τζάκσον να πηγαίνει στη γραμμή. Ο Αμερικανός αποδείχθηκε ψύχραιμος, ευστόχησε και στις δυο για το 94-93 και με το άστοχο σουτ του Γιασάιτις στην εκπνοή, η ΤΣΣΚΑ πήρε ακόμα μια νίκη στο Top-16 παραμένοντας στο κυνήγι της πρώτης θέσης έχοντας ρεκόρ 7-1 στις 8 πρώτες αγωνιστικές του ομίλου.

Κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μίλος Τεόντοσιτς με 25 πόντους (6/8 τρίποντο, 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ), με τον Μίτσοφ να προσθέτει 15 πόντους και τον Σόνι Γουίμς άλλους 12. Από πλευράς Λοκομοτίβ, ο Ντέρικ Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ - και του αγώνα - με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ είχε για συμπαραστάτη τον Μάντας Καλνιέτις που είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 48-40, 68-68, 94-93

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 25, Μίτσοβ 15, Φριντζόν 3, Τζάκσον 8, Πάργκο 4, Κρστιτς 10, Γουίμς 12, Βοροντσέβιτς 3, Καούν 10, Χάινς 4

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Πασούτιν): Μπράουν 23, Γουίλιαμς 11, Χέντριξ 4, Καλνιέτις 10, Λικχοντέι, Γιασάιτις 10, Ζούμπκοφ 10, Ζουκανένκο, Μάριτς 3, Πονκρασόφ 4, Σίμον 18

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved