Ολυμπιακός: Λύγισε στην Πόλη (photos)

Ολυμπιακός: Λύγισε στην Πόλη (photos)

Παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός πάλεψε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ηττήθηκε με 78-74 από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Οι Πειραιώτες ήθελαν το «διπλό» στην «Ulker Sports Arena», για να παραμείνουν στη δεύτερη προνομιούχο θέση του Ε’ Ομίλου, αλλά δεν τα κατάφεραν στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας. Η ξαφνική απουσία του αρχηγού τους οδήγησε σε κακό ξεκίνημά τους και παρά την υπερπροσπάθεια στο τέλος να «κλέψουν» τη νίκη είδαν την πλάτη της αντιπάλου τους. Τουλάχιστον, κράτησαν τη διαφορά με την οποία είχαν κερδίσει στο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Μπράιαν Ντάνστον και Κώστας Σλούκας τελείωσαν με 17 πόντους, με τον πρώτο να έχει και τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και το δεύτερο τέσσερις ασίστ, ένα ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. Από τους νικητές ο Μπο Μακ Κάλεμπ είχε 20 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, αφού βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ (9-0). Με διαδοχικούς πόντους του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς οι Τούρκοι ξέφυγαν στο 11-4, αλλά η είσοδος του Κώστα Σλούκα στη θέση του βασικού Δημήτρη Κατσίβελη ισορρόπησε το παιχνίδι των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ισοφάρισαν σε 11-11. Με το Στράτο Περπέρογλου να είναι εξαιρετικός οι Πειραιώτες έκλεισαν στο 22-21 το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία στο σκορ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε λύσεις διά χειρός Μακ Κάλεμπ, Ζόριτς και το παιχνίδι κύλησε πόντο πόντο (28-27, 37-35) μέχρι το 20’. Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρύ προβάδισμα με 41-38, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και λίγα λάθη. Ο Περπέρογλου είχε ήδη 15 πόντους.

Με τον Μπο Μακ Κάλεμπ να έχει ζεσταθεί για τα καλά η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ άνοιξε τη διαφορά στο δεύτερο μέρος (49-40). Η αγωνιστική άνοδος του Γιώργου Πρίντεζη έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής (51-47), αλλά οι Τούρκοι συνέχισαν το… χαβά τους με το Λίνας Κλέιζα και ξέφυγαν εκ νέου, στο +10 (57-47). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 59-51, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τον έλεγχο του ματς. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν το έβαλε κάτω κι επιχείρησε εκ νέου να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, με πρωτεργάτη τον Μπράιαν Ντάνστον. Με διαδοχικούς πόντους του ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκλεισε την ψαλίδα στους εφτά πόντους (72-65) και με σερί τεσσάρων πόντων του Ματ Λοτζέσκι το άγχος μεταφέρθηκε στην πλευρά των γηπεδούχων (74-72). Ο Μακ Κάλεμπ, όμως, αποδείχθηκε «κρύο αίμα», διαμόρφωσε άμεσα το 76-72 και επί της ουσίας «καθάρισε» το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του. Το ματς πήγε στις βολές, με τους γηπεδούχους να «κρατούν» το ροζ φύλλο.

Δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Μακ Κάλεμπ 20, Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8 (1), Μαχμούτογλου 3(1), Κλέιζα 21 (2), Τουρκγιλμάζ, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλντζιτς 4.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 9, Περπέρογλου 17 (2), Σλούκας 17 (2), Κόλινς, Σίμονς 4, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7, Μουν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}9a0aee933c{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved