Πλήρωσε τις αδυναμίες του (photos)

Πλήρωσε τις αδυναμίες του (photos)

Ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο προδόθηκε από το πολύ κακό πρώτο, επιθετικό του, ημίχρονο και ηττήθηκε από την Αρμάνι με 77-75 , αν και πάλεψε μέχρι τέλους για μια επική ανατροπή

Το πολύ άσχημο, επιθετικά, πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να στερήσει από τον Παναθηναϊκό μια μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την Αρμάνι με 77-75, κάνοντας μια απίστευτη προσπάθεια για να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» βρέθηκαν να χάνουν και με 18 πόντους διαφορά, ενώ στο ημίχρονο ήταν πίσω με 41-26. Στην επανάληψη ανέβασαν ταχύτητα, κυρίως λόγω Ράιτ ο οποίος είχε 17 πόντους, όντας δεύτερος σκόρερ, με πρώτο τον Τζειμς Γκιστ που είχε 21 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπήκε διαβασμένος και συγκεντρωμένος στα ματς, αλλά μετά το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης οι «πράσινοι» έχασαν κάθε… έλεγχο. Στα πέντε πρώτα λεπτά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και με τον Τζειμς Γκιστ να είναι «ζεστός» προηγήθηκε με 6-9 με τον Αμερικάνο να έχει 7 πόντους στο ενεργητικό του. Ο Λάσμε, ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 9-11, με τον Λάνγκφορντ να ισοφαρίζει σε 11-11, με την συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα.

Τα έβαζαν όλα και από παντού

Από εκεί και πέρα το ματς ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Αρμάνι, η οποία «βομβάρδισε» τον Παναθηναϊκό στην επίθεση και στην άμυνα δεν του επέτρεψε να κάνει το παραμικρό. Το 11-11 έγινε 19-11 στα επόμενα τέσσερα λεπτά με τον Παναθηναϊκό να μένει, επιθετικά, στο… μηδέν και τον Πεδουλάκη με την είσοδο του Παππά να προσπαθεί να αλλάξει τον ρυθμό. Μάταια, όμως, μιας και μετά το 19-13 του δεκαλέπτου οι Ιταλοί έμοιαζαν να είναι κάτι περισσότεροι από «καυτοί». Τζέρελς και Λανγκφορντ «οδηγούσαν» την ομάδα του Λούκα Μπάνκι εκ του ασφαλούς, με τον Λάνγκφορντ στο 13’ να «γράφει» το 27-15. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παρκέ και τον Ζακ Ράιτ ο οποίος με την ταχύτητά του προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, δίνοντας λύσεις στην ομάδα του. Από την άλλη, όμως, στο παρκέ πέρασε ο Τσερέλα, ο οποίος με πέντε προσωπικούς του πόντους και μια εντυπωσιακή τάπα στον Διαμαντίδη έδωσε στην Αρμάνι προβάδισμα 15 πόντων, 34-19, στο 16’, με το παιχνίδι να παίρνει επικίνδυνη τροπή για τους «πράσινους». Ο Τζεντίλε έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα του Πεδουλάκη, 37-19, με τους Ράιτ και Μπράμο να προσπαθούν στις τελευταίες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου να μαζεύουν ότι.. προλαβαίνουν και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 41-26.

Πάλευε συνεχώς για την ανατροπή

Κάτι έμοιαζε να αλλάζει στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως έσφιγγε την άμυνά του. Οι «πράσινοι» με σερί 0-6 κατέβασαν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, 41-32, αλλά ένα γρήγορο 5-0 από τρίποντο του Λάνγκφορντ και δύο βολές του Χάκετ, «εκτίναξε» την διαφορά και πάλι στους 14, 46-32. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε τον Τζειμς Γκιστ στην θέση «5» και με τέσσερις πόντους του Αμερικάνου το σκορ ήταν στο 48-36, όμως ένα αχρείαστο φάουλ του Ούκιτς και ένα γκολ-φάουλ του Σάμιουελς πήγαν και πάλι σε μεγάλες.. τιμές την διαφορά, 52-36. Ο Διαμαντίδης ήταν σε κακό βράδυ και ο Πεδουλάκης αποφάσισε να ρίξει και πάλι στο παρκέ τον Ζακ Ράιτ. Ο νέος του «τριφυλλιού» με πέντε άμεσους πόντους έκανε το 52-41, αλλά ο Λανγκφορντ για μία ακόμα φορά βρήκε τον δρόμο από τα 6,75 και με το 10ο τρίποντο για την ομάδα του (σε 15 προσπάθειες) και τρίτο προσωπικό έκανε το 55-41. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε εκ νέου και με τον Φώτση αλλά και ένα γκολ-φάουλ του Ματσιούλις έκανε το 55-46, με τον Λιθουανό στην επόμενη φάση να χάνει ένα ανεπανάληπτο… τετ α τετ. Τα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου ανήκαν στον Σάμιουελς, ο οποίος με ένα εκπληκτικό κάρφωμα πάνω στον Γκιστ έκανε το 59-46. Ο Γκιστ συνέχισε να είναι η πιο αξιόπιστη λύση του Παναθηναϊκού στην επίθεση και με τρίποντο έκανε το 59-49, ενώ ο Ράιτ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κατεβάσει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους.

Μύριζε… ανατροπή

Στο ξεκίνημα των 10 τελευταίων λεπτών τίποτα δεν άλλαζε με στον αγώνα με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να διατηρούν μια διαφορά 12 πόντων, 64-52, με τον Ζακ Ράιτ να κάνει το 64-54. Στο 34’ ο Γκιστ, που είχε ξαναπεράσει στο παρκέ, μείωσε ακόμα περισσότερο, 64-56, με τον Αμερικάνο να φτάνει τους 19 πόντους και στην αμέσως επόμενη φάση ο Φώτσης με μεγάλο τρίποντο να κάνει το 64-59. Στο 36’ ο Διαμαντίδης πέτυχε το πρώτο καλάθι του, 64-61 και έφτασε τους 2.000 πόντους στην διοργάνωση. «παγώνοντας» το «Mediolanum Forum». Οι Ιταλοί έβρισκαν τον δρόμο για το καλάθι μόνο με βολές, 66-61, αλλά ο Ράιτ συνέχιζε να κάνει πολύ καλό ματς και με τον 13ο πόντο του έκανε το 66-63 στο 37’. Ο Λάνγκφορντ και πάλι από την γραμμή των βολών έκανε το 68-63. Ο Γκιστ συνέχιζε το… βιολί του, 68-65, αλλά ο Τσερέλα με τρίποντο «μαχαιριά» από την γωνία έκανε το 71-65. Ο Διαμαντίδης με δύο βολές απάντησε, 71-67 και απέμεναν 90 δεύτερα για την λήξη. Ο Σάμουελς όμως με ένα ακόμα κάρφωμα έκανε το 73-67 και στην επόμενη φάση υπέπεσε στο πέμπτο του φάουλ, πάνω στον Φώτση.

Τρία χαμένα ριμπάουντ και… ρουλέτα

Ο Έλληνας παίκτης έκανε το 73-69 αλλά μέσα σε 15 δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» έχασαν τρία αμυντικά ριμπαόυντ και παράλληλα έστειλαν τον Μις στις βολές. Στα 30 δευτερόλεπτα ο παίκτης της Αρμάνι ευστόχησε στη μία, 74-69, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί σε τρίποντο του Φώτση στα 20 δεύτερα, με τις ελπίδες του για ανατροπή να εξανεμίζονται. Στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα όμως ο Γκιστ έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε έτοιμο καλάθι στον Ράιτ, ο οποίος μείωσε σε 74-71. Μετά το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη οι «πράσινοι» έστειλαν, αναγκαστικά, τον Λάνγκφορντ στις βολές με τον παίκτη της Αρμάνι να κάνει το 76-71 και να βάζει.. τέλος στην αναμέτρηση. Ο Ράιτ με δύο βολές έκανε το 76-73 και στα 7 δεύτερα οι «πράσινοι» έκαναν φάουλ στον Μέλι. Ο παίκτης των γηπεδούχων έχασε και τις δύο και στα 4.5 δεύτερα ο Διαμαντίδης πήγε στις βολές. Ο Διαμαντίδης έκανε το 76-75 και ο Λάνγκφορντ και πάλι στις βολές και ενώ απέμενα 3 δεύτερα. Ο Λάνγκφορντ χάνει την πρώτη, ευστοχεί στην δεύτερη και 77-75. Ο Ράιτ όμως δεν προλαβαίνει να εκτελέσει και ο Παναθηναϊκός χάνει μια τεράστια ευκαιρία.

Δεκάλεπτα: 19-13, 41-26, 59-49, 77-75

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 8(1), Τσερέλα 8(2), Μέλι 3(1), Χάκετ 5, Κανγκούρ, Λανγκφορντ 18(3), Σάμιουελς 16, Τουρέ, Ουάλας, Λαβάλ 2, Μος 7(2), Τζέρρελς 10(2)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 7(1), Μπατίστ, Φώτσης 10(2), Ούκιτς 2, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 21(2), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 17

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports:

{coveritlive}40213fd9f0{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved