Ελλάς, Ευρώπη... Παναθηναϊκός! (photos)

Ελλάς, Ευρώπη... Παναθηναϊκός! (photos)

Οι πράσινοι «έπνιξαν» στη λάβα του ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, νίκησαν σε ένα ακόμη ντέρμπι 66-62 και παίρνουν κεφάλι στη μάχη των αιωνίων για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που θα τους οδηγήσει στο Μιλάνο!

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά έκανε το καθήκον του. Για μία ακόμα φορά ανάγκασε τον Ολυμπιακό να φύγει με το κεφάλι… σκυμμένο από το ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν… σεβάστηκαν καθόλου τους «ερυθρόλευκους» πρωταθλητές Ευρώπης παίρνοντας την νίκη με 66-62. Τι κι αν δεν έπαιζαν Έλληνες διαιτητές, αλλά ξένοι. Το αποτέλεσμα ήτα και πάλι το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός κυρίαρχος. Και σε παρκέ και σε εξέδρα.

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο το ξεκίνημα της αναμέτρησης να είναι νευρικό και για τους δύο. Στα πρώτα τρία λεπτά, ειδικά, οι λανθασμένες ενέργειες και από τις δύο ομάδες ήταν πολλές με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 2-2, ύστερα από καλάθια των Ντάνστον και Λάσμε. Όσο κυλούσε το δεκάλεπτο ο ρυθμός άνοιγε, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να είναι πιο… προσεκτικοί. Μάντζαρης και Διαμαντίδης έκαναν το 5-5 από τα 6.75, ενώ ο Πεδουλάκης άλλαξε τον Λάσμε με τον Γκιστ στην θέση «5». Ο Αμερικάνος αν και μπήκε… κρύος, έχασε ένα ζευγάρι βολών, στην συνέχεια «έγραψε» το 7-87 στο 6’.

Σόου απ’ τον Περπέρογλου

Η συνέχεια όμως ανήκε στον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος με δύο συνεχόμενα και πανομοιότυπα καλάθια από το low post δημιούργησε προβλήματα στον Ματσιούλις, με τον Πρίντεζη να σκοράρει και αυτός με την σειρά του 4 συνεχόμενους πόντους απαντώντας ουσιαστικά στο τρίποντο του Ούκιτς με το σκορ στο 10-13 στο 7΄. Ο Κροάτης γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μαζί με τον Διαμαντίδη «οδήγησαν» τον Παναθηναϊκό στο 14-13, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να… βγάζει σε θέση βολής τον Μάικ Μπράμος και εκείνος να κάνει το… καθήκον του από τα 6.75. Το 17-13 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Περπέρογλου ήταν «καυτός» και με 5 σερί πόντους μείωσε σε 19-18 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ούκιτς από τα… παλιά

Ο Περπέρογλου συνέχιζε το… βιολί του, 19-20 με τον Κατσίβλεη να.. σιγοντάρει από το τρίποντο, αλλά τον Ούκιτς να συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς και να φέρνει και πάλι το ματς στα ίσια, 23-23. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και σε απόλυτη… διαύγεια, διαβάζοντας τα πάντα. Ο Κατσίβελης δεν μπορούσε να τον παίξει άμυνα χαμηλά με τον Ούκιτς να τρυπώνει συνεχώς στο χαμηλό post. Εκεί, είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του (Λάσμε και 25-23), είτε δημιουργούσε για τον… εαυτό του (Ούκιτς και 27-23).

Μπέγκιτς και Λοτζέσκι έκαναν την διαφορά

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να ρίξει στην «μάχη» τον Μίρζα Μπέγκιτς και σε συνδυασμό με τις αλλαγές (αναγκαστικές) του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς.. τούμπα. Ο Ολυμπιακός με τον Μπέγκιτς να κυριαρχεί και τον Λοτζέσκι να σκοράρει από παντού, έκανε σερί 0-8 και προηγήθηκε με 27-31.

Απάντηση και χαμένη ευκαιρία για διαφορά

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε πολύ ενέργεια ακόμα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με ένα απίθανο καλάθι έκανε το 29-31 και έδωσε το σύνθημα για σερί, αυτήν την φορά «πράσινο». Το 27-31 έγινε 35-31 ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ του Πέτγουει πάνω στον Στεφάν Λάσμε στο 1.20 πριν από την λήξη του ημιχρόνου με τους «πράσινους» να χάνουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Έτσι έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μειώσει με τον Πρίντεζη, 35-33, ενώ τα βήματα του Λάσμε.. προσέφεραν τα 4 τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου στον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας πήρε το τάιμ άουτ και ο Σπανούλης την επίθεση, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αστοχεί από τα 8 μέτρα και με τον Στεφάν Λάσμε κρεμασμένο πάνω του.

«Εγκέφαλος» ο Ούκιτς

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά και εντυπωσιακά για τον Παναθηναϊκό (απίστευτος συνδυασμός από Διαμαντίδη και Λάσμε, 37-33) η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Ντάνστον που προκαλούσε… ανεπιτυχώς τον Λάσμε, πέρασε στον πάγκο λόγω τραυματισμού και στο ματς πέρασε ο Σίμος για τον Ολυμπιακό. Στο 23΄ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» έκανε το 37-39 για την ομάδα του με τους «πράσινους» να έχουν πολύ κακές επιθέσεις στο… ενεργητικό τους. Ο Ματσιούλις βρήκε… στόχο και έκανε το 39-39, ενώ στο 25’ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με σουτ τριών πόντων έκανε το 42-39.

Συνεχώς στο «Χ» το ματς

Ο Σπανούλης προσπαθούσε διαρκώς να βρει διαδρόμους, αλλά ο Ούκιτς και οι υπόλοιποι «πράσινοι» τον είχαν.. εγκλωβίσει. Ο παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε τον τρόπο να πετύχει 3 πόντους και με τρίποντο του Μάντζαρη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 42-25 στο 28 και… πάγωσε το ΟΑΚΑ. Η Απάντηση ήρθε άμεσα, όμως, από την πλευρά των «πράσινων», οι οποίοι με τρίποντο του Φώτση έκαναν 45-45, ενώ ο Λάσμε με δύο βολές έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 47-45 και ενώ απέμεναν 21 δεύτερα για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία τους επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δύο πολύ… τυχερούς πόντους από τον Κόλινς με το ματς να είναι και πάλι στο «Χ».

Ξύλο οι «ερυθρόλευκοι» με την ανοχή των διαιτητών

Με την… εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του, αλλά ο Λάσμε με φοβερή ενέργεια απάντησε άμεσα και έκανε το 49-50. Ο Ολυμπιακός περνώντας την μπάλα στον Ντάνστον συντηρούσε την διαφορά, αλλά ο Γκιστ μ… τρομερό κάρφωμα έκανε το 51-52. Ο Πετγουει εκμεταλλεύτηκε τις κακές περιστροφές στην άμυνα του «τριφυλλιού» 51-54, αλλά ο Μάικ Μπράμος με τρίποντο έκανε το 54-54 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν ο Λοτζέσκι καρφώσει εντυπωσιακά και αναγκάσει τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο με τον Σλούκα στο 36΄να κάνει το 55-59 με σουτ τριών πόντων και τους διαιτητές της αναμέτρησης να αφήνουν… σκανδαλωδώς ελεύθερο τον Ολυμπιακό να… παίζει ξύλο στην άμυνά του.

Ο Λάσμε σε μία φάση που δεν θύμισε και πολύ.. μπάσκετ έκανε το 57-59, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να συνεχίζουν να παίζουν… ξύλο ανενόχλητοι. Ο Ούκιτς ήταν εξαιρετικός και με πολύ ωραία ενέργεια έκανε το 59-59 και ενώ απέμεναν δύο λεπτά για την λήξη. Ο Ντάνστον δεν χαρίστηκε στα λάθη της άμυνα του Παναθηναϊκού, 59-61, με τον Λάσμε να μην χάνει χρόνο και να φέρνει το ματς και πάλι στα ίσια. Ο Ολυμπιακός έψαχνε την ευκαιρία του από το τρίποντο, αλλά τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Πρίντεζης δεν τα κατάφεραν με τον Παναθηναϊκό να αφήνει την μπάλα στα χέρια του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έτρωγε το.. ξύλο της αρκούδας με τους διαιτητές να δίνουν ένα στα… πέντε.

Στα 46 δεύτερα ο Διαμαντίδης με ½ έκανε το 62-61. Ο Σπανούλης χάνει μία ακόμα ευκαιρία για τρεις, με τν Γκιστ να πηγαίνει στις βολές. Άστοχος στην πρώτη, εύστοχος στην δεύτερη και 63-61 με 21 δεύτερα για το τέλος. Στην τελευταία επίθεση ο Λοτζέσκι τα έχασε πάνω στον Ματσιούλις και ο Παναθηναϊκός και πάλι στις βολές. Ο Διαμαντίδης έκανε το 64-61 αστοχώντας στην δεύτερη βολή και ο Περπέρογλου στις βολές. Ο Έλληνας παίκτης αστοχεί στην πρώτη και με την δεύτερη κάνει το 64-62 και ο Λάσμε «σφραγίζει» το τελικό 66-62.

Δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 4, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 14, Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουέι 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6(1), Περπέρογλου 12(1), Σλούκας 5(1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10(1), Μάντζαρης 6(2), Κατσίβελης 3(1), Λοτζέσκι 6.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}0692486b22{/coveritlive}

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Όλα τα βίντεο από το ΟΑΚΑ στο Onsports TV



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved